A lilák még bíznak a csodában

K. I.K. I.
Vágólapra másolva!
2002.10.01. 21:35
Címkék
A Paris Saint-Germain nem szokott sok góllal kikapni. A piros-kékek 30-ra legutóbb 2002. február 17-én vesztettek a későbbi bajnok Lyon otthonában. Négy góllal legutóbb még régebben, 2000. december 2-án maradtak alul, akkor a Sedan győzte le az Újpest csütörtöki ellenfelét 51-re.
Tamási Zoltán szerint már a gyôzelem is szép eredmény lenne, hiszen a PSG erôsebb
Tamási Zoltán szerint már a gyôzelem is szép eredmény lenne, hiszen a PSG erôsebb
Tamási Zoltán szerint már a gyôzelem is szép eredmény lenne, hiszen a PSG erôsebb
Tamási Zoltán szerint már a gyôzelem is szép eredmény lenne, hiszen a PSG erôsebb
Tamási Zoltán szerint már a gyôzelem is szép eredmény lenne, hiszen a PSG erôsebb
Tamási Zoltán szerint már a gyôzelem is szép eredmény lenne, hiszen a PSG erôsebb
A példa tehát adott az újpestiek előtt, akik két hete 3–0-ra vesztettek a PSG otthonában, vagyis a hosszabbításhoz minimum ugyanilyen eredményt kellene elérniük, persze fordított előjellel. A feladat nem lesz könynyű, és ha még azt is számításba vesszük, hogy a Megyeri útiak védelme a legutóbbi két bajnokin négyszer kapitulált, akkor látható: nagy változásnak kellene történnie ahhoz, hogy az Újpest továbbléphessen a franciák ellen a csütörtökön 19 órakor kezdődő meccsen.

–Ha gólt kapunk, akkor mindennek vége –mondta Tamási Zoltán, a lilák védője. –Azt tudjuk, hogy nagyon jó csapat lesz az ellenfelünk, de ennek ellenére is nekik esünk majd, persze nem fejetlenül. A Debrecen példája lebeg előttünk, a Loki egy évvel ezelőtt négy góllal kapott ki a Bordeaux-tól idegenben, de hazai pályán majdnem sikerült a csoda. Az biztos, hogy ezúttal nem ismétlődhetnek meg hátul a Kispest- és a Siófok-meccs hibái. Rendre figyelmetlenségek miatt kapunk gólt, ezt most nem engedhetjük meg magunknak.
–Azt érezhető, hogy optimista, de ön szerint vajon miként lehet továbbjutni a PSG ellen?
–Nagy hátrányban vagyunk, az biztos, de én továbbra is reménykedem. Párizsban lett volna lehetőségünk a gólszerzésre, de sajnos elpuskáztuk a helyzeteinket. Keménynek kell lennünk, kilencven percig oda kell figyelnünk. Szerintem Párizsban sem játszottunk rosszul, csak semmi sem jött össze.
–A Paris SG ellen elég lehet az, ha a csapat agresszíven és koncentráltan futballozik?
–Az első mérkőzés tapasztalatai alapján úgy gondolom, hogy egy európai középcsapattal kerültünk szembe. Az nem is vitás, hogy a franciák jobbak, mint mi. Remélem, hogy a csatáraink értékesítik a lehetőségeket, és akkor reménykedhetünk. Bízom abban is, hogy telt ház lesz a mérkőzésen, és jó hangulatban küzdhetünk a sikerért.
– Mit tekintene sikernek?
–A győzelem már jó eredmény lenne. Ha pedig nagy különbséggel nyernénk lesz, akkor minden vágyunk teljesülne.
Essék szó a párizsiakról is, akik igyekeznek tesztelni az újpesti vezetők szervezőkészségét. A lila-fehéreknek több problémájuk akadt Párizsban a vendéglátók hibájából, ehhez képest a franciáknak hihetetlen igényeik vannak. A küldöttségből először a csapat szakácsa érkezett meg, aki azon nyomban végigkóstolta azokat az ételeket, amiket a játékosok fogyasztanak majd. A PSG szakértői meghatározott zsírtartalmú sajtot kértek, másféle ásványvizet rendeltek az étkezésekhez és a szobákba. Az evés utáni italt egyébként nem sikerült beszerezni Magyarországon –ebből kisebb vihar kerekedett. A lakosztályokba papaját, mangót és további egzotikus gyümölcsöket kérnek, ebédre legszívesebben rákféléket esznek. Egyébként korábban elküldték az általuk óhajtott étlapot, amelyen olyan fogások voltak, amiket még azok a szakemberek sem ismernek, akik korábban Franciaországban éltek… A reggelihez kérik az összes friss francia napilapot –ezeket nem kapják majd meg, mivel az újságok csak később érkeznek meg hazánkba. Az edző és az elnök különszám. Luis Fernandez szakvezető csak olyan szobában hajlandó lakni, amelynek ötösre végződik a száma. A főnöke pedig külön limuzint rendelt, és amikor golfozni indul a margitszigeti szállóból, autóját rendőröknek kellene felvezetni. A szerda déli megérkezés után különbusz viszi a csapatot és a szerelést is. Az újpestiek ezekkel a néhol elképesztő igényekkel szemben alig kértek valamit a két héttel ezelőtti mérkőzés kapcsán, ám ezek teljesítése sem volt zökkenőmentes.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik