Geretset menesztenék

MONCZ ATTILAMONCZ ATTILA
Vágólapra másolva!
2002.12.10. 21:17
Címkék
Gerets összesen két bajnokit tudott megnyerni a Kaiserslauternnel
Gerets összesen két bajnokit tudott megnyerni a Kaiserslauternnel
Gerets összesen két bajnokit tudott megnyerni a Kaiserslauternnel
Gerets összesen két bajnokit tudott megnyerni a Kaiserslauternnel
Gerets összesen két bajnokit tudott megnyerni a Kaiserslauternnel
Gerets összesen két bajnokit tudott megnyerni a Kaiserslauternnel
Továbbra sincs nyugalom Kaiserslauternben, az anyagi válság visszatérő gond, és immár a személyi kérdések felvetése is rendszeressé vált. A legújabb hozzászóló Karlheinz Feldkamp, a "vörös ördögökkel” 1991-ben bajnoki címet nyert szakember volt, aki kijelentette, Eric Geretsnek, a gárda jelenlegi mesterének haladéktalanul távoznia kell a csapat éléről. "A klub vezetésének meg kell húznia egy határvonalat, azaz edzőt kell cserélnie” – jelentette ki Feldkamp. A tréner szerint nonszensz, hogy egy, a bentmaradásért küzdő alakulat egy edzőcsere után mindössze két meccset nyerjen meg.
Feldkamp ezzel együtt kijelentette: képtelen azonosulni a klub által folytatott átigazolási politikával. "Az a bajom, hogy a Kaiserslauternnél még arra sem veszik a fáradtságot, hogy elgondolkozzanak: ki az, aki egyáltalán segíteni tud a csapaton. Ehelyett csak vitatkoznak, veszekednek, mindenki mindenbe beleszól” – dohogott Feldkamp. Annyit feltétlenül meg kell jegyeznünk, hogy a szakemberből alighanem a csalódottság is "beszélt”, mert néhány héttel ezelőtt őt is esélyesnek tartották a 'Lautern sportigazgatói székére, ám a Hans-Peter Briegel vezette felügyelőbizottság végül nem nevezte ki őt.
Szintén nem kerül a klub aranykönyvébe az Andreas Brehme-ügy. A gárda még az 1990-es vb-döntő egyetlen gólszerzőjével kezdte az évet, ám Brehme belebukott a gyengébb eredményekbe, illetve a személyi ellentétekbe. A két csata után elküldött Brehme és az egyesület természetesen a pénzen, illetve a szerződésbontás körülményein vitatkozik: a szakember szerint egyoldalú és jogtalan volt a lépés, miközben a klub mindent szabályszerűnek tart.
Valamelyest enyhítené a betzenbergiek – elsősorban anyagi – gondjait, ha sikerülne eladniuk Miroslav Klosét. A válogatott csatáráért német (Bayern, Hertha, Dortmund, Leverkusen) és olasz (Roma, Juventus) csapatok érdeklődnek, ám a futballista most elejét vette a találgatásoknak, és kijelentette: ezt az évadot mindenképpen a Kaiserslauternben futballozza végig. A nyáron azonban mehet, méghozzá a szerződésben rögzített ötmillió eurós vételár ellenében. Ennek az összegnek a 80 százaléka illeti meg a klubot, a maradék részt a csatár átigazolási jogaival rendelkező Lotto Rheinland-Pfalz nevű cég kapja meg.

Peruit vett a Bayern

MÜNCHEN. Claudio Pizarro után újabb perui futballistát szerződtetett a Bayern München. A klub legújabb alkalmazottját José Paulo Guerrerónak hívják, 18 éves és 2005 nyaráig szóló szerződést kötött a bajor együttessel. Guerrero az elmúlt hét végén még az amatőrök között ügyködött, és két góllal igazolta, hogy a nagyok között is megállná a helyét.

Stadionavató előtt

WOLFSBURG. December 13-án adják át a Wolfsburg új stadionját. A 30 ezer férőhelyes aréna egy újabb lépcsőfok lehet a klubvezetés által megcélzott európai elit felé. A VfL az utóbbi időszakban figyelemre méltó tetteket hajtott végre: egyik évről a másikra megduplázta a költségvetését, megvásárolta Stefan Effenberget, most pedig új stadiont kapott.

Mínuszban a Werder

BRÉMA. Lisztes Krisztián klubja, a Werder Bremen 3.6 millió eurós mínusszal fejezte be a 2002. június harmincadikával záruló gazdasági évet. Jürgen L. Born elnök a televíziós pénzek csökkenésével magyarázta, hogy a 43.7 millió eurós kiadással szemben mindössze 40.1 milliós bevételt tudtak elkönyvelni. Klaus Allofs, a Werder sportigazgatója már most bejelentette, hogy a klub a téli szünetben három-négy profitól megválik.

Bielefeldi veszteség

BIELEFELD. Az Arminia Bielefeld 4.3 millió eurós paszszívumot hozott össze a legutóbbi gazdasági évben. Az élvonalba a nyáron feljutott együttes 14.9 milliós forgalmat bonyolított le, ami 1.6 millióval kevesebb, mint egy esztendővel előtte. Ugyanakkor kedvező lehet a bielefeldiek számára, hogy a jóslatok szerint a következő időszakra 22-23 millió eurós forgalom várható, és talán nyereség is elképzelhető.

Bundesliga II
A 16. forduló záró mérkőzésén: Karlsruhe–Freiburg 1–1 (Fritz 14., ill. Kobiasvili 36. – 11-esből)
Az élcsoport: 1. 1. FC Köln 36 pont, 2. Eintracht Frankfurt 33, 3. Freiburg 30, …13. Karlsruhe 16
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik