Januártól decemberig: minden hétre egy álhír

CSURKA GERGELYCSURKA GERGELY
Vágólapra másolva!
2002.12.30. 20:34
Címkék
Január

1. A sivatagi részre érve ötvennégy méter megtétele után kénytelen volt feladni a Párizs–Dakar ralit a Szalay Balázs és Palik László alkotta duó. A Lada 1200 Turbo-Diesel BMX-szel induló páros szerint olyasvalami történt, amire a Szaharában nem lehettek felkészülve: "Homokszemek kerültek a gépezetbe” – jelentette ki Palik a Magyar Atlétikai Szövetség elnökének, Héder Barnának nyilatkozva. A vállalkozást élőben követő tévécsatorna vezetői sajnálkozásukat fejezték ki a nagy kaland korai befejeződése miatt, minthogy a kiküldött forgatócsoportban még a hangmérnök is egy sportági szakszövetség főtitkára volt.

2. A klubvezetés által jutányosnak minősített áron vásárolt cseh klasszisokat az Újpest futballcsapata. Jóllehet az orvosi vizsgálatok utóbb kiderítették, hogy a 200 ezer dollárért megszerzett Slóncik Gedeonnak hiányzik néhány térdszalagja, ám a lilák főnökei közölték, három opció közül választhattak: teljesen ép térdszalagokkal bíró csatár 600 ezerért, félig beszakadt szalagú, enyhén kopott csípővel és három felső lyukas foggal szenvedő jobbhátvéd 400-ért, illetve szalagtalan középpályás 200-ért. "Ennyire futotta, Gedeon így is fog annyit futni, mint a magyar átlag” – kommentálta az üzletet egy magát megnevezni kívánó, ám a lapok által nem túl érdekesnek tartott középvezető.

3. Három kazincbarcikai küldött felülvizsgálati kérelemmel fordult az ügyészséghez a Magyar Súlyemelő-szövetség közgyűlése kapcsán, minthogy a fórumon senkit sem kaptak lengőbordán egy tonettszékkel, sőt sem pofonok nem csattantak, sem vérbő taszigálásokra nem került sor a folyosón.

4. A holtidény felpezsdítése végett közös vetélkedőt indított az MLSZ, a lágymányosi kábeltévé és a dunaújvárosi kalózrádió "Nyolcvan óra alatt az NB I körül Marek Penksával” címmel. Akik eltalálják, hogy a Dunaferr és a Ferencváros háza táján egyszerre feltűnő légiós végül melyik magyarországi klub mezében lép pályára tavasszal, azok között dedikált Gróf András-posztereket, Szeiler József félig kifogyott golyóstollait, Bozóky Imre patinás partzászlóit, valamint fonnyadt Üllői úti gyeptéglákat sorsolnak ki.

5. Tévedésből vették őrizetbe Lottyadt Dezsőt, a bávaszörcsögi sportklub alkalmazottját. Amint arról a rendőrség illetékese beszámolt, feljelentést kaptak Lottyadttal kapcsolatban, hogy a férfi lányokat futtat, ezért tartóztatták le. Később kiderült, félreértésről van szó: Lottyadt valóban lányokat futtat – mint a helyi atlétikai csapat női szakágának sprinteredzője.

Február

6. Továbbra sem lehet tudni, kivel bokszol Kovács István. Az Universum vezetői előbb arról értesítették a magyar ökölvívót, hogy Új-Delhiben lép kötelek közé Indira Gandhi harmadik dédunokája ellen, később szóba került Porto Allegre, ahol az egyiptomi Mohamed al-Ezredessel találkozott volna, majd egy dortmundi összecsapásról érkezett hír, ott az orosz Leonyid Trambulinnal öklözött volna. "Ha továbbra is ekkora lesz a bizonytalanság, elmegyek pontozónak” – közölte Kokó, aztán megnyitotta saját éttermét.

7. Hatalmas botránnyal kezdődött Salt Lake Cityben a téli olimpia: a páros műkorcsolyázás döntőjében közreműködő Sabrine Bechtelen francia pontozónő 6.2-t adott az orosz Irina Kotrova, Szergej Igénytelen duónak, jóllehet a kettős férfi tagja által kissé erősebben eldobott Kotrovát kétszer is a büféből kellett visszahozni, ahol végignyalta a süteményespultot. A nemzetközi szövetség vizsgálatot indított az ügyben, melyet megelőzően Bechtelen azzal védekezett, hogy ő a nehézségi fokot díjazta, ami Kotrova vízilótermetét tekintve messze az átlagon felüli.

8. Alice Springs ötvennégy éves utahi takarítónő nyerte meg a férfi rövid pályás gyorskorcsolyázás 500 méteres versenyszámát a téli olimpián. Springs azután lépett a palánkok közé, hogy a döntő indulói végzetesen felborították egymást, és a jégcsarnok alkalmazottját megkérték, söpörje össze a maradványokat. Springs körbetolta partvisát, és a célfotó tanúsága szerint elsőként ért át a vonalon – a sajtótájékoztatón elmondta, hogy aranyérmét 18 gyermekének ajánlja, majd ugyanazzal a lendülettel a zaci felé vette az irányt.

9. Újabb doppingesetekre derült fény a téli olimpia zárónapját követően. A NOB közepesen feszült igazgatója, Francois Carrard sajtótájékoztatón jelentette be, hogy fagyállót találtak az egyik Rolba belsejében, amiért két évre kitiltották a jégkorongpályáról. A direktor továbbá beszámolt arról, hogy fennakadt az ellenőrzésen a CIA együttesének egyik hamis papírokkal flangáló tagja is. "Nem tudom, hogyan került a szervezetembe” – nyilatkozta az érintett küldöttség feje.

Március

10. Közös megléptetőrendszer bevezetését javasolja a Hivatásos Labdarúgóliga az NB I-es klubelnökök számára. Albán, román, orosz és thaiföldi példák tanulmányozását követően egy igen jónak tetsző szisztémát dolgozott ki az ezzel megbízott munkacsoport. E szerint a klubkasszából százmillió forint kimentését követően a rendszer automatikusan működésbe lép, és nem engedi be a klubházba a hitelezőket, az APEH ellenőreit, a gyanakvó tulajdonostársakat, valamint a felháborodott elnökségi tagokat. Amint az elsikkasztott pénz a svájci bankszámlán landol, a masina automatikusan jelez, egyszersmind jegyet foglal egy repülőjáratra, amely egy, a magyar állammal kiadatási egyezményt nem kötött egzotikus országba szállítja az elöljárót, miközben elfaxolja annak lemondó nyilatkozatát az MTI-nek.

11. A Király-ügy ürügyén a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége rendeleti úton szabályozta, ki lehet edző Magyarországon: e szerint minden, legalább négy általánossal rendelkező (tanulmányi átlag minimum 3.2), és/vagy hentes szakképzettséggel bíró ember, aki közelítőleg tudja, mi a különbség a Cooper-teszt és Gary Cooper között, továbbá legalább kétszer megnézte a Gyűrűk ura című filmet.

12. Szerződése alapján nem nyithatja ki a száját Kiss László, a belső körökben csak "Taigetosz-csoportnak” becézett Vasas futballcsapatának új vezetőedzője. A kiesőhelyen lecövekelt együttes szókimondásáról ismert trénere a kontraktus szerint meccsnapokon csak az orrán vehet levegőt, és infúzión keresztül táplálkozhat.

13. A negyedik fordulóban immáron a negyedik gólját szerezte Túlió, miután az újpesti futballcsapat brazil szerzeményének megint nem sikerült elugrania a labda elől.

Április

14. Felháborodást váltott ki világszerte, hogy Rubens Barrichello a Ferrari-csapatfőnökség utasítására közvetlenül a végállomás előtt átadta a helyét Michael Schumachernek a maranellói helyiérdekűn.

15. A Divízió–1-es jégkorong-világbajnokság hatalmas sikere után az illetékesek bejelentették: sorrendben a Megyeri úton, Jászberényben, Miskolcon és Győrött nem kezdik el fedett jégpálya építését.

16. Nyolcan lettek rosszul a Magyar Labdarúgó-szövetség elnökségi ülésén, miután megjelent a teremben Frank Tamás. Az áldozatok erős látási zavarokra panaszkodtak, minthogy Frank a megválasztását követő harmincadik hónapban tűnt fel először a grémium összejövetelén.

17. A választások gerjesztette hangulattal indokolta középpályásainak gyenge teljesítményét Mohács Véménd, a taktahurkányi futballcsapat vezetőedzője. A lejutásra is esélyes taktahurkányiak meglepetésre 3–0-ra veszítettek Plombatökiben, Mohács pedig a sportlapnak adott nyilatkozatában közölte: "Azok után, ami ebben az országban folyik, miért olyan nagy csoda, ha kettészakadt a pálya is?”

Május

18. Tizenöt sportvezetőnk szerzett olimpiai kvótát a MOB évi rendes közgyűlésén. A posztjukon megerősített tisztviselők a küldöttek szavazatainak köszönhetően már biztosan ott lesznek a 2004-es athéni olimpián.

19. Valóságos ámokfutást rendezett Kiss Gergely a férfi vízilabda bajnoki döntő ötödik mérkőzésén. A Domino-BHSE játékosa négy Vasas-játékos öklét fejelte szét a negyedik negyed közepén, míg végre megfékezték társai. A győzelem érzetével betelni képtelen pólós nehezen tudott tettére magyarázatot adni, miközben a szövetség vezetése példás büntetést helyezett kilátásba a sosem látott botrányt követően. A vezérkar egyik képviselője kijelentette: "Olyat már láttunk, hogy sokan ütik egymást, ömlik a vér, csontok törnek, retinahártyák válnak le, orrok szakadnak szét, agyvelődarabkák úszkálnak a víz színén – ez benne van a játékban. De hogy valaki öklön fejelje az ellenfél játékosát, ez egész egyszerűen példátlan, ez nem maradhat megtorlás nélkül.”

20. Szokatlanul nyílt, túlburjánzó szóvirágoktól és szélsőségesen humoros elemektől sem mentes nyilatkozatával keltett megütközést Garami József, a Ferencváros szakmai igazgatója. A máskor rendre közhelyekbe burkolózó szakvezető a soros bajnokit követően a következőket mondta az újságíróknak: "Úgy gondolom, megérdemelten tartottuk itthon a három pontot.”

21. Átadták a Kazahsztánban rendezett tájékozódásifutó-világbajnokság különdíjat. Posztumusz elismerésben részesült Gennagyij Hurutov fehérorosz induló, aki tévedésből háromszor is megkerülte az Urált, továbbá Umberto Broccoli olasz versenyő, aki ezen az eseményen ért célba azok után, hogy elrajtolni legutóbb a 2001-es, malajziai vb-n látták.

22. Anyagyilkossággal, pedofíliával, háborús bűnökkel, herointerjesztéssel és gyémántcsempészettel is megvádolták Sepp Blatter FIFA-elnököt. Az öt alelnök, a főtitkár, valamint a végrehajtó bizottság nyolc tagja által elkészített vádirat szerint Blatter Hitler kései reinkarnációja, de lehet, hogy Mussolinié (is). Ennek ellenére a FIFA kongresszusán 103 százalékos többséggel választották újra elnökké a svájci sportvezetőt, miután a küldöttek mellett a gyűlés színhelyéül szolgáló Marriott Hotel főportása és londinere is Blatterre szavazott.

Június

23. A Los Angeles Lakers újabb bajnoki elsőségének alkalmával szerződést kötött Shaquille O’Neillel a Bótbílder és Társa csónakgyár: a kontraktus értelmében az óriáscenter 56-os lábaira ezentúl a vállalkozás termékei kerülnek.

24. Új időszaki kiállítás nyílt a párizsi Louvre egyik szárnyában: a tökéletesen üres teremben a francia válogatott világbajnokságon szerzett góljai tekinthetők meg. A múzeum az érdeklődőknek hétfő délutánonként külön tárlatvezetést kínál Roger Lemerre-rel, aki a körsétát követően dedikálja lemondólevelét.

25. Kizártnak nevezte egy vatikáni szóvivő, hogy az egyházi csodák közé iktatják a futball-világbajnokság egyik pillanatát. Mindezt arra reagálva közölte, hogy német katolikus közösségek szerint a Szűzanya lourdes-i megjelenésével egyenértékű volt az a momentum, melynek során a germán válogatott kapusát, Oliver Kahnt mosolyogni látták az ellenfél egyik szögletét megelőzően.
26. A Nevadai Kertbarátok és Ebtenyésztők Szövetsége csak úgy engedélyezte a Lennox Lewis–Mike Tyson nehézsúlyú profiboksz-címmérkőzést, ha a kihívó előéletére való tekintettel a ringre a mérkőzés előtt kiakasztanak egy táblát a következő felirattal: "Vigyázat, az állat harap!”

Július

27. Visszamenőleges vizsgálatokat indított az Újszülött-, Csecsemő-, Gyermek-, Ifjúsági és Sportminisztérium új vezetősége. Mesterházy Attila közigazgatási államtitkár elmondta, hogy súlyos visszásságokat tárt fel az intézmény múltját feltúró bizottság, ezért büntetőfeljelentést kívánnak tenni Buda István ellen az eltüntetett Los Angeles-i olimpia miatt, de a néhai Hegyi Gyula machinációival kapcsolatban is nyomoznak, megannyi, az ötvenes évekre datálható, bizonylat nélküli pénz-, gépkocsi- és lakáskiutalás okán. Mesterházy leszögezte, hogy Sebes Gusztáv rövid regnálási periódusában is leltek kivetnivalót, például nyom nélkül eltűnt Ivan Ecsetovics Furfangov szovjet festőművész OTSB-nek ajándékozott képe, a "Joszif Visszárionovics Sztálin megtekinti a habarovszki kalapácsvető-szpartakiád áldozatainak hősi emlékművét” című alkotás.

28. Egyelőre talány, indulhat-e a Kispest az első osztályban. A futballcsapatot működtető kft. vezetői kijelentették, a határidőig be fogják nyújtani a szükséges gazdasági dokumentumokat. A vita azért lángolt fel, mert a piros-feketék az első beadványban ötvenmillió forint értékű apportként tüntették fel Puskás Öcsi bal lábát, s további húszmilliós tételként szerepeltették Komora Imre exklubizgazgató legizgalmasabb képzavarait, úgy mint "Majd meglátjuk, ki a fókalakó”, "Rosszkor jött ez a vereség, amikor Achillesz kardja itt lebeg felettünk”, s végül az örökbecsű "Csak nehogy kanasztát kelljen járni miatta!”

29. Bozsik Péter helyett egyelőre az öltözői zuhanyfülke nyilatkozik a magyar bajnoki mérkőzéseket követően, minthogy az MLSZ az A-nonszensz megszerzéséhez kötötte a vezetőedzői poszt betöltését. Bozsiknak nincs ilyenje, ezért nem ülhet le a kispadra, csupán ott állhat mellette, karján rendezői karszalaggal, de csakis a közönség felé fordulva, s ha ott megpillantja Mezey Györgyöt, a homlokát ki kell verje a víz.

30. Magyar kézilabdázót igazolt a Fotex Veszprém gárdája. A nem mindennapi hírről Hajnal Csaba ügyvezető igazgató számolt be rendkívüli sajtótájékoztatóján, amelyen be is mutatták az új szerzeményt, a ránézésére egyébként kiköpött koreainak tűnő Bim Bum Hunt. Hun – mint a neve is elárulja – tősgyökeres magyar, bár hosszas ázsiai tartózkodása miatt a nyelvünket kissé töredezve beszélni. Hajnal ugyanakkor az újságíróknak elmondta, szeretné, ha Bim Bum úgy játszana, hogy a veszprémieknek nemsokára még a Kresz-könyv tanulmányozásáról is ő jusson az eszébe: "Már ha elérnek ahhoz a fejezethez, amelyben a villogó sárgáról esik szó.”

Augusztus

Történelmi pillanat: az Illést is beleszámítva VI. Béla király gólt lôtt a Manchesternek
Történelmi pillanat: az Illést is beleszámítva VI. Béla király gólt lôtt a Manchesternek
Történelmi pillanat: az Illést is beleszámítva VI. Béla király gólt lôtt a Manchesternek
31. Új, igaz, elég nagy távlatok nyíltak Détári Lajos előtt, aki a vietnami "Bambusz- és villamosgyár” futballcsapatánál kapott állást, továbbá szállást reggelivel. Az első osztályú tagságra pályázó gárda elnöke elmondta, hosszas keresgélés után akadt meg Détárin a ferde szemük.

32. Szobrot állítanak Koplárovics Bélának. A Manchester Unitednek gólt rúgó zalaegerszegi játékos bronz lábszobrát valahol a főtér és a piac között helyezik el egy parkolóóra mellett. A tervezett avatóünnepségen a csatár nevét felvevő általános iskola énekkara ordítja el az interneten terjesztett, Koplárovicsról komponált montázst, majd a település polgármestere átnyújtja a gólpasszt adó Szamosi Tamásnak a Koplárovics Béla-érdemrend arany fokozatát a kardokkal. Ugyanebben az időszakban már kapható a jobb könyvkereskedésekben Koplárovicsné "Saláták, szószok, öntetek, ahogy a Béla szereti” című receptkönyve, továbbá előkészületben van Koplárovics Béla "Jókor, jó helyen” című, önéletrajzi ihletésű regényfolyama.

33. Az olimpiai programátalakítás szele meglegyintette a sportlövészetet is, ezért a sportág vezérkara módosításokon töri a fejét. Egyes híresztelések szerint nem elképzelhetetlen, hogy a versenyzők ezután egymásra fognak lőni a különböző fegyvernemekben: lenne terepváltozat, valamint párbajozás is, utóbbi esetben a teniszből ismert, egyenes kihalásos rendszert alkalmaznák. "Ennek nagy előnye, hogy teremben is űzhető” – közölte a reformbizottság egyik tagja, aki arra is rámutatott, hogy így minden egyes versenynap után szálláshelyek szabadulnának fel az olimpiai faluban, továbbá megspórolhatóak az ezüst- és bronzérmek.

34. Az US Open szervezői a torna rajtja előtti sajtójátékoztatójukon bejelentették, hogy 2003-tól módosított változatban rendezik meg az amerikai nyílt teniszbajnokságot: a férfi- és a női torna mellett lebonyolítják a Williams család házi viadalát is.

35. Vegyifegyver-ellenőröket küld a dunavarsányi edzőtáborba az ENSZ, miután az evezősválogatott lebetegedésének ürügyén készült orvosi jelentés megállapította, hogy az anthrax sem fertőz olyan tökéletes mértékben, mint az intézmény konyháján kotyvasztott madártej.

Szeptember

36. Mindössze a nyolcadik szakvezetőt váltották le az élvonalban, jóllehet a Borsodi Liga már a negyedik fordulójánál tart. "A klubvezetők túlságosan türelmesek, józan gondolatok járnak a fejükben” – szólt az edzőbizottság közleményben megjelentetett ledorongolása. A nyolcadik áldozatnak azért kötöttek útilaput a talpára, mert az túlzottan ludas volt.

37. Az utolsó pillanatban nyílt ki Gyalog András volt Vasas-elnök ejtőernyője. A prezident nyolcéves szárnyalás után ugrott ki az angyalföldi klubból, s már-már úgy tűnt, földre kerül, ám végül az ernyő megmentette. Jelenleg a Sportfólió kht. különtermében tartják megfigyelés alatt.

38. Egy zajmikrofonban tisztán hallatszanak azok az otromba portugál káromkodások, amelyeket Ronaldinho és Paulo César vágott egymás fejéhez, miután a két brazil kis híján ölre ment a Paris SG–Újpest UEFA-kupa-meccset követően, hogy megszerezzék maguknak a mezcserénél Tamási Zoltán (r)enyhén átizzadt atlétáját.
39. Az euro-afrikai zónán kívüli fekete lyukba esett ki a magyar Davis-kupa-válogatott a Kváziföldön elszenvedett vereséget követően. Teniszezőinknek jövőre jakutföldi rénszarvastenyésztőkkel, laoszi gyíkkonzervárusokkal, valamint a Voyager IV űrszonda által a Marsról hazaküldött jelekkel kell megküzdeniük a visszakerülésért.

Október

40. Első fokon harminc évre tiltották el a vízilabdázástól az ellenfél játékosainak öklét szétfejelő Kiss Gergelyt. A májusi pólóbajnoki döntőn emlékezetes skandalumot produkáló játékos büntetését másodfokon még megtoldották a ötven esztendővel, mert mint a bizottság elnöki tisztét, továbbá az elékerülő játékosok baját ellátó Loványi Róbert fogalmazott: "Egy új kormányrendelet szerint minimum hatvan év jár öklön fejelésért, de minthogy Kiss arccsontja eltört az esetnél, ami mutatja a fejelés hevességét, ezt súlyosító körülményként vettük figyelembe.”

41. Guinness-rekordot állított fel a magyar labdarúgó-utánpótlás-válogatott: fiataljaink egymást követő huszonötödik mérkőzésüket fejezték be emberhátrányban. Róth Antal szövetségi kapitány játékosai durva belépőit azzal magyarázta, hogy intellektuálisan nem kellőképp felkészült futballistái rendszeresen félreértik az utánpótlásmeccseknél szokás szerint kitett feliratot, miszerint: "A belépés díjtalan.”

42. Puhl Sándor nyerte a televíziós szakkomentátorok Kazinczy-különdíját. A Sport1 futballközvetítéseinek állandó szakértője a magyar nyelv élő adásban történő, magas szintű ápolása miatt vehette át az elismerést. A zsűri indoklásában külön is kiemelte Puhl egyik legendássá vált mondatát, amely így hangzott: "Azt hiszem, ehhez nem kell no comment.”

43. A Nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) visszaadta Mit Nyelt-le vb-aranyérmét, miután kiderült, a kínai biliárdos doppingellenőrzésénél súlyos hibákat követtek el a mintavételt végzők. A legelemibb hiba az volt, hogy nem különítették el a kínai saját golyóit – ezért a CAS törölte a Nemzetközi Biliárdszövetség négyéves eltiltását, amit egyébként többen is dákói szigorúságúnak tartottak.

44. Komikus hirtelenséggel elhunyt Sindel Jázmin járási taccsbíró: meg nem erősített hírek szerint a partjelzőt egy pásztoróra közben érte a végzetes gilisztacsípés. Sindel pályafutása során 247 mérkőzésen lengetett, a statisztikák szerint körülbelül ötezer bedobást, kétezer-nyolcszáz szögletet és ezerhatszáz lest intett be, utóbbi esetekben 447-szer bírálták felül. Legemlékezetesebb botránya az volt, amikor a félbeszakadt Szarvaszsindely–Bruttafalva bajnokit követően együtt tusolt a játékvezetőt leütő vendégjátékosokkal. Sindelt sem az MLSZ, sem a Heves megyei szövetség nem hajlandó saját halottjának tekinteni.

November

A pózember: a gyûrûk kigyúrt urát, Csollány Szilvesztert a debreceni szer-vb-n lapunk sok százezres olvasótábora doppingolta
A pózember: a gyûrûk kigyúrt urát, Csollány Szilvesztert a debreceni szer-vb-n lapunk sok százezres olvasótábora doppingolta
A pózember: a gyûrûk kigyúrt urát, Csollány Szilvesztert a debreceni szer-vb-n lapunk sok százezres olvasótábora doppingolta
45. Új távlatok nyíltak a magyar atlétika előtt, miután az egyik valóságshow szereplője, Vaszilij kijelentette, hogy 9.25 alatt futja a száz métert, 622 centit ugrik a rúddal és 73.65 méterre dobja a diszkoszt. A MASZ képviselői legott tesztelésbe vették a szupertehetséget, s maguk is meggyőződtek arról, hogy a delikvens igazat állít. Igaz, a főtitkár azt is megjegyezte: "Csupán az a probléma, hogy tablettákat pisil.”

46. Távozott a Szivatásos Labdarúgó Liga igazgatói székéből Muszbek Mihály. A napilapok vezető helyen tálalták a hírt, általában a következő címmel: "Máma már nem hadar tovább”.

47. Berosált az első táblás burmai játékos a bledi sakkolimpián. Utóbb elmondta, feltehetően az ebédnél elfogyasztott babos káposzta a felelős a történtekért – norvég ellenfele egyébként kifelé rohanva, az ajtóból ajánlott döntetlent.

48. Ismét elhalasztották a Budapest Aréna megnyitását. Eredetileg december 15-én avatták volna fel az új sportcsarnokot egy gyertya- és mécsesvásárral, miután azonban a lezuhanó májusfa október elején agyonütötte a műszakvezetőt, majd az egyik építőmunkás megrogyott a fél nap alatt bevedelt másfél liternyi Finlandia vodkától, az építkezés irányítói úgy határoztak, adnak még maguknak négy-öt hónapot, továbbá három hét jutalomszabadságot.

December

49. "Egy büdös szó sem igaz az egészből, eriggyetek a péróba” – tromfolta le a klubház előtt összegyűlt újságírókat a bundaváddal illetett, kiesőjelölt együttesben szereplő játékos, majd vadonatúj, nullkilométeres Mercedes Coupéjába vágta magát, és kövér gázzal elhajtott. A gyanú azután vetődött fel, hogy az egyik bajnokin a hazai csapat 0–5-ről 7–5-re fordított, s azon a héten a szlovák tippmixen rengeteg pénzt fizettek ki erre a meccsre, minthogy többen kombinációban játszották a "Félidő: V, végeredmény: H”, illetve "A mérkőzésen 12 gól esik” lehetőséget.

50. Jóllehet az eredményhirdetést követően egy flaszteron heverő gally letörtségét idézte Bozóky Imre MLSZ-elnök a 2008-as futball Európa-bajnokság helyszínét kijelölő UEFA-szeánszon, a magyar delegáció több tagja reményét fejezte ki arra nézvést, hogy egy még jobb pályázattal később simán révbe érhetünk. Szöllősi György sajtófőnök például úgy vélte, még tovább lehetne javítani a kínálatot, azaz immáron nem csupán 12 vadonatúj stadionnal kellene kandidálni, hanem 12 új stadionnnal, plusz 12 köréjük építendő, teljesen új várossal.

51. A parlamenti korcsolyapálya után egyetlen óra leforgását követően újabb jégpályákat adott át a kormány péntek este: Budapestről sugárirányban valamennyi sztráda kiválóan alkalmassá vált piruettek elvégzésére. Deutsch Tamás ellenzéki honatya ugyanakkor közleményben sérelmezte, hogy a kormány az eső és a hó közötti, MSZP közeli ónos szitálás közbeiktatásával alakította ki a korcsolyázásra alkalmas helyeket.

52. Az évadzáró kosárgála szervezői ezúton értesítik a közönséget, hogy jövőre is Király Lindát kívánják szerződtetni a Himnusz eléneklésére, jóllehet az énekesnőnek már az ez évi aláírási ceremónián is csak hosszas gondolkodás után jutott eszébe a saját neve. A nemzeti énekünkbe egy sor eldanolása után belesülő sztárpipi nem zárkózott el a felkéréstől, ugyanakkor szeretné kikötni, hogy a szervezők szerezzék be a magyar Himnusz karaoké-változatát.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik