Buzsáky Ákos már a Porto profikeretében készülhet

Z. A.Z. A.
Vágólapra másolva!
2003.01.08. 20:28
Címkék
Amiről a magyar labdarúgók többsége csak álmodozik, az fél évvel ezelőtt megadatott Buzsáky Ákosnak, az MTK Hungária futballistájának: nem sokkal a huszadik születésnapja után szerződést ajánlott a világhírű Porto együttese.
Buzsáky Ákos átugrott egy nagy akadályt
Buzsáky Ákos átugrott egy nagy akadályt
Buzsáky Ákos átugrott egy nagy akadályt
Buzsáky Ákos átugrott egy nagy akadályt
Buzsáky Ákos átugrott egy nagy akadályt
Buzsáky Ákos átugrott egy nagy akadályt
A portugál klub a nyáron négyéves megállapodást kötött az olimpiai válogatott csapatkapitányával, és bár a játékos bemutatkozására egyelőre várni kell az első csapatban, az azért elmondható, Buzsáky kedden minden eddiginél közelebb került ahhoz, hogy élete nagy álmát valóra váltsa.
"Amióta idekerültem Portóba, többnyire a klub harmadosztályban szereplő B-csapa-tával edzettem – kezdte a beszélgetést Buzsáky Ákos. – Néhányszor ugyan a legjobbakkal készülhettem, keddtől azonban véglegesen az első kerethez kerültem. A csapat edzője, José Mourinho a gyakorlás előtt magához kéretett, és elmondta, elégedett az eddigi teljesítményemmel, megítélése szerint sokat fejlődtem, éppen ezért ezentúl minden tréningen a legjobbak között a helyem. Azt talán mondanom sem kell, hogy mennyire örültem a mondandójának, és azt gondolom, egy lépéssel ismét sikerült feljebb lépnem. Nyáron a portugál szerződés is hatalmas előrelépést jelentett a számomra, idővel a B-csapattól sikerült odakerülnöm az első kerethez, mostantól pedig azért küzdhetek, hogy előbb-utóbb játéklehetőséghez jussak.”
Persze azzal a középpályás is tisztában van, hogy a portugál bajnokságot biztosan, kilenc pont előnnyel vezető Porto kezdő tizenegyébe nem könnyű bekerülni: Buzsáky posztján (irányító) jelenleg a brazil Deco játszik, és ő bizony hatalmas sztárnak számít Portugáliában.
"Deco az együttes alapemberének számít, ám a hírek szerint egy éven belül eladják őt, a Barcelona állítólag máris érdeklődik iránta. Az mindenesetre nem rontja az esélyeimet, hogy ha Portugáliában egy fiatal és egy öregebb labdarúgó egyforma teljesítményt nyújt, akkor az előbbit favorizálják. A feladat tehát adott, nekem olyan szinten kell teljesítenem, mint a nálam rutinosabb profiknak…”
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik