Roberto Heras lépéselőnyben

GOMBKÖTŐ ROLANDGOMBKÖTŐ ROLAND
Vágólapra másolva!
2002.09.23. 22:07
Címkék
Vasárnap González nézte Heras hátát, de lehet, a hegyek elmúltával másképp lesz
Vasárnap González nézte Heras hátát, de lehet, a hegyek elmúltával másképp lesz
Vasárnap González nézte Heras hátát, de lehet, a hegyek elmúltával másképp lesz
Vasárnap González nézte Heras hátát, de lehet, a hegyek elmúltával másképp lesz
Vasárnap González nézte Heras hátát, de lehet, a hegyek elmúltával másképp lesz
Vasárnap González nézte Heras hátát, de lehet, a hegyek elmúltával másképp lesz
Vasárnap az idei Spanyol körverseny legkeményebb szakasza alaposan átgyúrta az összetett élcsoportját – a spanyol Roberto Heras elcsente a sárga trikót honfitársától, Oscar Sevillától, s több jól álló kerekes (többek között Guidi, Pena, Millar, Klöden és Di Grande) is feladta a versenyt. A Vuelta második pihenőnapját követően továbbra is rendkívül izgalmas csata várható az első helyért, hiszen Heras előnye egyáltalán nem behozhatatlan, sőt, ha a zárónap egyéni időfutamáig nem tudja növelni a különbséget, a papírforma Aitor González sikerét vetíti előre. A Kelme spanyol bringása ugyanis ragyogó időfutammenő, ellentétben Heras-szal, aki elsősorban a hegyekben jeleskedik. Utóbbi mellett szól, hogy a hátralévő két nehéz hegyi szakaszon hazai környezetben versenyezhet, hiszen Heras Covatillából származik.
"Nagyon jól éreztem magam vasárnap, és hihetetlenül boldog vagyok, hogy sikerült átvennem a sárga trikót. Ragyogó csapat van a hátam mögött, s az előttünk álló hegyeket jól ismerem, remélem, ez elég lesz a győzelemhez” – nyilatkozta Heras.

57. Vuelta a Espana
Az összetett állása 15 szakasz után: 1. (sárga trikóban) Roberto Heras (spanyol, US Postal) 55:14:08, 2. A. González (spanyol, Kelme) 35 mp h., 3. Sevilla (spanyol, Kelme) 1:08 p h., 4. Beloki (spanyol, ONCE) 1:57 p h., 5. Mayo (spanyol, Euskaltel) 2:16 p h., 6. Fra. Casagrande (olasz, Fassa Bortolo) 3:56 p h., 7. Garcia Casas (spanyol, Bigmat) 4:05 p h., 8. Simoni (olasz, Saeco) 4:55 p h., 9. Beltran (spanyol, Coast) 5:20 p h., 10. Zubeldia (spanyol, Euskaltel) 5:26 p h., 11. Jaksche (német, ONCE) 5:27 p h., 12. Casero (spanyol, Coast) 5:31 p h., 13. Möller (dán, Maia) 6:18 p h., 14. Jeker (svájci, Maia) 6:43 p h., 15. Sousa (portugál, Maia) 9:29 p h.
A sprint pontversenyben: 1. Erik Zabel (német, Telekom) 130 pont, 2. Petacchi (olasz, Fassa Bortolo) 109, 3. A. Gonzalez 98
A hegyi pontversenyben: 1. Gilberto Simoni 75 pont, 2. Heras 74, 3. Pereiro (spanyol, Phonak) 62
A csapatversenyben: 1. Kelme (spanyol) 165:52:24, 2. Coast (német) 31 mp h., 3. Maia (portugál) 5:04 p h.
Következik: 16. szakasz, Avilés–León (145.7 km)
Tv: Eurosport, 14.30 (élô). Internet: www.lavuelta.com

56. GP Isbergues (1.2-es kategória, Franciaország, 204 km)
A végeredmény: 1. Cédric Vasseur (francia, Cofidis) 4:35:35, 2. Capelle (belga, AG2R) 23 mp h., 3. Scanlon (ír, AG2R) azonos idôvel

37. Rajna-Pfalz körverseny (2.3-as kategória, Németország)
A végeredmény öt szakasz után: 1. Ronny Scholz (német, Gerolsteiner) 21:00:02, 2. Pfannberger (osztrák, Nürnberger) 1 mp h., 3. Werner (német, Nürnberger) a. i.
"A vasárnapi szakasz legfontosabb pillanatában Aitor González olyan döntést hozott, amely nem szerepelt a terveink között, támadott, amikor várnia kellett volna – bosszankodott Vicente Belda, a Kelme csapatfőnöke. –Hiba volt, hiszen Aitornak tisztában kellett lennie azzal, hogy a Vuelta-diadal már a kezében van. Ha egy másodperces hátránnyal követi a csapatkapitányát, Sevillát egészen Madridig, az utolsó szakaszon megnyerhette volna az összetett versenyt. Szerencsére Heras nem tett szert behozhatatlan előnyre…”
Aitor González és Oscar Sevilla reményei tehát még élnek, kérdés, hogy González támadása mennyire bontja meg a Kelmén belül a csapategységet…
A brit David Millar (Cofidis) viszont nem folytatja a versenyt. Az összetettben eddig a kilencedik helyen álló klasszis azt kifogásolta, hogy a szervezők a mostoha körülmények ellenére megtartották a vasárnapi szakaszt. Millar a szakadó esőben és kellemetlen, hűvös időben az egyik lejtőn kétszer is nagyot bukott, sérülései ellenére 1 méter híján teljesítette a 176.7 kilométert. Közvetlenül a cél előtt azonban megállt, letépte magáról a rajtszámot és az egyik rendezőhöz vágta, majd kerékpárját a földhöz csapta. A versenybíróság kizárta, mert a rajtszám levétele automatikusan a viadal feladását jelenti, a viselkedése pedig átlépett minden tolerálható határt. Az etapon összesen 12-en estek ki, a legrosszabbul Fernando Escartin járt, neki több bordája is eltörött.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik