Rajt a sárga trikóért

GOMBKÖTŐ ROLANDGOMBKÖTŐ ROLAND
Vágólapra másolva!
2003.01.09. 21:52
Címkék
Csütörtökön Belgiumban bemutatkozott a sajtó képviselőinek az új belga sztárcsapat, a Quick Step-Davitamon. Ebben a klubban folytatja pályafutását a legeredményesebb magyar kerékpáros, Bodrogi László is. Az AFP francia hírügynökség a magyar kerekessel kapcsolatban megerősítette azt, ami eddig is köztudott volt: Bodrogira 2003-ban is elsősorban az időfutamokon vár majd jelentős feladat.
Bodrogi Lászlótól gyôzelmet várnak a százéves Tour de France-on
Bodrogi Lászlótól gyôzelmet várnak a százéves Tour de France-on
Bodrogi Lászlótól gyôzelmet várnak a százéves Tour de France-on
Bodrogi Lászlótól gyôzelmet várnak a százéves Tour de France-on
Bodrogi Lászlótól gyôzelmet várnak a százéves Tour de France-on
Bodrogi Lászlótól gyôzelmet várnak a százéves Tour de France-on
"Patrick Lefevre csapatfőnök arra kért, hogy nyerjem meg a Tour de France prológját. Remélem, nem okozok neki csalódást” – idézte az AFP Bodrogi nyilatkozatát. Tegyük hozzá: ez a részsiker világraszóló diadal lenne, hiszen a legjelentősebb kerékpáros viadal ebben az évben ünnepli centenáriumát, s a prológ győztese húzhatja fel a százéves verseny sárga trikóját…
Bodrogi lapunknak elárulta, elsőként érkezett a Quick Step ideiglenes főhadiszállására, Auberge du Pecheur-be, s a csütörtöki sajtótájékoztatót megelőzően szerda este a csapat valamennyi tagja a szponzori díszvacsorára volt hivatalos. Mindenesetre a magyar versenyző nem maradt soká Belgiumban, csütörtökön máris visszatért franciaországi otthonába, Neybe, ahonnan a napokban Pisába vezet majd az útja. A belga csapat Olaszországban, az egyik sztárversenyző, Paolo Bettini otthonának közelében tartja majd második közös edzőtáborozását – Bodrogiék így készülnek a január végén kezdődő Katari körversenyre.
"Decemberben volt az első közös edzőtáborozásunk, de akkor edzésekről igazán nem volt szó, csak kipróbáltuk az új kerékpárokat, felpróbáltuk a felszereléseket, s elkészültek a csapatot bemutató kiadványokhoz a fényképek. Ezt követően szerencsére volt időm még egy kis lazításra, síelni voltam l’Alpe d’Huez-en, az ünnepek előtt pedig egy kis hegyi kerékpározás szerepelt a programban. A karácsonyt a barátnőmmel együtt Magyarországon töltöttük, míg a szilvesztert Neyben vészeltem át. A falu önkormányzatának épületében rendeztek egy kis ünnepi bulit, vacsorával. Az ünnepek alatt nem bringáztam, de elsején már nyeregben voltam, s azóta is készülök a tavaszi viadalokra” – mondta Bodrogi. Amint arról már lapunkban is beszámoltunk, a világranglista 36. helyén álló magyar kerekes versenyprogramja hasonlít a tavalyihoz, rajthoz áll a Mediterrán körversenyen, a Milánó–San Remón, a Párizs–Nizzán, az északi klasszikusokon, a Belga és a Német körversenyen, majd júliusban a Tour de France-on.
A belga klub bemutatóján Bodrogi mellett az ötszörös Párizs– Roubaix-győztes, országúti világbajnok belga Johan Museeuw, a Vk-címvédő olasz Bettini, illetve a Tour ötszörös pöttyös trikósa, a francia Richard Virenque kapta a legtöbb figyelmet. Museeuw Belgium egyik legismertebb és legnépszerűbb sportolója, aki 38 évesen az idei Belga körversenyen kívánja befejezni pályafutását. Bettini a Világkupában szeretné megvédeni első helyét, míg Virenque már a jövő évről beszélt, a francia sztár az athéni olimpián szeretné feltenni a koronát eredményes pályafutására. A szakemberek szerint a Quick Step elég erős csapattal rendelkezik ahhoz, hogy az év jelentős kerékpáros viadalain – úgy a klasszikus egynaposokon, mint a nagy körversenyeken – egyformán sikeres legyen, ugyanakkor egy igazán jó sprinter hiányzik a névsorból.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik