Mennyit bír majd Ronaldo?

GALAMBOS PÉTERGALAMBOS PÉTER
Vágólapra másolva!
2002.09.14. 20:22
Címkék
Szegény Ronaldo, még fel sem épült teljesen aktuális, bár ezúttal jelentéktelen sérüléséből, új munkaadói máris kezüket dörzsölve latolgatják, mekkora terhet rakhatnának rá a jövőben. Alfonso del Corral, a Real Madrid "főorvosa" nekihevülve magyarázta, hogy a csatár orvosi vizsgálatán alapuló számításai szerint Ronaldo akár 40-50 mérkőzést is bírni fog idényenként.
Az orvosok szerint Ronaldo ötven tétmeccset is játszhat idényenként
Az orvosok szerint Ronaldo ötven tétmeccset is játszhat idényenként
Az orvosok szerint Ronaldo ötven tétmeccset is játszhat idényenként
Az orvosok szerint Ronaldo ötven tétmeccset is játszhat idényenként
Az orvosok szerint Ronaldo ötven tétmeccset is játszhat idényenként
Az orvosok szerint Ronaldo ötven tétmeccset is játszhat idényenként
"Amikor meghallottam a szerződtetés hírét, erősen aggódtam. A térdvizsgálat azonban eloszlatta a félelmeimet, a kollégáim remek munkát végeztek. Ronaldo képes lesz csodás dolgokat művelni a pályán, és nem okoz majd neki gondot 40–50 meccs egy szezonban. Ettől függetlenül biztos vagyok benne, hogy nem fogják elkerülni a kisebb sérülések, folyamatosan oda kell rá figyelnünk” – jósolta a szakember. Del Corral egyébként néhány nappal korábban valószínűsítette, hogy a vb brazil gólkirálya a szeptember 23-ával kezdődő héten, talán épp a Genk elleni BL-találkozón játszhat először tétmeccsen a Real mezében.

Egészen más szolgáltat beszédtémát Barcelonában. A katalánok játékosai nem értik, Frank de Boer miért okolja Robert Enkét, a gárda német hálóőrét a Novelda elleni 3–2-es kupavereség miatt. Enke annyit nyilatkozott, "pályafutásom során a sajtóban sohasem bíráltam egyetlen csapattársamat sem egyéni hibák miatt”. Állítólag ezt követően sor került egy négyszemközti beszélgetésre is a két játékos között, melyet követően a holland már azt hangsúlyozta, nem akarta a teljes felelősséget a kapusra hárítani. "Én is magamra vállalok egy részt, de azt hiszem, a góloknál a kapusunk tehetett volna valamit” – finomított valamicskét álláspontján a védő.
Ugyancsak a Barcához kapcsolódó hír, hogy Johan Cruyff, akinek a szavára még mindig sokan odafigyelnek Katalóniában, kijelentette, szerinte az elnök, Joan Gaspart a felelős a Barca összes bajáért. "Valami nagy változásra lenne szükség, mert ami most folyik, az nem méltó ehhez az egyesülethez. De úgy látom, a döntési pozícióban lévő embereknek nincs meg hozzá a bátorságuk, hogy megtalálják a kivezető utat” – vélte az egykori legendás edző.

A Victor Munoz szakvezetőt – a kupából való kiesés miatt – napokkal korábban menesztett Villarreal megnevezte ideiglenes trénerét. Fernando Roig, a klub első embere a technikai igazgatót, Francisco "Paquito” Garciát kérte fel, hogy lássa el a vezetőedzői teendőket, amíg megtalálják a megfelelő embert. A posztra egyébként azt a Benito Florót tartják a legesélyesebbnek, aki több mint tíz éve már irányította a csapatot. Roig közleményéből mellesleg az is kiderül, hogy a maga részéről nem küldte volna el Munozt, ha nem érzi a szurkolók egyre erősödő nyomását. "Azt hiszem, Victort gyakran igazságtalanul kritizálták. Megpróbáltam kitartani mellette, mert hittem benne, de végül nem tehettem mást” – magyarázta a presidente.

Az Espanyol ugyancsak kiesett a kupából (0–1 az Alicante otthonában), ami a nyári szerzemény, Alain Boghossian szerint nem véletlen. "Ha továbbra is úgy fogunk játszani, mint most, egyetlen mecscset sem nyerünk majd a szezonban. A csapatnak nincs tartása, időnként úgy érzem, mintha mindenki félne a labdától” – mérgelődött a Parmától érkezett francia.
Megnyugodhatnak az Atlético Madrid szurkolói, Fernando Torresnek ugyanis esze ágában sincs elhagyni a Vicente Calderón-stadiont. A gárda fiatal csatárát több angol és olasz első osztályú klubbal is hírbe hozták, mire kijelentette, nem érdeklődik az állítólagos kérők iránt, feltett szándéka kitölteni a szerződését.

Nagyjából két hónapra harcképtelenné vált Gerardo Torrado. A Sevilla világbajnokságot is megjárt mexikói középpályásának a Jaén elleni Király-kupa-diadal (3–0) során tört el egy csont a lábában, így a következő hat hét folyamán gipszkötés lesz rajta.

Tv: a Sport1 vasárnap 20.30-tól élőben közvetíti az Atlético Madrid–Sevilla mérkőzést
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik