A támadó külföldre készül

S. G.S. G.
Vágólapra másolva!
2002.10.15. 21:33
Címkék
Bárcsak élőben láthattuk volna azt, ahogyan Kenesei Krisztián megszerzi a vezető gólunkat. Bárcsak ugrálhattunk volna vele együtt, lesve a képernyőt, ahogy boldogan szalad Fehér Csabához a hideg stockholmi délutánban. Persze most már mindegy& Az öröm a rádió mellett is csaknem ugyanolyan volt, és amikor Novotny Zoltán világgá kiáltotta, hogy "Vezetünk, emberek, vezetünk!, akkor csak úgy pezsgett a drukkerek vére a boldogságtól.
Kenesei Krisztián lábát pihentetni kellett
Kenesei Krisztián lábát pihentetni kellett
Kenesei Krisztián lábát pihentetni kellett
Kenesei Krisztián lábát pihentetni kellett
Kenesei Krisztián lábát pihentetni kellett
Kenesei Krisztián lábát pihentetni kellett
Természetesen Kenesei papa is rádión hallgatta a Svédország–Magyarország Eb-selejtezőt, sokan tudják, hogy Kenő (ez Kenesei Krisztián beceneve) édesapja a fia minden meccsén ott van, imádja a futballt, és bizony sokszor lehet büszke a gyerekre.
Most meg különösen.
Kenesei Krisztián pályafutása eddigi talán legjobb időszakánál jár, bajnoki cím a Zalaegerszeggel, győzelem a Manchester United ellen (a Dinamo Zagrebet most hagyjuk…), és fontos, roppant fontos gól a svédek ellen. A csatár még mindig csak huszonöt esztendős, ahogy mondani szokták, előtte ez az élet, s az a nagy kérdés, hogy az élet végül is hová sodorja őt. Mert menne, külföldön folytatná a pályafutását, ez nem is lehet vitás, ahhoz pedig remek ajánlólevél az, ha mondjuk az Eurosport összefoglalójában újra meg újra azt nézhetik a kontinensen, ahogy a magyar támadó egyszer, kétszer vagy háromszor veszi be a San Marinó-i válogatott hálóját…

– Mindenekelőtt azt árulja el, hogy rendbe jött-e a sérülése.
– Igen, jól vagyok, játékra jelentkeztem, és ha a kapitány úgy gondolja, akkor pályára is lépek. Egyébként fogalmam sincs, hogyan sérültem meg, alighanem összerúgtam valamelyik svéddel, de csak a meccs után éreztem, hogy fáj a lábam. Persze ez kit érdekel, amikor bravúros döntetlent értünk el.
– Mit érzett a meccs után a fájdalmon kívül? Bosszankodott, hogy a svédek egyenlítettek, vagy boldog volt amiatt, hogy sikerült döntetlenre végezni?
– Próbáltam feldolgozni, mi is történt a pályán, és egyre csak az járt a fejemben, hogy az első félidőben egyértelműen lefutballoztuk a jóval esélyesebb svédeket. Azt mondom, örülnünk kell az egy–egynek, de ez az eredmény igazán majd akkor ér valamit, ha legyőzzük San Marinót és a csoport élére ugrunk.
– Említette, hogy az első félidőben lefutballoztuk a svédeket. Csak érdekességképpen jegyzem meg, hogy mind a spanyolok, mint az izlandiak ellen is egy-egy remek félidőt produkált a válogatott, és mindkétszer a szünet után javult fel a csapat játéka.
– Ezt én is így érzem. Akkor leszünk mi igazán jók, ha kilencven percen át képesek leszünk állandósítani a formánkat. De én most nagyon bizakodom, nagyszerű közösség alakult ki a válogatottnál, és megtaláltuk azt a játékstílust, játékrendszert, amely leginkább fekszik nekünk. Igyekszünk minél többet tartani a labdát, rövid paszszokkal kombinálni, hadd fusson az ellenfél.
– Lehet hogy túl korai ezt a kérdést feltenni, de ön szerint lenne helye a magyar válogatottnak a portugáliai Eb mezőnyében?
– Erre most még nem tudok válaszolni, és nekünk, játékosoknak nem is ezzel kell foglalkoznunk elsősorban, hanem a szerdai meccsel. Tudom, hogy rengeteg szurkoló azt várja tőlünk a stockholmi döntetlen után, hogy majd jól megszórjuk a szerdai ellenfelet, és amolyan gálameccset játszunk. Én inkább azt mondanám, nyerjünk csak egy góllal, az mindennél fontosabb. Egyszerűen muszáj győznünk, még ha szenvedve is.
– Ennyire tart az ellenféltől?
– Nem tartok én senkitől. Sőt bátran kijelentem azt, hogy nincs a világon olyan csapat, amelyiket ne lehetne legyőzni. Még nekünk, magyaroknak is. A Zalaegerszeg megverte a Manchestert, amit senki sem hitt volna. Szóval nem félek, inkább óvatos vagyok. A győzelmi kényszer olykor görcsössé teheti a csapatot, ezt kell nekünk levetkőzni, és akkor több góllal is nyerhetünk.
– Mit gondol, mikor lesz esélye külföldre szerződni?
– Ha rajtam múlik, akkor már a télen. Ha a Zalaegerszeg megfelelő ajánlatot kap, valószínűleg elengednek. Mostanában tényleg jól megy a játék, ha így sem sikerül, talán sohasem jön össze a külföldi szerződés.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik