Remekeltek a hazai kapusok

K. J.K. J.
Vágólapra másolva!
2002.12.23. 21:12
Címkék
Egyedül a Los Angeles-i Erik Rasmussen volt eredményes a pályára lépő vendégcsapatokból, vagyis a vasárnap leginkább a kapusteljesítményekről marad emlékezetes. Jean-Sebastien Giguere parádéja kívánkozik összefoglalónk élére: az Anaheim hálóőre a Phoenix hokisai előtt húzta le a rolót, megszerezve idénybeli ötödik shutoutját (az utóbbi hat meccsén ez volt a negyedik!), amivel vezeti is a vonatkozó rangsort, Ed Belfourral (Toronto) és Marty Turcóval (Dallas) holtversenyben.
Örülhetnek a chicagoiak - megint nyertek
Örülhetnek a chicagoiak - megint nyertek
Örülhetnek a chicagoiak - megint nyertek
Örülhetnek a chicagoiak - megint nyertek
Örülhetnek a chicagoiak - megint nyertek
Örülhetnek a chicagoiak - megint nyertek
A leigázott Phoenixnek igazából esélyt sem hagyott az Anaheim, az első harmadban akadt olyan időszak, amikor öt lövésből három gólt lőtt a hazai gárda, nem véletlen, hogy ezek után Brian Boucher kapust le kellett cserélni. Góllövésben Niclas Havelid járt az élen, a négy találat felét magára vállalta.
"Pontosan tudjuk, hogy nem a mienk a legerősebb csapat a ligában, de odaadással és fegyelemmel nagyszerű eredményeket tudunk elérni” – mondta Mike Babcock, a Mighty Ducks edzője. Tanítványai elsősorban emberelőnyben alkotnak zseniálisat, a legutóbbi három összecsapáson nyolc gólt ütöttek fórból.
Giguere-hez hasonlóan Kevin Weekes, a Carolina kapusa is kifogástalanul látta el feladatát, ami azért különösen dicséretes, mert a liga leggólerősebb csapata, a meccsenként átlagban hármat vágó Dallas ellen kellett bizonyítania. A Stanley-kupa-döntős Hurricanes egyetlen találatát Jeff O'Neill szerezte, akinek ez már az ötödik győztes gólja volt ebben az évadban, míg az előkészítőként szerepet vállaló Ron Francis pályafutása 1200. asszisztját könyvelte el – nála több gólpasszt egyedül Wayne Gretzky (1963) adott az NHL-ben.
Chicagóban egyértelmű mérkőzést játszottak, a bevezetőben említett Rasmussen csak azután tudta bevenni Jocelyn Thibault ketrecét, hogy a házigazda Blackhawks már hármat lőtt a túloldalon. A "feketesólymok” az elmúlt nyolc találkozójukból immár a hatodikat nyerték meg, annak ellenére, hogy emberelőnyben továbbra is elügyetlenkedik a helyzeteket – 37 lehetőségből csupán egyet tudtak gólra váltani.

NHL, alapszakasz, 75. játéknap

Anaheim Mighty Ducks–Phoenix Coyotes 4–0 (3–0, 0–0, 1–0). Gólszerző: M. Brown (7.), Cullen (10. – emberelőny), Havelid (13., 45. – az utóbbi ee.). Kapusok: Giguere 24 védés/24 lövés, ill. B. Boucher 5/8, 12:51-től Bierk 20/21

Chicago Blackhawks–Los Angeles Kings 3–1 (2–0, 1–0, 0–1). G: Berjozin (2.), Calder (4.), Daze (37.), ill. Rasmussen (45.). K: Thibault 24/25, ill. Potvin 17/20

Carolina Hurricanes–Dallas Stars 1–0 (0–0, 0–0, 1–0). G: O'Neill (52.). K: Weekes 28/28, ill. Turco 25/26
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik