A két Natasa is csatlakozik

SZABÓ GÁBORSZABÓ GÁBOR
Vágólapra másolva!
2002.12.10. 22:58
Címkék
Lesz mire figyelnie Schlégl Katalinnak is
Lesz mire figyelnie Schlégl Katalinnak is
Lesz mire figyelnie Schlégl Katalinnak is
Lesz mire figyelnie Schlégl Katalinnak is
Lesz mire figyelnie Schlégl Katalinnak is
Lesz mire figyelnie Schlégl Katalinnak is
Az NRK-Nyíregyháza érzékeny (pont)veszteséget szenvedett az elmúlt szerdán, midőn hazai pályán alulmaradt Bajnokok Ligája-beli riválisa, a spanyol Burgos ellen. Bizony, nehéz lesz jóvátenni a mulasztást, ami leginkább azzal sikerülhet, ha majd januárban Burgosban nyer Ludvig Zsolt együttese. Szerdai, második találkozójukra legfeljebb a tisztes helytállás reményében utazhattak el a szabolcsiak, hiszen a Foppapedretti Bergamo Európa legjobb nyolc csapat közé sorolható, de valójában ez is csak egy szerény, a többiekre nézve udvarias becslés. Ráadásul a két ukrán légióst, Natalja Akimovát és Natalja Papizsanszkaját nem engedték át vasárnap késő este a határon az osztrák oldalon, miután kiderült, hogy csak egyszeri belépésre jogosító vízumot kaptak legutóbb, amikor a csapat a cremai tornán vett részt – hiába volt érvényes az engedélyük december 15-ig. Szilágyi Zsolt ügyvezető autózott el értük Rábafüzesre, és miután kedden a fővárosban elintézték az iratokat, dél körül útra is kelt a két Natasával Bergamóba. Más kérdés, hogy miképpen tudja majd kipihenni magát a két kulcsember.
Minden az olasz sztárcsapat mellett szól

A statisztika beszédes: a Foppapedretti Bergamo 1996 és 1999 között sorozatban négyszer nyerte meg a campionatót, és idén is az ô nyakukba akasztották az aranyérmeket. Mindemellett a kupában háromszor (1996, 1997, 1998) utasították maguk mögé az itáliai mezônyt, sôt, a Bajnokok Ligájában is ennyiszer (1997, 1999, 2000) diadalmaskodtak. Tavaly sem álltak messze a röplabdában kiosztható legértékesebb klubtrófea átvételétôl, de a BL-fináléban kínos vereséget szenvedtek a francia Cannes-tól. A legutóbbi bajnokijukon sem örvendhettek, hiszen Vicenzában 2:0-s elônyrôl vesztettek 3:2-re – emiatt talán még harapósabb kedvükben lesznek. És hogy kik erôsítik a Bergamót? Nos, az olasz válogatottban évekig meghatározó szerepet betöltô, ám a két éve szövetségi kapitánynak kinevezett Marco Bonitta szimpátiáját nem élvezô Maurizia Cacciatori a feladó (bár az SKRA Warszawa ellen a lengyel Gujska irányított), mellette az orosz válogatottból Saskova-Szokolovaként ismert Ljubov Kilics, a románok „vágója”, Carmen Turlea, az amerikai vb-ezüstérmes Hather Bown, valamint két világbajnok olasz, Paola Paggi és Francesca Piccinini üti a labdát. Kedves kis névsor.
A csapat többi tagja még hétfő délután megérkezett a helyszínre. Kezdő programként a vendéglátók idegenvezetésével gyönyörködtek Bergamo óvárosában, az első edzést kedden délután vezényelte Ludvig Zsolt. A találkozót egyébként a 18 kilométerre található Treviglióban rendezik, miután apró, méretbeli eltérések miatt nem hitelesíthető BL-meccsre a sztárklub csarnoka.
"A minimális elvárás, hogy megilletődöttség nélkül, harcos felfogásban játsszon a csapat – magyarázta Ludvig Zsolt szakvezető. – A cremai tornán is meggyőződhettünk róla, hogy igen erős ellenfél vár ránk, és a két ukrán játékosunkkal történt kellemetlen epizód sem kedvező előjel. Mégis hiszek abban, hogy az esélytelenségből fakadó tét nélküliség felszabadítja játékosaimat, és megszorongatjuk a Bergamót.”
A mester szerint együttese túltette magát a Burgos okozta traumán, Bergamo felé a buszon újra megnézték a találkozót. Úgy véli, nem volt jelentős különbség a két csapat között, az övéit azonban túlságosan nyomta a tét, ami hullámzó teljesítményt szült, míg a spanyolok rendkívül stabilan röplabdáztak. Ezeket a hullámokat kellene kiszűrni a az eredményesség érdekében.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik