Fernandez cseréket ígér

K. Zs.K. Zs.
Vágólapra másolva!
2002.09.23. 22:33
Címkék
Ligue 1
A 8. forduló zárómérkôzésén: Paris Saint-Germain–Bastia 1–1 (Paulo César 77., ill. Laslandes 58.)
Az élcsoport: 1. Nice 17 pont (14–4), 2. Auxerre 17 (11–4), 3. Bordeaux 14, … 6. PSG 13
Ligue 1
A 8. forduló zárómérkôzésén: Paris Saint-Germain–Bastia 1–1 (Paulo César 77., ill. Laslandes 58.)
Az élcsoport: 1. Nice 17 pont (14–4), 2. Auxerre 17 (11–4), 3. Bordeaux 14, … 6. PSG 13
Kis híján kínos meglepetés érte a Paris Saint-Germaint a bajnokság 8. fordulójának vasárnap késő esti zárómérkőzésén. A Bastia Lilian Laslandes góljával vezetett a Parc des Princes-ben, és a hazaiak csak a hajrában egyenlítettek. A párizsi gólt két brazil hozta össze, a passzt André Luiz adta, a befejezést pedig Paulo César vállalta magára. Az egyenlítéskor a korzikaiak eggyel kevesebben voltak a pályán, a súlyos sérülést szenvedett Mickael Essient a vonalon kívül ápolták. Majdnem botrányba fulladt a mérkőzés, Duhamel bíró öt játékosnak is felmutatta a sárga lapot az utolsó pillanatokban.
A PSG Létizi – Cristóbal, Pochettino, Heinze, Paulo César – Déhu, J. Leroy, Ronaldinho, André Luiz – Fiorése, Cardetti összeállításban kezdett, később Déhu helyén a csatár Aloisio, Fiorése cseréjeként pedig Touré is pályára lépett.

A franciákat választották
ZÜRICH. A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) végrehajtó bizottsága hétfôn véglegesítette, hogy Franciaország rendezheti meg a jövô évi Konföderációs Kupát június 18. és 29. között. A címvédôk az Egyesült Államokat és Ausztráliát elôzték meg a szavazáson (Dél-Afrika és Svájc visszavonta pályázatát). A mérkôzéseket Lyonban, Saint- Étienne-ben, a Stade de France-ban és a párizsi Parc des Princes-ben rendezik majd. A Konföderációs Kupán a kontinensbajnokok (Japán, Kamerun, Franciaország, Kolumbia, Egyesült Államok, Új-Zéland), a világbajnok (Brazília) és a rendezô vehet részt. Mivel a rendezô franciák Európa-bajnokként már kvalifikálták magukat, a nyolcadik helyre még csapatot kell találni. Az Eb-ezüstérmes Olaszország visszautasította a meghívást, Spanyolország hezitál, míg Anglia egyelôre nem reagált a hétfôi megkeresésre.
Nem biztos azonban, hogy ezt kell irányadónak tekinteniük az újpestieknek, hiszen Luis Fernandez edző változtatásokon gondolkodik. "Csalódottak vagyunk, hogy ismét elvesztettünk két pontot idehaza. Az elsődleges célunk az, hogy jól szerepeljünk a bajnokságban, ezért más csapattal megyünk majd az Újpest elleni UEFA-kupa-visszavágóra, mint amelyik az előtte és utána sorra kerülő bajnokikon játszik. Három-négy naponta még az európai élgárdák sem küldik pályára ugyanazokat a játékosokat” – így a PSG edzője, aki tervei szerint az eddig jobbára pihentetett nigériai Ogbechét, a hosszú sérüléséből felépült Laurent Leroy-t, valamint Teixeirát is szerepelteti majd a Megyeri úton.
Felerészben franciaországi hír az is, amely szerint a tunéziai szövetség a bosnyák Vahid Halilhodzsics, az olasz Marco Tardelli, a portugál Artur Jorge és az argentin Ramón Diaz ellenében Roger Lemerre-t kéri fel a szövetségi kapitányi teendők ellátására. A tunéziai szövetségtől származó hírek szerint a megegyezés véglegesítéséhez már csak arra van szükség, hogy a nyáron távozott francia szövetségi kapitány felfüggessze munkáját hazája szövetségében.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik