Az Ottawa is eltemette a sorozatát

K. J.K. J.
Vágólapra másolva!
2002.12.05. 21:19
Címkék
Jose Theodore megadta magát: a Montreal kapusa öt gólt kapott a Dallastól
Jose Theodore megadta magát: a Montreal kapusa öt gólt kapott a Dallastól
Jose Theodore megadta magát: a Montreal kapusa öt gólt kapott a Dallastól
Jose Theodore megadta magát: a Montreal kapusa öt gólt kapott a Dallastól
Jose Theodore megadta magát: a Montreal kapusa öt gólt kapott a Dallastól
Jose Theodore megadta magát: a Montreal kapusa öt gólt kapott a Dallastól
Egy nappal azután, hogy megszakadt a Vancouver tízes győzelmi szériája, az Ottawa sorozata is történelemmé vált: a kanadai "szenátorok” nyolc győzelmet, illetve két döntetlent halmoztak fel tíz mérkőzés alatt, e remekművet tette tönkre a Chicago szerda este (1–0).
"A pocsék idegenbeli szereplésünk után itthon muszáj volt nyernünk. Azt hiszem, a magam részéről mindent megtettem a sikerért” – fejezte ki elégedettségét az idényben immár negyedszer hibátlanul védő Jocelyn Thibault. A mérkőzés egyetlen gólját Eric Daze szerezte, miután a Chris Phillips hibájából induló ellenakció végén irdatlan erővel Patrick Lalime kapujába bombázta a korongot. A Blackhawks játékosainak szükségük is volt egy ilyen önbizalomnövelő győzelemre, hiszen az elmúlt nyolc csatájukból csak kettőt tudtak megnyerni.
"Újra nyeregbe akartunk pattanni – és nyeregbe is pattantunk” – e gondolat már Todd Bertuzzitól, a Vancouver egyik ászától származik. És valóban: a New York Islanderstől kedden elszenvedett 2–1-es vereség után (mint a bevezetőben is említettük, tíz nyertes meccset követően ütött be a krach a Canucksnál) újra győzelmi ösvényre lépett a kanadai sztárcsapat, ami azért számít kisebb meglepetésnek, mert a félelmetes New Jersey vendégeként szerepelt. Miután Scott Niedermayer és Brian Gionta kevesebb mint két percen belül kettőt vágott Dan Cloutier-nak, úgy tűnt, végleg kicsúszik a talaj a vancouveriek lába alól, ám ekkor "szót kért” a behemót Bertuzzi, aki előbb egyenlített, majd a hosszabbítás első percében egy kapu előtti kavarodás után a győztes gólt is bevágta.
"Hogy őszinte legyek, cseppet sem vagyok meglepve. Akárhányszor beteszi a lábát ebbe az épületbe, mindig fantasztikusat alakít. Kiváló csatár: akkora mint egy ház, ráadásul hihetetlenül technikás” – méltatta az est főhősét Martin Brodeur, a Devils hálóőre.
Végezetül említsük meg, hogy a ligautolsó Buffalo 4–0-ra elintézte az Anaheimet, méghozzá úgy, hogy Curtis Brown mesterhármast ütött, NHL-es pályafutása során először. A Sabres kapusa, az idénybeli első shutoutját elkönyvelő Martin Biron október 22. óta először távozott a jégről győztesen, míg csapata november 19. óta először tudott gólt ütni emberelőnyből.
Körülbelül ezért tart ott a Sabres, ahol.

NHL, alapszakasz, 57. játéknap
Buffalo Sabres–Anaheim Mighty Ducks 4–0 (0–0, 2–0, 2–0). Gólszerző: Dumont (26.), Brown (37., 41., 53. – az első emberelőny). Kapusok: Biron 22 védés/22 lövés, ill. Gerber 32/36
Chicago Blackhawks–Ottawa Senators 1–0 (0–0, 1–0, 0–0). G: Daze (28.). K: Thibault 28/28, ill. Lalime 17/18
Dallas Stars–Montreal Canadiens 5–1 (1–0, 1–1, 3–0). G: Arnott (9., 33., 49.), Lehtinen (44.), Modano (50.), ill. Gilmour (24.). K: Turco 25/26, ill. Theodore 29/34
Florida Panthers–Carolina Hurricanes 4–2 (1–1, 2–1, 1–0). G: Jokinen (12., 25. – az utóbbi ee.), Vi. Kozlov (21.), Weiss (51.), ill. Francis (3. – ee.), Cole (33.). K: Luongo 31/33, ill. Irbe 18/22
New Jersey Devils–Vancouver Canucks 2–3 (0–1, 2–0, 0–1, 0–1) – hosszabbítás után. G: S. Niedermayer (37.), Gionta (39.), ill. Linden (13.), Bertuzzi (47., 61.). K: Brodeur 25/28, ill. Cloutier 24/26

Wilson az új főedző

SAN JOSE. Ron Wilson lett a San Jose vezetőedzője. A 47 éves szakember a vasárnap menesztett Darryl Sutter helyét veszi át a kispadon, akit a csapat gyenge szereplése miatt váltottak le. Wilson korábban öt évig vezette a Washington együttesét, amellyel 1998-ban Stanley-kupa-döntőig menetelt, valamint ő volt a szakvezetője az amerikai válogatottnak az 1994-es és az 1996-os vb-n, illetve a naganói téli olimpián 1998-ban.

LeClairt megműtötték

PHILADELPHIA. Vállműtéten esett át John LeClair, a Philadelphia 33 éves csillaga. A hokist azért kellett megoperálni, mert a múlt héten olyan szerencsétlenül ütközött a pittsburghi Marc Bergevinnel, hogy elszakadtak a szalagok a vállában. LeClair várhatóan három hónap múlva térhet vissza a jégre.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik