Talpra állás minden szettben

SZABÓ GÁBORSZABÓ GÁBOR
Vágólapra másolva!
2002.12.19. 21:09
Címkék
Kiss Katalin (szemben) termelte a legtöbb pontot a lengyel fôvárosban (Fotó: Balázs Attila)
Kiss Katalin (szemben) termelte a legtöbb pontot a lengyel fôvárosban (Fotó: Balázs Attila)
Kiss Katalin (szemben) termelte a legtöbb pontot a lengyel fôvárosban (Fotó: Balázs Attila)
Kiss Katalin (szemben) termelte a legtöbb pontot a lengyel fôvárosban (Fotó: Balázs Attila)
Kiss Katalin (szemben) termelte a legtöbb pontot a lengyel fôvárosban (Fotó: Balázs Attila)
Kiss Katalin (szemben) termelte a legtöbb pontot a lengyel fôvárosban (Fotó: Balázs Attila)
Az SKRA Warszawa játékosai szerda este falra mászhattak volna a sikertelenség okozta mérgükben, ám annak ellenére sem szánták rá magukat a feszültség ilyesfajta levezetésére, hogy a csarnokuk egyik oldalán kiváló minőségű mászófal szürkéllett. Meg aztán minket, magyarokat a legkevésbé sem érdekelt, hogy miképpen emészti meg az NRK-Nyíregyháza ellen elszenvedett 3:0-ás vereségét a házigazda, inkább a fellegekben jártunk, hiszen a szabolcsiak "jubileumi” első diadalukat aratták az Indesit-Bajnokok Ligájában. Tették ezt úgy, hogy az első játszmában öt-, a másodikban hat-, a harmadikban hárompontos hátrányt dolgoztak le, vagyis a harci szellemet igazán nem lehetett számon kérni rajtuk. A hullámvölgyek elleni orvosságként mindig valami mást használt fel Ludvig Zsolt együttese – egyszer Kiss Katalin és Natalja Papizsanszkaja remek nyitássorozata, másszor a kiváló mezőnymunka (főként Papizsanszkaja járt ebben az élen), a harmadik felvonásban pedig a jobban összeálló sánc (és a továbbra is első rangú mezőnyvédekezés) adott alkalmat a fordításra. A nyitásfogadással is elégedettek lehettünk, a liberó Mátrai Bea hatásosan szelídítette meg a varsói szervákat, ennek köszönhetően több állásban is pályán hagyta őt a vezetőedző. De mert bravúros talpra állásokról beszéltünk, egyenesen következik, hogy ezeket megelőzően a kelleténél többet is hibázott a magyar bajnok. Ezt támasztja alá a nyírségiek közül legtöbb pontot termelő Kiss Katalin is: "Nem játszottunk jól, sokat bakiztunk, de fáradtan is éhesek voltunk a sikerre, és valóban csapatot alkottunk. Szerencsénk is volt, már ami a varsói sérüléseket illeti, és hoztuk a magunktól elvárt győzelmet. Remélem, hogy januárban még jobb formába lendülünk, és közvetlen riválisunk, a Burgos otthonában szintén nyerhetünk.”
Nemzetközi kupák

Indesit-Bajnokok Ligája, 3. forduló
Férfiak. A-csoport: A-csoport: Olympiakosz (görög)–Maaseik (belga) 2:3, a Levszki Szófia (bolgár)– Czestochowa (lengyel) mérkôzés lapzártánk után ért véget. B-csoport: Modena (olasz)–Almeria (spanyol) 3:0, Roeselare (belga)–Eregli (török, Koch Róbert) 3:0 (13, 18, 23). Az állás: 1. Modena 6 pont, 2. Roeselare 5, 3. Almeria 4, 4. Eregli 3. C-csoport: hotVolleys Wien (osztrák)–Friedrichshafen (német) 1:3, Paris Volley (francia)–Podgorica (jugoszláv) 3:0. Az állás. 1. Paris 6, 2. Friedrichshafen 5, 3. Podgorica 4, 4, Wien 3. D-csoport: SSK Ankara (török)–Poitiers (francia) 2:3, a Belgorod (fehérorosz)–Iraklisz (görög) mérkôzés lapzártánk után ért véget.
Nôk. A-csoport: Eczacibasi Istanbul (török)–Modena (olasz) 2:3, Azerrail Baki (azeri)–Jekatyerinburg (orosz) 2:3. Az állás: 1. Jekatyerinburg 5 (8:5), 2. Baki 5 (8:6), 3. Modena 5 (8:7), 4. Istanbul 3. B-csoport: Levszki Szófia (bolgár)–Vakifbank Istanbul (török) 3:1, a Tenerife (spanyol, Nagy Mariann)–Uzice (jugoszláv) mérkôzés lapzártánk után ért véget. C-csoport: Crvena zvezda (jugoszláv)–Pila (lengyel) 0:3, a Cannes (francia)–Mladost Zagreb (horvát) találkozó lapzártánk után ért véget. D-csoport: SKRA Warszawa (lengyel)–NRK-Nyíregyháza 0:3 (–20, –23, –22), Bergamo (olasz)–Burgos (spanyol) 3:0 (16, 20, 14). Az állás: 1. Bergamo 6 pont (9:0), 2. Burgos 5 (6:4), 3. Nyíregyháza 4 (4:6), 4. Warszawa 3 (0:9)

Élcsapatok Kupája, 3. forduló
Férfiak. 2. csoport: Dunaferr–Rabotnicski Ferszped Szkopje (macedón) 1:3 (24, –15, –18, –21), Apeldoorn (holland)–SCC Berlin (német) 3:1 (–21, 20, 16, 19). Az állás: 1. Apeldoorn 6, 2. Szkopje 5, 3. Berlin 4, 4. Dunaferr 3
Nôk. 3. csoport: Castelo da Maia (portugál)–Tongeren (belga) 2:3, Köniz (svájci)–Dresdner SC (német) 3:0. Az állás: 1. Köniz 5 (8:3), 2. Tongeren 5 (6:5), 3. Castelo da Maia 5 (8:7), 4. Dresdner SC 3. 4. csoport: Maribor (szlovén)–Villebon (francia) 0:3, Kieldrecht (belga)–Durres (albán) 3:0. Az állás: 1. Kiledrecht 6, 2. Villebon 5, 3. Maribor 4, 4. Durres 3
Ludvig Zsolt szakvezető igen értékes sikerként könyvelte el a szerda estit, külön kiemelte, hogy játszmaveszteség nélkül szerzett csapata két pontot. Legfőbb reménye, hogy a következő mérkőzések eredményei úgy alakulnak majd, hogy lesz tétje a Nyíregyháza–Burgos találkozónak a csoport utolsó fordulójában.
"Nem röplabdáztunk jól, de nagyon akartuk a sikert – jellemezte együttesét a tréner –, ezt bizonyítja, hogy mindegyik játszmában vesztett állásból fordítottunk. Más stílusra készültünk, ugyanis nem tudtuk, hogy ennyire sok sérültje van a Varsónak. Nyitásfogadásban és védekezésben jó teljesítményt nyújtottunk, ugyanakkor tovább kell erőltetni a gyors játékot, hogy akár a Begamót is meglephessük januárban. Végre letettük a névjegyünket, és bízom benne, hogy nyomot hagyunk szereplésünkkel a Bajnokok Ligájában.”
Most a legfontosabb, hogy regenerálódjanak a nyíregyházi játékosok (három héten belül három kimerítő utat tettek meg busszal), és a jövő évi sikeres folytatást elősegítendő, létrejön az a torna, amelyet a szabolcsiak szerveznek január első hétvégéjére. És ne feledjük az SKRA Warszawa edzője, Roman Murdza szimpatikus nyilatkozatát, amelyben megígérte, hogy a második körben igyekeznek úgy szerepelni, hogy növeljék a Nyíregyháza esélyét a nyolcaddöntőt jelentő második hely megszerzésére.
Mert ugye az ismert strófa szerint is: lengyel–magyar két jó barát…

Csak úgy sorjáztak a varsói sirámok

Lengyelország legnépszerűbb sportlapja, a Przeglad Sportowy szerdai beharangozója kizárólag a SKRA Warszawa felett gyülekező sötét fellegekről adott számot, esélylatolgatásnak nyoma sem volt. Csak úgy sorjáztak a sirámok. Barbachowska lábáról például csütörtökön szedik (szedték) le a gipszet, Sadowska körömműtéten esett át a kórházban, a válogatott nagyágyú, a center Szeszko bokája még a keddi edzésen is fájt. Ráadásul a feladó Smak azt találta mondani, hogy elege van már a várakozásból, és ha nem kapja meg a jussát, visszamegy Szlovákiába. Az edző Roman Murdza azon merengett, hogy az ünnepek után vajon kik jönnek vissza a csapathoz, az újság pedig felvetette: "Talán jobban járna az SKRA, ha befejezné szereplését a BL-ben, és inkább kifizetné a visszalépésért kiszabható pénzbüntetést.” Vagyis a házigazda hangolása meglehetősen letargikusra sikeredett, amit alá is támasztott a 3:0-ás vereség. A kudarcot követően a varsóiak mestere mintegy megerősítette az újság felvetését, és így fogalmazott: "Ha a sérüléshullám korábban ér el minket, akkor visszaléptünk volna, így viszont szégyelljük magunkat, és nagyon sajnálom, hogy nem tudjuk megmutatni valós tudásunkat.”
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik