RÖPLABDA - Akár a Világligában: orosz–brazil döntő

SZABÓ GÁBORSZABÓ GÁBOR
Vágólapra másolva!
2002.10.12. 21:36
Címkék
Világbajnokság, férfiak, elődöntőOroszország–Franciaország 3:2(19, –16, 20, –21, 9)Buenos Aires, 3470 néző. V: Leuthausser (német), Sztojanov (bolgár)OROSZORSZÁG: Hamuckih 1, Abramov 11, Kulesov 10, Jakovlev 28, Tyetyuhin 21, Jegorcsev 12. Cs: Mitkov (liberó), Kosszarev, Usakov 4, Htej. Szövetségi kapitány: Gennagyij SipulinFRANCIAORSZÁG: De Kergret 1, Antiga 20, Kieffer 9, Capet 4, Granvorka 20, Daquin 8. Cs: Henno (liberó), Patin 1, Marquet 6, Frangolacci 2, Montmeat. Szövetségi kapitány: Philippe BlainAz 5–8. helyért: Argentína–Görögország 3:0 (23, 23, 20). A legjobb pontszerzők: Milinkovic 18, Elgueta 10, ill. Rumeliotisz 16, Giurdasz 10Akárcsak augusztusban a Világligában, a világbajnokságon is orosz–brazil döntőt rendeznek, ugyanis egy nappal a dél-amerikaiak jugoszlávok felett aratott diadalát követően Gennagyij Sipulin együttese legyőzte Franciaországot. Ez így persze nagyon egyszerűen hangzik, hiszen öt játszmára volt szüksége a szbornajának a boldogsághoz, egészen pontosan 121 percig tartott a "munkaidő”.
Helyosztók
Döntô: Oroszország–Brazília (vasárnap éjszaka). A 3. helyért: Jugoszlávia–Franciaország (lapzártánk után). Az 5. helyért: Olaszország–Argentína (vasárnap késô este). A 7. helyért: Görögország–Portugália (lapzártánk után)
Helyosztók
Döntô: Oroszország–Brazília (vasárnap éjszaka). A 3. helyért: Jugoszlávia–Franciaország (lapzártánk után). Az 5. helyért: Olaszország–Argentína (vasárnap késô este). A 7. helyért: Görögország–Portugália (lapzártánk után)
A gallok kissé idegesen kezdtek, így gyorsan 13:8-as hátrányba kerültek. Különösen Abramovval nem bírtak, és Philippe Blain lecserélte a vb-n először kezdő, a negyeddöntőben a csapaton nagyot lendítő De Kergret-t. Helyette Patin vezényelt, egészen a mérkőzés végéig. Ezt a szettet ugyan elvesztették a franciák, de a másodikban 10:8-ra, majd 17:12-re elhúztak. Antiga, Kieffer és Daqiun volt ekkor a pontfelelős, utóbbi például térdrándulása ellenére is odatette magát. Nem is maradt el az egyenlítés, de a harmadik felvonásban az orosz sánc uralkodott, így újra kapaszkodhattak Granvorkáék. A nyitásokat meglehetősen rosszul fogadó szbornaja 16:8-ra vezetett a második technikai időnél, és nemsokára egy lépéssel közelebb került a fináléhoz. Jól kezdtek az oroszok a negyedik játszmában is, de Granvorka hét, egymást követő nyitása alatt 12:8-ra fordítottak a gallok. Jakovlev hiába szórt hét pontot a szettben, következhetett az ötödik játékrész. Sipulin fiai semmit sem bíztak a véletlenre: 5:3-ra és 8:5-re megléptek, majd három sáncolással nyomatékosították, hogy ők a jobbak. Mindenesetre sokat nyomott a latban, hogy a szbornaja 13, a francia válogatott csak 6 pontot szerzett blokkolással a mérkőzés folyamán.
Az is kiderült, hogy az argentinok játszhatnak az 5. helyért az olaszokkal, miután 3:0-ra verték a görögöket – a meccset 10 250 néző figyelte, míg az orosz–francia elődöntőt mindössze 3470.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik