Hihetetlen összecsapás volt!

SZABÓ GÁBORSZABÓ GÁBOR
Vágólapra másolva!
2003.02.09. 22:59
Címkék
,,Szeretnénk nem elrontani a nyolc mérkőzés óta tartó győzelmi sorozatunkat, jó lenne veretlenül letudni az utolsó két fordulót az alapszakaszban” – mondta Toma Sándor, a Kazincbarcika másodedzője, aki hozzátette, hogy céljuk elérése tovább erősíteni a játékosok önbizalmát. A Kométa mestere, Demeter György minden röplabdázójától fesztelen, jó játékot várt, mint mondta, ez amolyan presztízstalálkozó számukra.
Ami a presztízst illeti, az éllovas Barcika őrizte sikerrel a meccs kezdeti periódusában. Az ehhez szükséges eszközt a nyitásokban találták meg a vendégek, Krnic két, illetve Morozov egy ászával meg is léptek 4:1-re. Amikor pedig Jánosi szerváját követően ütközött a Szarka kezéről felpattanó labda a plafonnal, már 9:5-re vezetett a Vegyész. Mivel Krnic, Jánosi és Morozov is betonkeményen ütött, megmaradt a távolság a két csapat között. A hazai oldalon csak Tomanóczy vette fel a kesztyűt, majd Gelencsér két ásza némi feltámadást hozott. Időt is kért 13:14-nél Daniel Oravec, akit végül Jánosi hihetetlen nyitássorozata nyugtatott meg: A négyesütő egymás után három ásszal szerzett pontot. Az ötpontos különbség kellő biztonságot nyújtott a szett befejezéséhez, még ha az nehezen is következett el a sok vendéghiba miatt.
Amúgy Jánosi fejezte be a nyitó felvonást, begyűjtve jubileumi tizedik (!) pontját. A második szettben sem lankadt, más kérdés, hogy nem akadt partnere. A Kaposvárban Dávid szaporázta a termelést, Geiger nevéhez "történelmi” pillanat fűződött: a meccs első pillanataiban feljegyzett 1:0 után először juttatta vezetéshez csapatát, egy hálóról lecsorgó labdának köszönhetően. A Barcikát ejtésekkel is zavarba hozó Kométa (amelyben ekkor már Csíkos és Bánhegyi kapott csereként szerepet), jobban használta ki a centerakciók lehetőségét, és mert a hibák számát minimalizálta, Dávid vezérletével megérdemelten egyenlítette ki a játszmaarányt.

Tomanóczy Tibor társaival örülhetett: ôrületes meccsen nyert csapata
Tomanóczy Tibor társaival örülhetett: ôrületes meccsen nyert csapata
Tomanóczy Tibor társaival örülhetett: ôrületes meccsen nyert csapata
A folytatásban sem spóroltak a tölténnyel a játékosok, mondhatnánk, szabadjára engedték a kezüket. Különösen a bakizni képtelen Jánosi és Krnic, ők ketten ásták meg a Kaposvár sírját a harmadik játékrészben. A Barcika azt is elbírta, hogy centerei tulajdonképpen csak statisztáltak. A negyedik felvonásban a korábbiakhoz képest aktivizálta magát Morozov és Pásztor. Döntőnek bizonyult, hogy Geiger remekül szelídítette meg Jánosi bombaszerváit, és amikor Gubik nyitása kibabrált Bencsikkel, majd Morozov csúnyán rontott, az ötödik szett vonalai rajzolódtak ki (20:16). Igen ám, de elvesztették a fonalat a hazaiak, és miután 20:19-nél, Geiger ütésénél a bírók nem vették észre a barcikai blokkot, 21:19 helyett 20:20-ra alakult az állás. Egy másik ítélettel később egyenlítettek az amúgy feladatukat korrekten ellátó játékvezetők, a Kométa pedig kiharcolta az ötödik felvonást.
Ebben a végig higgadtan játszó Tomanóczy pimasz ejtéssel kényszerítette időkérésre Oravec mestert (4:1), ráadásul a találkozó folyamán először hibázott támadást Jánosi. Hol egy pontra csökkent, hol háromra nőtt a különbség, amikor Schildkraut óvatos nyitása nyomán ász született, és egyenlített a Vegyész. Tomanóczy 13:13-nál ütést rontott, de Morozov cserébe elhibázta a nyitást meccslabdánál, így aztán útjára indult az őrület. A Vegyész három, aztán a Kométa négy mérkőzéslabdát pazarolt el, hogy aztán ismét a vendégek jussanak lehetőséghez. A kötélidegzetű ütők a helyzet magaslatán álltak, így végül a találkozó 13. meccslabdájára felugró Geiger tett pontot a fantasztikus rangadó végére.
A 142 perces, hihetetlen bombákkal tarkított, 25 ászt hozó ütközet méltán propagálta a sportágat. A meccs bevételét a süketnémák intézetének logopédus óvodája kapta meg, amely szabadtéri játékokra költi az összeget.

Mestermérleg
Demeter György:
– Rendkívül magas színvonalú rangadót játszottunk. Mindkét csapat nyílt sisakkal harcolt, a végén a szerencse döntött a javunkra. A Kométa-szív megérdemelte a győzelmet.
Daniel Oravec: – Nagy meccsre számítottunk, ami be is jött. Sajnálom, hogy néhány baki becsúszott a végén. Gratulálok a Kaposvárnak.
Az állás
1. Kazincbarcika1914550:2433
2. Kaposvár1813540:2731
3. Kecskemét1910941:3329
4. Nyíregyháza1910935:3229
5. Dunaferr189934:3027
6. Szeged1919 3:5719
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik