Négyen hajszolják Klosét

MONCZ ATTILAMONCZ ATTILA
Vágólapra másolva!
2002.12.09. 21:16
Címkék
A Kaiserslauternt sújtó anyagi válság, illetve az ezzel kapcsolatos Miroslav Klose-ügy alaposan megmozgatta néhány élvonalbeli klub vezetőjének a fantáziáját. Mint ismeretes, a 'Lauternnél azt fontolgatják, eladják a világbajnokságon öt fejes gólt szerző támadót, hogy ezzel csökkentsék adósságállományukat és esélyük legyen arra, hogy megkapják a következő szezonra érvényes versenyengedélyt. A válogatott futballista a 200203-as évad végén rögzített összegért, ötmillió euróért cserélhet klubot, amit néhány élvonalbeli csapat bármikor hajlandó kifizetni.
Vidar Riseth hazatér
MÜNCHEN. Vidar Riseth, az 1860 München norvég középpályása januárban valószínûleg hazatér és a Rosenborgba igazol. A két egyesület állítólag már meg is állapodott a 30 éves válogatott futballista áráról.
Vidar Riseth hazatér
MÜNCHEN. Vidar Riseth, az 1860 München norvég középpályása januárban valószínûleg hazatér és a Rosenborgba igazol. A két egyesület állítólag már meg is állapodott a 30 éves válogatott futballista áráról.
Eddig csak a Bayern München dörömbölt intenzíven a betzenbergieknél, akadt, aki felvetette annak a lehetőségét, hogy Klose már aláírt egy előszerződést a bajor együttesnél, ám erre a mai napig nem került sor. Ráadásul az önmagát nyeregben érző Bayernnek hirtelen vetélytársai is akadtak.
A sorban elsőként a Borussia Dortmundot kell megemlítenünk, amely a közelmúltban egyszer, Sebastian Kehl megvásárlásakor hasonló szituációban már tört borsot a müncheniek orra alá. A Kicker című szaklap információi szerint Michael Meier, a Borussia menedzsere és René C. Jäggi, a Kaiserslautern elnöke már túljutott az első beszélgetéseken. "Ha egy ilyen játékos a piacon van, és mi nem vennénk tudomást róla, akkor nyugodtan tudatlannak bélyegezhetnének bennünket. Megkérdeztem, mi a helyzet Kloséval. Ha sürgősen pénzt kell előteremteni erre az ügyletre, akkor azért nem vagyunk olyan rossz helyzetben” – zárta rövidre az ügyet Meier. Természetesen az esetleges Dortmund–Kaiserslautern párbeszéd hírére Bajorországban is felkapták a fejüket. "Végül is miért ne beszélgethetnének Kloséról? A játékos még nem döntötte el, hova akar menni, de előbb-utóbb döntenie kell” – hangzott Kalle Rummeniggének, a Bayernt működtető gazdasági társaság első emberének a kommentárja.
A tabella első két helyezettje mellett a Bayer Leverkusen és a Hertha BSC is felbukkant a színen, éppen ezért nehéz megjósolni, melyikük lesz a befutó. Annyi valószínűnek tűnik, hogy a csatár a téli szünetben nem cserél csapatot, de az könnyen elképzelhető, hogy leendő klubja már 2003 elején átutalja a Kaiserslauternnek a vételárat.
Amennyiben a Herthának nem sikerül megkaparintania Klosét – valljuk be, erre sokkal nagyobb az esély –, akkor Alexander Zicklert veheti célba. A Nationalelfben is megforduló futballista jelezte, érdekli Király Gábor és Dárdai Pál alakulatának majdani ajánlata, ám azt kizárta, hogy 2003 nyara előtt a fővárosba költözzön. Ráadásul Münchenben aligha gördítenek akadályt a távozása elé, egyrészt mert ott mindenki úgy számol, Klose végül a rekordbajnok alkalmazottja lesz, másrészt a remek formában futballozó, és még mindig csak 21 éves Roque Santa Cruz a minap hosszabbította meg a szerződését 2006-ig.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik