NB I/B - Tatabánya–Szolnoki MÁV 2–0

MOLNÁR JÓZSEFMOLNÁR JÓZSEF
Vágólapra másolva!
2002.10.26. 21:14
Címkék
FC Tatabánya–Szolnoki MÁV 2–0 (0–0)

GÓLSZERZÔ
Romanek Imre a 68. percben egy elépattanó labdát helyezett öt méterről jobbal a kapu bal oldalába (1–0). Balogh Zoltán a 92. percben Radnics átadásából lőtt futtából 15 méterről jobbal a jobb alsó sarokba (2–0)
SÁRGA LAP
Vejmola (Kotula megrúgásáért) és Hosnyánszki (Oláh visszahúzásáért) mindkettő a 20., Ughy (Turján megrúgásáért ) a 28., Kiss P. (Vejmola buktatásáért) a 30., Balogh P. (Balogh Z. megrúgásáért) a 45., Bajusz (reklamálásért) a 68. percben
SZÖGLETARÁNY: 5:3 (2:1)

Meglehetősen gólszegény mostanság a tatabányaiak játéka, ezért a Szolnok elleni mérkőzés előtt kérdés volt, vajon tud-e gólt szerezni a sérült Vincze Istvánnal felálló hazai együttes. A labdát többet birtokló és a korábbiakhoz képest meglehetősen új felállásban küzdő hazai csapat eleinte távoli lövésekkel tesztelte Rézsó Pétert, míg a szolnokiak a szél támogatását kihasználva igyekeztek veszélyeztetni. A kontrákkal alig-alig éldegélt a Szolnok, míg a Tatabánya akciói vélt és valós leshelyzetek miatt hiúsultak meg. Az egyetlen gólveszélyt a félidő végén Romanek Imre fejese jelentette, ám a már vert helyzetben lévő Rézsó mögött helyezkedő Bajusz Endre a gólvonalról tisztázott. A lényegében komolyabb helyzetek nélküli első félidőt követően a Tatabánya jobban alkalmazkodott a szélhez, mint tette azt a vendégcsapat az első játékrészben, és sorra alakította ki a helyzeteket. Előbb a Vincze István helyére állt Tóth Zoltán, majd Weisz Tamás is megszerezhette volna a Tatabánya idei 13. gólját, de Semsei Mihály is közel járt a gólszerzéshez, ám szabadrúgását követően a labda a kapufán csattant. A Szolnok továbbra is a kontrákra épített, és Kotula László ziccerénél csak Lipták József bravúrja mentette meg a góltól a Tatabányát. A hajrában aztán az először kezdőként szerepet kapó Romanek Imre megszerezte a hazaiak vezető találatát. A közelről szerzett gól után a lesre játszó szolnoki védők sokáig reklamáltak a rendkívül indiszponáltnak tűnő játékvezetői hármasnál – hiába. A végjátékban egyenlíthetett volna a Szolnok, ám Bajusz közeli lövését Lipták bravúrral hárította, sőt az utolsó pillanatokban a kitámadó szolnoki védelmet áttörve Balogh Zoltán megszerezte a mindent eldöntő találatot is. A küzdelmes, olykor kemény belépőkkel fűszerezett mérkőzésen a szerencsésebb csapat győzött.

MESTERMÉRLEG
Török József: – A játék sajnos nem volt túl magas színvonalú, a helyzetek alapján győzelmünk megérdemelt.
Vágó Attila: – Nagyon gyenge színvonalú, de küzdelmes mérkőzésen a helyzeteit jobban kihasználó, szerencsésebb csapat győzött. A döntetlen a játék képe alapján reálisabb lett volna.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik