Roberto Carlos távozna

GALAMBOS PÉTERGALAMBOS PÉTER
Vágólapra másolva!
2002.09.11. 22:22
Címkék
Spanyol földön mintha függetlenek lennének egymástól a sport- és a gazdasági eredmények. Az aktuális bajnok, ráadásul évek óta a földrész elitjébe tartozó Valencia például – követve a Barcelona példáját – egyre nagyobb bajba kerül. Úgy hírlik, a klubnak 126 millió eurós adóssága van, amely néhány napja Javier Subirats sportigazgatót kényszerítette lemondásra, s most elképzelhető, hogy Jaime Orti elnök is áldozatul esik a hiányzó pénznek. "Ha minden úgy alakul, hajlandó vagyok visszalépni” – nyilatkozta kissé homályosan a presidente, akit mellesleg azzal vádolnak, hogy számos szabálytalanságot követett el az átigazolások körül.
Király-kupa (Copa del Rey)
1. forduló: Hercules (III. oszt.)–Villarreal 2–1, Lemona (IV.)–Osasuna 0–3, Compostela (II.)–Oviedo (II.) 0–1. A többi mérkôzés lapzártánk után fejezôdött be.
Király-kupa (Copa del Rey)
1. forduló: Hercules (III. oszt.)–Villarreal 2–1, Lemona (IV.)–Osasuna 0–3, Compostela (II.)–Oviedo (II.) 0–1. A többi mérkôzés lapzártánk után fejezôdött be.
Elképzelhető, hogy a Real Madrid hamarosan elveszíti Roberto Carlost. "Szeretném Angliában is próbára tenni a tudásomat, hiszen Olaszországban és Spanyolországban már megfelelő tapasztalatokat szereztem. Az angol futball alapvetően különbözik a többitől: őszinte és hiteles. A játékosok nem színészkednek, eszükbe sem jut, hogy műesésekkel befolyásolják a bírói döntéseket” – érvelt a brazil világbajnok. Sajtóértesülések szerint a Manchester United nyáron már puhatolózott Madridban, de a 40 millió fontos vételár miatt elállt az üzlettől. Az angol klub csak 20 milliót fizetne, viszont odaadná a tavaly nyáron 28 millióért szerződtetett argentin Juan Sebastián Verónt.
A "királyiak” csatárétvágya egyébként nem csökken, legújabb kiszemeltjük a portugál Benfica támadója, Pedro Mantorras. Az angolai játékos nyerte el 2001-ben az év legjobb fiatal afrikai labdarúgója címet.
Megvolt a szezon első edzőváltása. Három meccset bonyolítottak le a Király-kupa első fordulójában kedd este, és meglepetésre az élvonalbeli Villarreal 2–1-gyel kiesett a harmadosztályú Hercules ellenében. A vezetőség jogos felháborodásában azon melegében kirúgta Víctor Munoz szakvezetőt.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik