Kicentizték a kaposváriak

JUTASI RÓBERTJUTASI RÓBERT
Vágólapra másolva!
2002.12.01. 22:29
Címkék
Az érkező hazai szurkolók örömmel fedezték fel a melegítő játékosok között az előző mérkőzésekről szalagszakadás miatt hiányzó Csíkos Gábort. Ám hogy még nem jött teljesen rendbe, sejttette: edzője nem jelölte a kezdő hatosba. Indulásként a Kométa hatásos nyitásokkal alaposan meglepte a vendégeket, és ötpontos előnnyel érkezett az első technikai szünethez.
A folytatásban is pontatlanul ütöttek Urfiék, és Tomanóczy nyitásaival tovább nőtt a hazai előny. A Kaposvár négy-hat ponttal menetelt ellenfele előtt, és a szettgyőzelmét még a vendégek kétszeri időkérése sem veszélyeztette. A következő játékrészben csak eleinte volt egyenrangú ellenfél a Dunaferr, 7:5 után ismét elhúztak a hazaiak, és nem sokkal később már hét ponttal előzték meg a címvédőt az újabb kétszeri vendég időkérés ellenére. Pajorék egyszerűen nem tudtak mit kezdeni a kemény hazai nyitásokkal.
A harmadik szett sem ígért az elején lényeges változást. Gelencsér két ásznyitásával négypontos előnyhöz jutott a Kométa, amit Ruffing edző nem nézett tétlenül, és újabb idő kért, ami láthatóan hatott játékosaira. Mint kiderült, ez volt a mérkőzés fordulópontja. Urfi és Mózer teljesen más felfogásban folytatta a játékot, egyúttal magukkal ragadták társaikat is. A keményen szerváló vendégek tizenegynél utol is érték Pásztorékat, majd le is hagyták őket. Demeter György időkéréssel reagált, de nem sok eredménynyel, mert a második technikai szünetben már hat ponttal vezetett a jól blokkoló és hatásosan ütő Dunaferr. Szépített is a szettarányon. A negyedik felvonás elején Gelencsér ismét ászt nyitott, ami rossz előjel volt a Kaposvárnak az előző játékrész alapján. A szárnyakat kapott Dunaferr továbbra is jól blokkolta Dávidék próbálkozásait, a hazai időkérésnek megint csak nem volt foganatja, és az ötpontos vendégelőny csaknem a játszma végéig megmaradt. A szurkolók egyre nagyobb elégedetlensége közepette egyenlített a Duna-parti gárda.
Következett a döntő játszma, amelynek elején 4:1-re vezettek Szekeresék, és három pont előnnyel cseréltek térfelelet is. Tomanóczy néhány jó megoldása oldotta a hazaiak feszültségét, és csökkentette a hátrányt. 10:10-re módosult a játszma, és bár a Dunaferr időt kért, a somogyiak átvették a vezetést. Ezután ádáz küzdelem következett váltott vezetéssel, tizennégy után mindkét együttesnek többször volt mérkőzéslabdája. Végül is Dávidnak sikerült egy bombával pontot tennie az ötjátszmás mérkőzés végére.

Mestermérleg
Demeter György: – Az első két játszmában nagyon fegyelmezetten játszottunk, ezt követően a Dunaferr agresszív nyitásaival átvette az irányítást. Az ötödik szettben küzdeni tudásunknak és részben a szerencsének köszönhetjük győzelmünket.
Ruffing Péter: – A feledhető első és második játszma után nyitásban és szervafogadásban feljavultunk, ami magával hozta támadásaink hiba nélküli befejezését. A döntő játszmában siettettük a befejezéseket, így játékunkba több hiba csúszott be. Remélem, innen folytatjuk a következőkben, mert ez a játék előbbre visz bennünket.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik