Varázsolhat a válogatott

MONCZ ATTILAMONCZ ATTILA
Vágólapra másolva!
2002.12.13. 20:45
Címkék
A szándék nemes, ugyanakkor könynyen lehet, hogy a kivitelezésbe hiba csúszik. A világbajnoki ezüstérmes német válogatott és a Bundesligában szereplő idegenlégiósokból összeállított csapat hétfőn az árvízkárosultak megsegítésére jótékonysági mérkőzést vív Gelsenkirchenben. Igen ám, de jótékonykodni csak bevételből lehet, és egyelőre úgy tűnik, abból meglehetősen kevés lesz. Elővételben eddig csak 25 ezer jegy fogyott el, ennek hatására a szervezők úgy döntöttek 18 euróra szállítják le a belépők árait, a diákok és a nyugdíjasok pedig már 5 euró leszurkolása után bebocsátást nyerhetnek az Arena AufSchalkéba.
Christian Ziege (balra) a világbajnokság után lehet újra tagja a német válogatottnak
Christian Ziege (balra) a világbajnokság után lehet újra tagja a német válogatottnak
Christian Ziege (balra) a világbajnokság után lehet újra tagja a német válogatottnak
Christian Ziege (balra) a világbajnokság után lehet újra tagja a német válogatottnak
Christian Ziege (balra) a világbajnokság után lehet újra tagja a német válogatottnak
Christian Ziege (balra) a világbajnokság után lehet újra tagja a német válogatottnak
Az esemény népszerűsítése miatt Rudi Völler, a német válogatott csapatfőnöke sem egy "mezei” sajtótájékoztatón, hanem az összes reklámpartner egybetrombitálásával a szövetség frankfurti központjában jelölte ki a meccsre készülő keretét. "Azért jó lenne, ha sokan kijönnének a stadionba. Jó ügyért küzdünk, az árvízkárosultaknak minden egyes euró sokat jelenthet” – nyilatkozta a szakvezető.
Völler roppant példamutató módon nem kísérletezésre használja fel a meccset, és a vb-ezüstérmesekre építi alakulatát. A keretbe törő fiatalok, Benjamin Lauthnak (1860 München) és Kevin Kuranyinak (VfB Stuttgart) azért kell várnia a meghívóra, mert a Team2006 kedden Skóciával párbajozik, és rájuk azon a meccsen nagyobb szükség van, mint a gálán. Az idegenlégiósok közül Dietmar Hamannról (Liverpool) és Carsten Janckerről (Udinese) azért kell lemondania Völlernek, mert nekik a klubjaikban akadnak kötelezettségeik.
"Bízom benne, hogy a stadionba kilátogatók gólgazdag, szórakoztató összecsapást láthatnak. Lazán, ugyanakkor bizonyos elveket szem előtt tartva kell a fiúknak futballozniuk. Varázsolhatnak, elhibázhatják a helyzeteiket, de nem lazsálhatnak” – jelentette ki Völler.

Tv: a Sport1 15.30-tól élőben közvetíti a Bayern München–Schalke mérkőzést

A német keret
Kapusok: Oliver Kahn (Bayern München), Jens Lehmann (Borussia Dortmund); védők: Frank Baumann (Werder Bremen), Arne Friedrich (Hertha BSC), Christoph Metzelder (Borussia Dortmund), Carsten Ramelow (Bayer Leverkusen), Marko Rehmer (Hertha BSC), Christian Wörns (Borussia Dortmund), Christian Ziege (Tottenham); középpályások: Michael Ballack (Bayern München), Jörg Böhme (Schalke), Torsten Frings (Borussia Dortmund), Jens Jeremies (Bayern München), Sebastian Kehl (Borussia Dortmund), Lars Ricken (Borussia Dortmund), Bernd Schneider (Bayer Leverkusen); csatárok: Gerald Asamoah (Schalke), Fredi Bobic (Hannover), Paul Freier (VfL Bochum), Miroslav Klose (Kaiserslautern), Oliver Neuville (Bayer Leverkusen), Alexander Zickler (Bayern München)

Yildiray Bastürk a nyáron távozik?

LEVERKUSEN. Egyre valószínűbb, hogy Yildiray Bastürk a nyáron elhagyja a Bayer Leverkusen együttesét. Klaus Toppmöller, a gárda vezetőedzője azt nyilatkozta, hogy 2003-ban még profitálhat a klub a török légiós eladásából, egy évvel később azonban már lelépési díj nélkül távozhatna, így a vezérkar alighanem meghajlik a gazdasági érvek előtt. Bastürk mindenesetre válogathat a kérők között, hiszen például a Manchester United és az Arsenal is tett már neki ajánlatot.

Erősítene a Hamburg

HAMBURG. A HSV akár ötmillió dollárt is hajlandó áldozni Andrés d'Alessandróra, a River Plate középpályására. A kiváló középpályás érkezésével négyre nőne a klub argentin idegenlégiósainak száma, hiszen Rodolfo Esteban Cardoso, Cristian Ledesma és Bernardo Romeo már most is Kurt Jara gárdáját erősíti. Nehezíti a németek helyzetét, hogy a futballistára a Barcelona és a Real Madrid is kivetette a hálóját. D'Alessandro mellett a japán Takahara Naohiro (Jubilo Ivata) és az izraeli Haim Revivo (Fenerbahce) szerepel a kikötővárosiak kívánságlistáján.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik