Terepen tarolt a Postás

GOMBKÖTŐ ROLANDGOMBKÖTŐ ROLAND
Vágólapra másolva!
2003.01.19. 21:23
Címkék
A papírformának megfelelően átütő Postás-sikereket hozott a magyar terepbajnokság  amelyet ebben az évben rendhagyó módon a Postás sporttelepén rendeztek meg. A mesterséges akadályokkal nehezített, keményre fagyott pályán a hölgyeknél a hegyikerékpárosok olimpiai reménysége, Vajda Márta könnyedén védte meg címét, csupán klubtársát, Kruncz Viktóriát nem sikerült leköröznie.
Vinczeffy Zsolt valamennyi ellenfelét lekörözte a terepbajnokságon
Vinczeffy Zsolt valamennyi ellenfelét lekörözte a terepbajnokságon
Vinczeffy Zsolt valamennyi ellenfelét lekörözte a terepbajnokságon
Vinczeffy Zsolt valamennyi ellenfelét lekörözte a terepbajnokságon
Vinczeffy Zsolt valamennyi ellenfelét lekörözte a terepbajnokságon
Vinczeffy Zsolt valamennyi ellenfelét lekörözte a terepbajnokságon
A másik címvédő, Vinczeffy Zsolt is kitett magáért, az 1400 méteres körpályán neki sikerült valamennyi ellenfelét leköröznie, sőt, csupán Szabó András úszta meg egy kör hátránnyal. A férfiaknál mindhárom érmet a házigazdák szerezték meg, s a felnőttcsapatversenyekben is a Postásé lett az arany.
Az U23-as férfiak versenyében Bakos Gergő szerezte meg az első helyet, ő az abszolút versenyben a negyedik helyen zárt. A Magyar Kerékpáros Szakági Szövetség elnöksége dönt arról, hogy a győztesek közül képviselje-e valaki a magyar színeket a februári olaszországi világbajnokságon.
Vasárnap rendezték meg a terepkerékpáros Világkupa-sorozat negyedik futamát is. A svájci viadalon a belga Bart Wellens szerezte meg az első helyet, aki így a Vk-összetettben is átvette a vezetést a holland Richard Groenendaaltól. A Világkupa következő eseménye a február 1-jén rajtoló világbajnokság lesz, amelyre az olaszországi Monopoliban kerül sor.
Még egy rangos kerékpáros esemény jutott erre a hétvégére: az ausztrál nyárban a nemzeti bajnokság érmeiért szálltak harcba a kontinensnyi szigetország legjobb kerekesei. A mezőnyversenyben a 2001-es Tour de France egyik hőse, Stuart O’Grady győzött, míg az időfutamban a portugál Boavista légiósa, Ben Day szerezte meg az aranyérmet. Ebben a számban Bodrogi László klubtársa, Michael Rogers lett a második.

Terep országos bajnokság,
Postás-sporttelep, Róna utca

Férfiak (60 perc+1 kör, 26.6 km). Bajnok: Vinczeffy Zsolt (Postás-Matáv SE, edző: Dömötör Sándor) 1:06:43, 2. Szabó A. (Postás-Matáv SE) 1 kör hátrány, 3. Specziár (Postás-Matáv SE) 2 k h., 4. Bakos (Pottospec Team) 3 k h., 5. Kovács N. (Pottospec Team) 3 k h., 6. Szeghalmi (Pottospec Team) 3 k h. Csapat. B: Postás-Matáv SE (Vinczeffy Zsolt, Szabó András, Specziár Viktor, e: Dömötör Sándor) 6 pont, 2. Pottospec Team (Bakos, Szeghalmi, Kovács N.) 15, 3. Szolnoki Cukorgyár SE (Eke, Gecse, Csuvár) 25
Nők (40 perc+1 kör, 12.6 km). B: Vajda Márta (Postás-Matáv SE, e: Dömötör Sándor) 49:46, 2. Kruncz (Postás-Matáv SE) 52:45, 3. Király (Mosoni TE) 2 k h., 4. Tóth B. (Szekszárdi SZKSE) 3 k h., 5. Bischof (Szekszárdi SZKSE) 3 k h., 6. Jakubi (Chipland KSC Miskolc) 4 k h. Csapat. B: Postás-Matáv SE (Vajda Márta, Kruncz Viktória, e: Dömötör Sándor) 3 pont, 2. Szekszárdi SZKSE (Tóth B., Bischof) 9, 3. Mosoni TE (Király, Fodor) 10

Ausztrál országúti bajnokság, Ballarat
Mezőnyverseny (183.6 km). A végeredmény: 1. Stuart O’Grady (Crédit Agricole) 4:51:37, 2. Davis (ONCE) azonos idővel, 3. Jonker (Van Hemert) a. i.
Egyéni időfutam (39 km). A végeredmény: 1. Ben Day (Boavista) 52:26, 2. Rogers (Quick Step-Davitamon) 13 mp h., 3. Laidler (Adelaide) 1:26 p h.

Terep Világkupa, 4. futam, Wetzikon (Svájc)
A végeredmény: 1. Bart Wellens (belga), 2. De Clercq (belga), 3. Berden (belga), 4. Nijs (belga), 5. Vervecken (belga), 6. Groenendaal (holland)

Szomorú bemutató
TREVISO. Szombaton tartotta csapatbemutatóját az olasz Fassa Bortolo együttese. Az ilyenkor megszokott pompás ünnepség ezúttal – érthető okból – elmaradt, a jelenlévők megemlékeztek a csapat napokban elhunyt kerékpárosáról, Denis Zanettéről. Egy kellemetlen közjáték is megzavarta a bemutatót: a tavalyi Vuelta a Espana győztese, a spanyol Aitor González nem mehetett fel a színpadra leendő csapattársaival együtt, sőt, egyelőre az is bizonytalan, hogy a Fassa Bortolónál folytatja-e pályafutását. Bár González a Spanyol körversenyen elért diadala után aláírt a Fassa Bortolóhoz, ugyanebben az időpontban már szignált előszerződése volt az Acqua e Sapone csapatához is – amely nem kíván kártérítés nélkül lemondani róla. Az ügyben a Nemzetközi Kerékpáros-szövetség (UCI) január végéig fog dönteni.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik