Hiába tiltakoztak a bérletesek

KECSKÉS ISTVÁNKECSKÉS ISTVÁN
Vágólapra másolva!
2002.09.25. 21:02
Címkék
Felháborodtak az Újpest szurkolói. A lila-fehér drukkerek nagy része azért dühös, mert nem lehetnek ott a szombati ÚjpestKispest meccsen. A fegyelmi bizottság a Ferencváros elleni Megyeri úti mérkőzésen történt nézőtéri rendbontások miatt döntött úgy, hogy a liláknak a Kispest és a Sopron elleni hazai mérkőzését zárt kapuk mögött kell rendeznie.
Ôrbottyán–Újpest 0–9 (0–4)

Ôrbottyán, 300 nézô. V: Illyés
ÚJPEST: Illyés –Szélesi (Németh T.), Korolovszky, Juhár (Tamási), Lerant (Simek) –Poljakovic (Sloncík), Tokody, Kunzo, Tchur –Horváth F. (Móri), Kovács Z. (Farkas B.).
G: Tokody (3), Móri (2), Lerant, Kovács Z., Horváth F., Simek
Ôrbottyán–Újpest 0–9 (0–4)

Ôrbottyán, 300 nézô. V: Illyés
ÚJPEST: Illyés –Szélesi (Németh T.), Korolovszky, Juhár (Tamási), Lerant (Simek) –Poljakovic (Sloncík), Tokody, Kunzo, Tchur –Horváth F. (Móri), Kovács Z. (Farkas B.).
G: Tokody (3), Móri (2), Lerant, Kovács Z., Horváth F., Simek
Emlékezetes, hogy előbb a ferencvárosiak közül néhányan elkezdték letörni a vendégszektor székeit, majd az újpestiek közül dobott valaki petárdát a vendégek kapusa, Szűcs Lajos mellé. Az újpesti baráti kör közleményt fogalmazott meg, amelyben kérik az illetékeseket, hogy változtassák meg a döntést, s hozzanak egy újat, amely nem sérti azoknak a szurkolóknak az érdekeit, akik csak szemlélői voltak a rendbontásoknak. Ám, hiába tették, mivel a fegyelmi bizottság nem változtatta meg a döntését.
"A vétlen bérletesek nevében jártunk el akkor, amikor megfogalmaztuk a levelünket –mondta Somos András, a baráti kör elnöke.–Szerettük volna, ha más szankciót talál a liga, de sajnos, úgy tűnik, ez már egy lefutott meccs volt. Szerintünk a szurkolók nagy része sportszerűen biztatta az együttest, de egy maroknyi csoport miatt kell most nekik távol maradniuk a pályától. Véleményünk szerint arra is van mód, hogyan lehet ilyen esetekben szankcionálni, így például le lehet zárni a szektorokat, meg lehet szigorítani az ellenőrzést, de nem szabad mindenkit egyformán büntetni. A bérletesek hiába vásárolták meg jó előre, sok pénzért a belépőiket, most bűnhődnek. Van, aki cinikusan erre azt mondja, kérjük vissza a pénzünk egy részét a tulajdonostól, de ezt természetesen nem teszi majd meg senki. Ugyebár a Videoton ugyanazt a büntetést kapta, mint az Újpest, pedig ott a szurkolók verekedtek össze, míg nálunk a vendégek törtek-zúztak, ők viszont nyugodtan nézhetik a bajnokikat a saját stadionjukban. Szóval érdekes ez az egész…”
Sokak számára ezért is feltűnő a fegyelmi bizottság döntése, mert a lila-fehér klubot egyik tárgyalásra sem idézte be a testület. Igaz, nem volt kötelező behívni az újpestieket, hiszen a rendelkezésre álló dokumentumok tökéletesen bizonyították, mi is történt valójában a stadionban.
"Sajnos nem hallgattak meg minket, és emiatt kicsit úgy érzem, előre eldöntötték, mi lesz a döntés –mondta Gyulay Zsolt, az Újpest ügyvezető igazgatója. –Azt, hogy mekkora kiesést okoz nekünk ez a két zárt kapus mérkőzés, egyelőre nem tudom. Az biztos, hogy a kiadásunk kevesebb lesz, mivel nem kell rendőri biztosítást kérnünk a Kispest elleni találkozóra, ennek ellenére is többmillió forintos veszteséggel számolok. A bérleteseink is kellemetlen helyzetbe kerültek, sajnálom őket.”
A klubvezető lapunknak elmondta, hogy nem mennek el szó nélkül a játékosok teljesítménye mellett sem. A lila-fehérek nyolc mérkőzés alatt mindössze tíz pontot szereztek, ez pedig az alaposan megerősített kerettől nagyon kevés. Gyulay Zsolt elárulta: ő csütörtökön leül beszélgetni a játékosokkal arról, hogy mit is vár tőlük a továbbiakban. A hírek szerint már most is jelentősebb büntetést kapnak a futballisták, de ez a tétel még emelkedhet is, ha a következő három fordulóban nem teljesítenek jól az újpestiek.
Más ügyben is érintett az Újpest.
Tóth Norbert – aki szerződésszegésért feljelentette a Vasast, és jelenleg Újpesten edz – ügyét pénteken tárgyalja a fellebbviteli bizottság. A középpályás azonban nem számíthat gyors ítélethozatalra, hiszen az angyalföldiek halasztást kértek, mivel az ügyben érintett vezető –Iványi Károly igazgató –külföldön lesz.
Ugyancsak a lila-fehérekkel kapcsolatos információ, hogy lassan, de biztosan gyógyulnak a sérültek. A vasárnapi siófoki bajnokin Radek Sloncík és Simek Péter már a cserék közt szerepelt, és szépen javul Németh Tamás állapota is, aki még a ZTE elleni Szuperkupa-döntőn sérült meg.
A lila-fehérek szerdán Ôrbottyánban játszottak edzőmérkőzést, amelynek első félidejében a szlovákiai Lerant Pétert le kellett cserélni. A védő húzódásra panaszkodott.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik