Fölényesen – ahogy kell

SZŰCS MIKLÓSSZŰCS MIKLÓS
Vágólapra másolva!
2002.09.26. 22:13
Címkék
Csütörtök délelőtt tizenegy&Furcsa időpont, ritkán rendeznek ilyenkor bármely sportágban válogatott mérkőzést, feltéve, ha a szurkolók támogatására is számítanak a szervezők. A honi asztalitenisz-szövetség sem jókedvében döntött úgy, hogy ebben a lehetetlen időpontban kezdi a MagyarországOroszország női szuperliga-mérkőzést, több tényező szerencsétlen egybeesése kellett hozzá.
Szuperliga, nôk, elsô forduló

Magyarország–Oroszország 3:0
Tóth–Ganyina 3:1 (4, –7, 9, 5), Bátorfi–Fagyejeva-Kuscs 3:1 (–8, 7, 2, 8), Molnár– Melnyik 3:2 (–7, –7, 12, 5, 9)
Szuperliga, nôk, elsô forduló

Magyarország–Oroszország 3:0
Tóth–Ganyina 3:1 (4, –7, 9, 5), Bátorfi–Fagyejeva-Kuscs 3:1 (–8, 7, 2, 8), Molnár– Melnyik 3:2 (–7, –7, 12, 5, 9)
Elsősorban az, hogy válogatottunk két kulcsembere, Bátorfi Csilla (FC Langweid) és Tóth Krisztina (TV Busenbach) a hét végén már bajnoki mérkőzést játszik a Bundesligában, ezért nekik csütörtök délután mindenképpen utazniuk kellett. A megoldás az lehetett volna, hogy a találkozót szerdán tartják, de miután a hivatalos játéknaptól – ami a csütörtök volt – csak mindkét csapat hozzájárulásával lehet eltérni, és az oroszok ragaszkodtak a csütörtökhöz, ezért kénytelen-kelletlen délelőttre tették a meccset.
Hogy a vendégek miért voltak ilyen merevek?
Kis utánajárással erre is választ kaptunk: csak…
Tessék elhinni, ennél logikusabb magyarázat egyszerűen nincs. Mivel a mieinkhez hasonlóan az orosz válogatott legjobbjai is a német Bundesligában szerepelnek, és nekik is van kötelezettségük a hét végén, biztos, hogy a vendégek játékosainak is jobb lett volna, ha egy nappal korábban játszanak. Az ő véleményükre viszont – miként az a találkozó előtt kiderült – a kutya sem volt kíváncsi, azaz az ő megkérdezésük nélkül utasították el a magyarok kérését.
Hát igen: éljen a játékosközpontú sportvezetés…
Na mindegy, ezen kár bosszankodni, már csak azért is, mert akár szerdán, akár csütörtökön vagy bármelyik másik napon játszik egymással a két csapat, a magyar a jobb.
Mégpedig sokkal.
Pedig a párosításnál alaposan melléfogott Tarján András szövetségi kapitány: a Bundesliga legutóbbi fordulójában Tóth Krisztina (a világranglistán a 22.) kikapott Szvetlana Ganyinától (84.), ezért az sokkal megnyugtatóbb lett volna, ha az oroszok védője ellen az ilyen stílusú játékosokat "reggeliző” Bátorfi Csilla (25.) kezd, s Tóthnak jut a vendégek második számú asztaliteniszezője. Hát persze hogy nem sikerült így kisakkozni a dolgokat, s mindjárt a Tóth–Ganyina partival kezdődött a meccs, amely aztán egészen másként zárult mint legutóbb: Kriszti egy kisebb megingástól eltekintve gyakorlatilag végig irányított, s miután Ganyina jó partner volt ebben, ezért látványos labdameneteknek sem volt híján a magabiztos magyar sikerrel zárult összecsapás. Bátorfi az egykoron a BSE színeiben szerepelt Fagyejeva-Kuscs (89.) ellenében bizonytalanabbul kezdett – mint utólag elmondta, új ütőfája van, s még hozzá kell szoknia –, aztán belejött, és nagyon jól játszva és időnként pazar dolgokat produkálva győzött. A végére Molnár Zita (112.) maradt, neki Melnyik (52.) jutott ellenfélül. A Statisztika válogatott asztaliteniszezője az első két szett hajrájában leblokkolt, így komoly hátrányba került, de ugrásszerűen feljavulva innen is fordítani tudott – "csak” azért, hogy Bátorfi és Tóth mielőbb elindulhasson Németországba –, beállítva ezzel a 3:0-s végeredményt.
Most tessék mondani: nem lehetett volna ugyanezt szerda este megtenni…?
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik