Az esélyesek nyugalmával

VAS ANDRÁSVAS ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2002.12.16. 21:27
Címkék
A tôrözô Marsi Márk az egyéni gyôzelem után csapatban sem adta alább az aranyéremnél
A tôrözô Marsi Márk az egyéni gyôzelem után csapatban sem adta alább az aranyéremnél
A tôrözô Marsi Márk az egyéni gyôzelem után csapatban sem adta alább az aranyéremnél
A tôrözô Marsi Márk az egyéni gyôzelem után csapatban sem adta alább az aranyéremnél
A tôrözô Marsi Márk az egyéni gyôzelem után csapatban sem adta alább az aranyéremnél
A tôrözô Marsi Márk az egyéni gyôzelem után csapatban sem adta alább az aranyéremnél
Meglehetősen szűk, ahogy mondani szokták, családi körben – a jelző szinte szó szerint értendő, a versenyzőkön kívül csak a hozzátartozók üldögéltek a lelátón – zajlottak az országos vívóbajnokság zárónapjának küzdelmei: a férfi és női tőr-, illetve a női kardcsapatok döntői. A finálékba az erőviszonyoknak megfelelően az arra legesélyesebbek kerültek, egyedül a kardozóknál maradt el az álomdöntőnek kikiáltott UTE–Honvéd derbi – a felek ugyanis már az elődöntőben összefutottak, ahonnét a címvédő lilák léptek tovább az aranycsatába.
Elsőként az MTK és a Törekvés férfi tőrözői álltak pástra, hogy döntsenek a bajnoki címről, s a válogatottak sorát, no meg az egyéni arany- és ezüstérmest – azaz Marsi Márkot és Huszka Zsombort – felvonultató kék-fehérek ha nehezen is, de legyűrték a riválist.

Országos bajnokság, Nemzeti
Sportcsarnok

Csapatdöntôk. Férfiak. Tôr. Elôdöntô: MTK–Csata-Csepel 45:42, Törekvés–Vasas 45:27. A 3. helyért: Csata-Csepel–Vasas 45:38. Döntô: MTK–Törekvés 45:38. Bajnok: MTK (Marsi Márk, Juhász Bence, Elbert András, Gátai Róbert, Huszka Zsombor, edzô: Solti Antal, Szôts Bertalan), 2. Törekvés (Berjozkin Anton, Boda Balázs, Kenese Attila, Mórocz Gábor, Tóth Balázs), 3. Csata-Csepel (Szabados Gábor, Móricz Ákos, Nagy András, Kárpáthy Krisztián, Glatt András), 4. Vasas, 5. UTE-Selectrade, 6. BVSC
Nôk. Tôr. Elôdöntô: MTK–UTE-Selectrade 45:14, Honvéd-LNX–Csata-Csepel 45:26. A 3. helyért: Csata-Csepel–UTE-Selectrade 45:32. Döntô: Honvéd-LNX–MTK 45:36. B: Honvéd-LNX (Varga Katalin, Varga Gabriella, Knapek Edina, Jeszenszky Szilvia, Jármai Marianna, e: Bernáth Zoltán), 2. MTK (Mohamed Aida, Kovács Éva, Garay Erzsébet, Czeglédy Edina, Tóth Bernadett), 3. Csata-Csepel (Brandt Katalin, Deli Dóra, Lemberg Mercédesz, Berta Adrienn, Berta Krisztina), 4. UTE-Selectrade, 5. BVSC, 6. Törekvés. Kard. Elôdöntô: UTE-Selectrade–Honvéd-LNX 45:29, BSE–Gödöllôi EAC 45:24. A 3. helyért: Honvéd-LNX–GEAC 45:16. Döntô: UTE-Selectrade–BSE 45:30. B: UTE-Selectrade (Nagy Orsolya, Sznopek Gabriella, Gergácz Veronika, Vécsey Anna, Kálmán Tamara, e: Bódy István, Gergácz László), 2. BSE (Csaba Edina, Csizmadia Nóra, Zámbó Veronika, Kardos Eszter, Kovács Katalin), 3. Honvéd-LNX (Nagy Annamária, Varga Dóra, Kovalszky Réka, Hajdú Ágnes, Varga Katalin), 4. Gödöllôi EAC, 5. MÁV-NTE, 6. Sopron
Jöttek a – megismételve a tavalyi döntőt – fegyvernem hölgy képviselői: az egyik oldalon a vasárnap még a szentpétervári Világkupán nyolc közé jutó, ám ott az olasz Trillinitől vereséget szenvedő Knapek Edinával megerősített Honvéd, a másikon az egyéni aranyérmes Mohammed Aida vezérelte MTK. Egy évvel ezelőtt a piros-fehérek könnyedén verték vetélytársukat. Ezúttal sem történt másként, bár az első két csörte után még az MTK vezetett, a folytatásban szép lassan meglépett a címvédő, és magabiztosan hozta a sokak által kötelezőnek tartott győzelmet. A honvédos Varga Katalin ezzel egyedüliként az országos bajnokság mezőnyéből a tőr egyéni és a kardcsapat bronz után megszerezte harmadik érmét – egy aranyat – is.
A bajnokság utolsó mérkőzésén, a női kardozók fináléjában a fentebb már tárgyalt UTE és a BSE feszült egymásnak.
Érem(l)eső
OrszágAEB
MTK431
Honvéd-LNX345
UTE-Selectrade211
Vasas211
BVSC11
BSE21
Törekvés11
Csata-Csepel3
Fless2
OMS-Tata1
OSC1
A derbi toronymagas favoritjának az újpestiek tűntek, hiszen az egyéni vetélkedés arany-, ezüst- és – egyik – bronzérmese (Nagy Orsolya, Sznopek Gabriella és Vécsey Anna) alkotta a gárdát, míg a városmajoriak a tavaly még a Honvédot erősítő Csaba Edinában bízhattak. A válogatott tagjaként csapat vb-ezüstöt szerző versenyző egyedül azonban nem bírt a lilákkal, akik igazolták a papírformát, és könnyedén védték meg címüket.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik