Erőfelmérő az ukránok ellen

SZŰCS MIKLÓSSZŰCS MIKLÓS
Vágólapra másolva!
2002.10.24. 21:02
Címkék
Igaz ugyan, hogy Jan Jasko szövetségi kapitány még nem hirdetett keretet a november 8. és 10. között esedékes nemzetközi tornára  amely egyben az Eurotour második állomása , ám a közelgő időpont miatt mindinkább az érdeklődés középpontjába kerül az esemény. Már csak azért is, mert a dunaújvárosiak nemzetközi kupasikere (mint ismeretes, a Dunaferr a magyar csapatok közül elsőként a Kontinentális Kupa harmadik fordulójába jutott) ismét reflektorfénybe állította a sportágat.
A szervezők természetesen már elkészítették a részletes programot, amely néhány igazi csemegével is szolgál. Mivel a Kontinentális Kupa következő fordulójában a Dunaferr egyik ellenfele a Szokol Kijev lesz, egyáltalán nem érdektelen, hogy november 8-án este hat órakor Dunaújvárosban Magyarország– Ukrajna mérkőzésre kerül majd sor. Az összecsapás alapján akár arra vonatko-zóan is vonhatunk le következtetéseket, hogy az Acélbikák két héttel később milyen reményekkel várhatják a pozsonyi Dunaferr–Kijev derbit. A magyar bajnok otthona lesz egyébként a november 9-i Magyarország–Szlovénia mérkőzés színhelye is, míg az Eurotour második állomásának harmadik napjára a mieink átköltöznek Székesfehérvárra, ahol Nagy-Britanniával mérik össze erejüket. Az ellenfeleket végignézve kijelenthető: válogatott szinten talán még soha nem rendeztek ilyen erős tornát hazánkban, hiszen a négy részt vevő együttes közül kettő – Ukrajna és Szlovénia – a világ közvetlen élmezőnyéhez tartozik, mindketten a korábban A-csoportos világbajnokságnak nevezett mezőny tagjai.Az Eurotour 2. állomásának csoportbeosztása
Magyarország (Dunaújváros, Székesfehérvár): Magyarország, Ukrajna, Szlovénia, Nagy-Britannia
Franciaország (Belfort, Mulhouse): Franciaország, Olaszország, Lettország, Dánia
Norvégia (Asker): Norvégia, Ausztria, Lengyelország, Fehéroroszország
A magyarországi torna programja
November 8.: Magyarország–Ukrajna (Dunaújváros, 18), Nagy-Britannia–Szlovénia (Székesfehérvár, 18)
November 9.: Magyarország–Szlovénia (Dunaújváros, 16), Ukrajna–Nagy-Britannia (Székesfehérvár, 16)
November 10.: Ukrajna–Szlovénia (Székesfehérvár, 10), Magyarország–Nagy-Britannia (Székesfehérvár, 13.30)

A versenybíróság nem tárgyalta az óvást

BUDAPEST. A Magyar Jégkorongszövetség versenybírósága megtárgyalta a Dunaferr SE óvását. Mint ismeretes, az újvárosiak azt kifogásolják, hogy az OB I nyitó mérkőzésén, a Dunaferr SE–Alba Volán-FeVita összecsapáson három játékosuk – Orsó László, Gebei Péter és Holló István – nem kapott játékengedélyt, ezért a 4–2-es fehérvári sikerrel zárult összecsapást már óvás alatt játszotta a Dunaferr. Mivel a versenybíróság szerint a dunaújvárosiak beadványában bizonyos adatok hiányoztak, ezért úgy döntöttek, hogy az óvást adatkiegészítésre visszaadják, és érdemben csak ezt követően tárgyalják az ügyet.

A nagyközönség is láthatja a kupákat

DUNAÚJVÁROS. A lengyelországi, oswiecimi Kontinentális Kupán sporttörténelmet írt, a második fordulóból továbbjutott Dunaferr SE a győzelemért és a sportszerűségi elsőségért kapott kupáit a nagyközönségnek is megmutatja: a Zvolen elleni Interliga-mérkőzés előtt egy órával a szurkolók is megnézhetik a hazahozott ereklyéket, sőt le is fotóztathatják magukat ezek társaságában.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik