A Nyírség a nagy szerelem

Z. A.Z. A.
Vágólapra másolva!
2002.12.16. 20:57
Címkék
Ôze Tibor elôretekint, és egy kispadot lát
Ôze Tibor elôretekint, és egy kispadot lát
Ôze Tibor elôretekint, és egy kispadot lát
Ôze Tibor elôretekint, és egy kispadot lát
Ôze Tibor elôretekint, és egy kispadot lát
Ôze Tibor elôretekint, és egy kispadot lát
2001 augusztusában még a Rákóczi szakmai munkájáért felelt, majd az ötödik fordulót követően közös megegyezéssel szerződést bontott a kaposváriakkal. Azóta Ôze Tiborral egyik csapat kispadján sem találkozhattunk, talán csak a futballban igazán bennfentesek tudják, hogy jelenleg az NB I B-s Diósgyőr technikai igazgatójaként tevékenykedik.
"A kaposvári edzősködés szép emlék számomra, ugyanis fél év alatt egy jól funkcionáló együttest sikerült összerakni– emlékezett vissza a Rákóczinál eltöltött időszakra Ôze Tibor. –Aztán idény közben mégis váltottam, mert úgy ítéltem meg, hogy nincsenek meg azok a feltételek, amelyek a bajnoki cím megnyeréséhez szükségesek. Ezt követően néhány hónapon keresztül csak nézőként voltam a futballmeccseken, ám azt nem mondhatom, hogy elszakadtam volna a labdarúgástól. Társadalmi munkában egy futballiskola létrehozásában segédkeztem Nyírvasváriban, és hihetetlenül jó érzés volt látni, hogy az ottani gyerekekben mekkora igény van a futball iránt.”
És hogy a tréner miért pont Nyírvasváriban tanította a fiatalokat a futballra? A válasz természetesen a múltban keresendő: mivel Ôze Tibor Nyíregyházán töltötte edzői pályafutása legsikeresebb időszakát, érzelmileg erősen kötődik az ország eme szegletéhez. Aztán ez év augusztusában jött az edzőkolléga, Reszeli Soós István felkérése, és ezzel együtt Diósgyőrben a technikai igazgatói állás.
"A klub működtetésében segédkezem, azonban az első csapat szakmai munkájához semmi közöm. Kapcsolatot tartok a szponzorokkal, feladatom az utánpótlás szervezeti felépítése, és ez a munka annak ellenére érdekel, hogy igazán jól a pályán, a labdarúgók között érzem magam. Nem tagadom, azért is mondtam igent a felkérésre, mert kíváncsi voltam, hogy sportvezetői szemszögből miként néz ki a futballunk. Most, amikor eldőlt, hogy a kétezer-nyolcas Európa-bajnokságot nem mi rendezhetjük, azt hiszem, végérvényesen vége a csodavárás időszakának. Nekünk, saját magunknak kell a labdarúgást olyan útra terelni, hogy az több lábon állva gazdaságosan tudjon működni.”
A szakember arról is beszélt, hogy sikerült egy olyan csoportot összehoznia, amelyben az élet számos területén működő szakember dolgozik, és amely egyértelműen elkötelezte magát a futball iránt.
"Azonos az elképzelésünk a labdarúgásról, ezek az emberek nem a holdról jöttek. Nehogy valaki is azt gondolja, hogy én most kispadot akarok vásárolni magamnak, azonban azt látni kell, hogy új utak keresése nélkül ez a csodálatos játék nem működhet. A lehetőségeket és az igényeket összhangba kell hozni, és ahol ilyen működő rendszer van, ott szívesen vállalok a jövőben munkát. Egy biztos, rövid szünet és hallgatás után látok esélyt arra, hogy ismét edzőként dolgozzak tovább.”
A tréner egy klubot sem nevezett meg leendő munkahelyéül, azt azonban nem titkolta, hogy a második vonalban hetedik helyen álló Nyírség csapata számára szerelem, annál a klubnál lett ismert edző, és ez érzelmi többletet jelent számára…
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik