Bown uralta a légteret

SZABÓ GÁBORSZABÓ GÁBOR
Vágólapra másolva!
2002.09.06. 22:22
Címkék
Gamova és a szbornaja alaposan megizzadt az olaszok elleni szuperrangadón
Gamova és a szbornaja alaposan megizzadt az olaszok elleni szuperrangadón
Gamova és a szbornaja alaposan megizzadt az olaszok elleni szuperrangadón
Gamova és a szbornaja alaposan megizzadt az olaszok elleni szuperrangadón
Gamova és a szbornaja alaposan megizzadt az olaszok elleni szuperrangadón
Gamova és a szbornaja alaposan megizzadt az olaszok elleni szuperrangadón
Az amerikaiak egyszerűen nem tudnak hibázni, annak ellenére sem, hogy a középdöntő nyitónapján mindjárt rangadóval kezdett a japán Josida Tosiaki irányította alakulat a G-csoportban. A csapat stabilitását növelte, hogy a liberó Stacy Sykora felépült fejsérüléséből, többek között ez is elősegítette, hogy a brazilok egyetlen játszmát se nyerjenek. Döntőnek bizonyult az amerikai centerek fölénye, hiszen például Heather Bown 6, együttese 14 pontot szerzett sáncolással, míg az ellenfélnek összesen 7 sikeres blokkra futotta az erejéből. A harmadik felvonás érdekesen alakult: amikor az amerikaiak 8:3-ra elhúztak, a brazilok kockázatos nyitásokba kezdtek, és 11:10-re fordítottak. Sőt nekik volt játszmalabdájuk 24:23-nál, ám ezt követően leblokkoltak. A mérkőzés legeredményesebb játékosa az amerikaiak ütője, Keba Phipps lett, 14 ponttal.

14. nôi világbajnokság, Németország
Középdöntô. 1. forduló. E-csoport (Bréma): Kuba–Görögország 3:1 (–19, 21, 15, 18), Oroszország–Olaszország 3:2 (18, –24, 17, –21, 13). F-csoport (Stuttgart):Kína–Bulgária 3:0 (22, 15, 19), Dél-Korea–Puerto Rico 3:0 (14, 12, 17). G-csoport (Riesa): Egyesült Államok–Brazília 3:0 (20, 21, 24), Hollandia–Németország 3:1 (–18, 26, 17, 23)
A másik két csoport első mérkőzésén két macska találkozott két egérrel, és bizony a görögök el is lopták az első szettet a kubaiaktól az E-csoportban. A meglepő részeredmény a hellének kiváló sáncmunkájának tudható be (elsősorban Haciniku és Szakkula jeleskedett), sőt ebben a játékelemben az egész találkozót tekintve felülmúlták a karibiakat. A másik három játszmát már simán nyerte a címvédő, amelynek kötelékében Regla Torres ezúttal is csak csereként kapott lehetőséget, és 4 pont került a neve mellé. Barros és Ruíz továbbra is termelékeny: 19, illetve 17 pontot gyűjtöttek össze. Az F jelű négyesben Bulgária nem tudta tartani a lépést Kínával, és 3:0-ra veszített. Hiába játszott az utolsó csoportmeccset térdsérülés miatt kihagyó Antonina Zetova, a "Toni” becenévre hallgató ütő 17 pontja csak az egyéni dicsőséghez volt elegendő. A találkozó második játékvezetője Rádi Gyula volt.
A nap másik szuperrangadóján az addig szettveszteség nélküli olaszok elszenvedték első vereségüket a világbajnokságon. Az oroszok szakították meg a példás sorozatot, mégpedig öt felvonásban. Az utolsó játszmában 4:0-ra meglépett a szbornaja, és Belikova sánca után, 8:5-nél cseréltek térfelet a csapatok. Artamonova ütéseivel 12:8-ra alakult az állás, ám ugyanő kétszer is hibázott, és egyenlített Marco Bonitta együttese. A másik oldalon Nyikolaj Karpol időt kért, és a szbornaja Tyiscsenko két, Gamova egy pontjával végül 15:13-ra hozta a szetett, és megmentette a mérkőzést.
Úgy tűnik, Puerto Rico együttese túlságosan megelégedett általános meglepetést keltő középdöntőbe jutásával, de az is lehet, hogy egyszerűen ellőtte összes puskaporát. Nem úgy a dél-koreaiak, akik valósággal letaglózták a közép-amerikai együttest. Riesában veszítettek a németek a hollandok ellen, ezzel valószínűleg – figyelembe véve, hogy az Egyesült Államok és Brazília a másik két rivális –el is szalasztották a negyeddöntőt. Pedig a németalföldieknél nem játszott (és az orvosok szerint már nem is szerepelhet a vb-n) Manon Flier, a kezdő hatos 18 esztendős ütője.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik