Játékvezetői kerekasztal

MONCZ ATTILAMONCZ ATTILA
Vágólapra másolva!
2002.11.12. 21:39
Címkék
Nyolc gól van Fredi Bobic ajánlólevelében (Fotó: Arnd Wiegmann)
Nyolc gól van Fredi Bobic ajánlólevelében (Fotó: Arnd Wiegmann)
Nyolc gól van Fredi Bobic ajánlólevelében (Fotó: Arnd Wiegmann)
Nyolc gól van Fredi Bobic ajánlólevelében (Fotó: Arnd Wiegmann)
Nyolc gól van Fredi Bobic ajánlólevelében (Fotó: Arnd Wiegmann)
Nyolc gól van Fredi Bobic ajánlólevelében (Fotó: Arnd Wiegmann)
Kalle Rummenigge, a Bayern Münchent működtető gazdasági társaság felügyelő bizottságának első embere kijelentette, hogy a közelmúlt eseményei miatt a létező leghamarabb egy asztalhoz kellene ültetni a bírókat, a játékosokat és az edzőket, hogy megbeszéljék a játékvezetők működésével kapcsolatosan felvetődő problémákat. A legújabb háború azért robbant ki Németországban, mert a 12. fordulóban két rangadón is enyhén szólva is felemás volt a bírók működésének megítélése. A Schalke–Bayer Leverkusen összecsapáson Wack vitatható büntetőt adott meg a "gyógyszergyáriak” javára, emellett elfelejtette kiállítani a tettlegességre vetemedő Hajtót. Még nála is több bírálatot kapott a Bayern München–Borussia Dortmund találkozót dirigáló Weiner, aki mindkét fél kárára tévedett.
Eugen Strigel, a Német Labdarúgó-szövetség (DFB) játékvezető-oktató bizottságának vezetője kételkedik a kezdeményezés sikerében. "Ha egy csoport körbeül egy asztalt, akkor mindenki belát mindent. Ha a későbbiekben ebből a társaságból néhányan egy mérkőzésen újra találkoznak,
Bundesliga II

A 12. forduló záró mérkôzésén: Freiburg–Trier 1–0 (S. Müller 42.)
Az élcsoport: 1. Freiburg 25 pont, 2. 1. FC Köln 24, 3. Eintracht Frankfurt 23
és a játékosok a bíró egy rossz ítélete miatt veszítenek, akkor semmi sem marad a korábbi konszenzusból” – vélekedett Strigel.
Volker Roth, a bírók főnöke szerint ugyanakkor az edzőknek is megvan a maguk felelőssége ebben a "társasjátékban”. "Azt kérném a szakvezetőktől, hogy mutassanak példát, és legyenek sokkal sportszerűbbek. Elsősorban ők határozzák meg, milyen mederben zajlik egy mérkőzés. Ha egy meccset nem tudnak megnyerni, akkor a televízióban nekimennek a bíróknak, hogy ezzel csökkentsék a játékosaikra nehezedő felelősséget” – nyilatkozta Roth. Érdemes megemlíteni, hogy a sípmestereknek akad egy prominens támogatójuk Franz Beckenbauer, a Bayern München elnöke személyében, aki szerint a labdarúgók néha úgy bánnak a játékvezetőkkel, mint a vadállatokkal.
Egy másik problémás esetben viszont elképzelhető, hogy váratlan, ugyanakkor a nagyközönség számára örömteli megoldás születik. Rudi Völler, a német válogatott csapatfőnöke a közelmúltban még úgy fogalmazott, Fredi Bobic túl öreg a kerettagsághoz, most viszont felvetődött, mégis ott lehet a hollandok elleni, november 20-án esedékes barátságos mérkőzésen pályára lépő alakulatban. "Semmit sem hiszek el előre, várjuk ki, mit hoz a csütörtök. Ha Rudi Völler nem jelöl a keretbe, akkor egyszerűen megvonom a vállam, és az élet megy tovább” – mondta az esetről Bobic. A csatár – akinek Ricardo Moar, a Hannover sportigazgatója pályafutása végéig szóló szerződést szeretne felkínálni – azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy az idény során nyolc bajnokin nyolc gólt szerzett.
Időközben az is kiderült, hogy Michael Skibbe, a Nationalelf jelenlegi edzője 2006 nyarán, a németországi világbajnokságot követően nem akar Völler helyébe lépni. "Ami a legfontosabb, és erre épül a mi remek munkakapcsolatunk is, hogy én biztonsággal állíthatom: nem szeretnék Rudi Völler örökébe lépve a német válogatott szövetségi kapitánya lenni. Éppen ellenkezőleg. Én már az első naptól fogva azt mondtam, hogy mi ezt a feladatot közösen látjuk el. Én ezt a rendszert nem akarom megbolygatni. Higgyék el, nagyon nehéz feladat vár arra az emberre, aki egyszer majd átveszi Völler örökét” – nyilatkozta a Borussia Dortmund hajdani trénere.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik