Argentína - A Boca Juniors a harmadik kupagyőzelmét aratta

HEGYI ANDRÁSHEGYI ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2003.02.08. 21:09
Címkék
Copa Revancha
Boca Juniors–River Plate 3–3 (Caneo 17., Moreno 19., C. Conzález 89., ill. Cuevas 6., 47., Coudet 28.) – 11-esekkel 5–3
Copa Revancha
Boca Juniors–River Plate 3–3 (Caneo 17., Moreno 19., C. Conzález 89., ill. Cuevas 6., 47., Coudet 28.) – 11-esekkel 5–3
Waltner Róbert ugyan a héten már a nagycsapattal edzett, de a nyári kupasorozat utolsó, harmadik Boca Juniors–River Plate örökrangadóján mégsem tette be őt a keretbe a "genovaiak” trénere, Carlos Bianchi. A szakvezető a legerősebb felállásban akarta pályára küldeni csapatát – az alapformációban egyelőre nincs helye Waltnernek – , aztán meggondolta magát, és tartalékos együttest dobott harcba. Az más kérdés, hogy a cseresor is tartotta a lépést az első sorával felálló Riverrel.
Bianchi azért hezitált az összeállítással kapcsolatban, mert kollégája, Manuel Pellegrini, illetve a "milliomosok” játékosai fanatikus nyilatkozatokat tettek a csata előtt, tekintve hogy az esküdt ellenséggel szembeni idei két meccsüket elbukták. "Nem akarom, hogy egy nyári kupameccsen megsérüljön valamelyik kulcsemberem. Számunkra sokkal fontosabb a bajnokság és a Libertadores-kupa”– mondta a hadüzenetek hallatán Bianchi, aki ezután csak négy meghatározó emberét, Ibarrát, Schiavit, Donnetet és Villarrealt játszatta.
A Boca azonban – ha csak tizenegyesekkel is – felülkerekedett riválisán, holott az ellenfélnél Cuevas, Coudet és Cavenaghi is remekelt. Nekik köszönhetően a River a 89. percig 3–2-re vezetett, akkor azonban Miguel Caneo csúsztatását követően César González átverekedte magát a védőfalon és kiegyenlített. A 3–3-as döntetlen után következett a tizenegyespárbaj, abban a Boca volt a jobb, és 2000-hez, illetve 2001-hez hasonlóan az idén is megnyerte a River elleni három, nyári kupameccsét. A korábbi két esztendőben Libertadores-kupa-sikerrel folytatódott a menetelés…
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik