Sikerre éhes a Nyíregyháza

SZABÓ GÁBORSZABÓ GÁBOR
Vágólapra másolva!
2003.01.07. 21:10
Címkék
Háromhetes szünetet követően pezsdül meg ismét a nemzetközi röplabdaélet, szerdán és csütörtökön mindhárom kupasorozatban  az Indesit Bajnokok Ligájában, az Élcsapatok Kupájában és a CEV-kupában  foglaltak lesznek a pályák. Minket elsősorban a BL érdekel, hiszen a legnívósabb versenyben vág neki a második körnek az NRK-Nyíregyháza együttese, amely egy győzelemmel és két vereséggel jelenleg a harmadik helyen áll a D-csoportban.
Indesit-Bajnokok Ligája, nôk
D-csoport. A szerdai program: NRK-Nyíregyháza–SKRA Warszawa (lengyel), 18. Burgos (spanyol)–Bergamo (olasz), 19.45. Az állás: 1. Bergamo 6 pont (9:0), 2. Burgos 5 (6:4), 3. Nyíregyháza 4 (4:6), 4. Warszawa 3 (0:9)
Indesit-Bajnokok Ligája, nôk
D-csoport. A szerdai program: NRK-Nyíregyháza–SKRA Warszawa (lengyel), 18. Burgos (spanyol)–Bergamo (olasz), 19.45. Az állás: 1. Bergamo 6 pont (9:0), 2. Burgos 5 (6:4), 3. Nyíregyháza 4 (4:6), 4. Warszawa 3 (0:9)
A szabolcsiak mestere, Ludvig Zsolt úgy tervezte, hogy felpörgetésképpen kisebb nemzetközi tornát vagy edzőmérkőzéseket szervez csapatának az új év első hétvégéjén. Elképzeléséből végül semmi sem valósult meg, illetve a megkeresett két ukrán csapattal egy későbbi időpontban még tető alá hozható a randevú. Ennek persze akkor lesz értelme, ha szerda este a magyar címvédő hazai pályán legyőzi az SKRA Warszawát.
"A remélt edzőmeccsek elmaradásánál nagyobb gondot okozott, hogy Natalja Akimovát és Mátrai Veronikát is elérte a betegség, így ők ketten nem tudtak edzeni a két ünnep között – magyarázta a tréner. – Most már mindketten egészségesek, így remélhetőleg elérjük alapvető célunkat, a csoport harmadik helyét. Ennek érdekében nyernünk kell a lengyelek ellen – ha lehet, minél nagyobb arányban –, és akkor a negyeddöntőbe jutást jelentő második hely megszerzésére is megmaradna az esélyünk. Noha az elmúlt három hétben meccshiányban szenvedtünk, az eltelt idő jó volt arra, hogy regenerálódjanak a játékosok, hiszen igen sűrű heteket hagytunk magunk mögött decemberben.”
És akkor matekozzunk egy kicsit! Bármilyen arányban is nyer a Nyíregyháza, gyakorlatilag nem csúszhat le a harmadik helyről, ami pedig azt jelenti, hogy a magyar bajnok is a BL-ben indulhat a következő idényben. Ha 3:0-s sikert aratnak a szabolcsiak, a favorit Bergamo pedig ugyanilyen arányban legyőzi idegenben a Burgost, szerdán a második helyre lép előre a Nyíregyháza. Ez lenne a legkedvezőbb kiindulási pont ahhoz, hogy – természetesen a jövő heti eredményektől is függően – az utolsó fordulóban a továbbjutást jelentő második pozíció megszerzése érdekében léphessenek pályára Burgosban a nyírségiek.
Ezek a lehetőségek, de szerda este 6 órától a varsóiakkal is alaposan meg kell majd küzdeni, nem szabad nyugtatgatni magunkat azzal, hogy decemberben a lengyel fővárosban is 3:0-ra nyert az NRK. Már csak azért sem, mert akkor Szeszko és Barbachowska is sérült volt (előbbit azért becserélték), Nyíregyházára viszont már egészségesen érkezhetnek. Apropó, érkezés. A nagy havazás miatt kedd délután még bizonytalannak tűnt, hogy a rivális busza a megadott időpontig, este 9 óráig befut Nyíregyházára, ráadásul ha nem segítik ki a varsói klubot, az időjárástól függetlenül sem lett volna meccs. Bizony, az egyesület nehéz anyagi helyzete nem javult az elmúlt három hétben, és Ludvig Zsolt értesülései szerint csak a lengyel szövetség támogatása tette lehetővé, hogy egyáltalán buszra üljenek Szeszkóék.
Az Indesit-Bajnokok Ligájában további két magyar érdekeltségű mérkőzésre is sor kerül: a férfiaknál Koch Róbert és a török Eregli próbál szerencsét Isztambulban a belga Roeselare ellen, Nagy Mariann és a spanyol Tenerife pedig a jugoszláv Uzsice vendégeként lép pályára.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik