Riley éles szemét dicsérik

Izsányi SzabolcsIzsányi Szabolcs
Vágólapra másolva!
2002.09.04. 22:07
Címkék
A Manchester United kedden este megfosztotta a Middlesbrough csapatát a veretlenségtől, Ruud van Nistelrooy tizenegyesgóljával a "vörös ördögök” otthon tartották a három pontot. A mérkőzésen végig domináló MU alig tudott nagy helyzetet kialakítani a 90 perc során, és a gólt is csak a szerencsének köszönheti, hiszen kevesen ítéltek volna büntetőt azért, amiért Ugo Ehiogu alig láthatóan megragadta a kiugró Van Nistelrooy karját –az éles szemű Mike Riley megadta.Van Nistelrooy bevágta a labdát, és a Middlesbrough már nem tudott felállni, az idén először védő Fabien Bartheznek kevés dolga akadt. "Saját dolgunkat nehezítettük meg, nálunk volt a labda, mi irányítottunk, mégsem mostuk le az ellenfelet. Szépen építettük fel a támadásokat, de a végén túl sok tejszínhabot akartunk a tortára fújni, és a helyzeteket túlkombináltuk. Hiányzott a labdarúgásban pozitív értelemben vett gyilkos szellem, a Middlesbrough pedig küzdött, amíg bírt” – fogalmazott Sir Alex Ferguson, akinek vádlisérülés miatt le kellett cserélnie David Beckhamet.Sir Alex egykori segítője, egyben keddi ellenfele, Steve McClaren büszke volt csapatára, amely ugyan nem tudta megismételni márciusi, 1–0-s győzelmét az Old Traffordon, azért tisztesen helytállt. "Jók voltunk, ki tudtunk alakítani néhány helyzetet. Volt húsz perc, amikor nem fértünk a labdához, a záró húsz perc viszont a miénk volt, erősen hajráztunk. Talán egy másik napon jobb eredményt is ki tudtunk volna hozni a meccsből, ezúttal azonban nem használtuk ki ritkán adódó helyzeteinket. A büntető előtt szerintem nem történt visszahúzás, az ilyen esetek mindennaposak” – nyilatkozta McClaren, akinek másik öt, Premiershipben játszó klub menedzserével együtt iskolába kell iratkoznia, ha jövőre is az élvonalban akar edzősködni.
Premier League
3. forduló, elhalasztott mérkôzés: Manchester United–Middlesbrough 1–0 (Van Nistelrooy 28. – 11-esbôl)
Az élcsoport a 4. forduló után: 1. Tottenham Hotspur 10 pont, 2. Arsenal 8 (10–5), 3. Liverpool 8 (8–4), 4. Manchester United 8 (5–3), …10. Middlesbrough 5 (3–3)
Premier League
3. forduló, elhalasztott mérkôzés: Manchester United–Middlesbrough 1–0 (Van Nistelrooy 28. – 11-esbôl)
Az élcsoport a 4. forduló után: 1. Tottenham Hotspur 10 pont, 2. Arsenal 8 (10–5), 3. Liverpool 8 (8–4), 4. Manchester United 8 (5–3), …10. Middlesbrough 5 (3–3)
Az Angol Labdarúgó-szövetség (FA) ugyanis közölte, a 2003–04-es idénytől csak az lehet szakvezető a Premier League-ben, aki az UEFA Pro Licencével vagy az FA edzői diplomájával rendelkezik. McClaren mellett a Birmingham Cityt irányító Steve Bruce-t, a West Hamet vezérlő Glenn Roedert, a West Bromwich kötelékeibe tartozó Gary Megsont, a boltoni Sam Allardyce-t és a southamptoni Gordon Strachant várja az iskolapad.
A menedzsereket júniusban a Warwicki Egyetemen készítik fel a vizsgára, akárcsak azokat, akik a feljutó csapatok élén állnak. Az angol klubok az utóbbi években inkább külföldről hoznak edzőket, azokat ugyanis már elismerik Európa-szerte. A húszcsapatos élvonalból öt edzőnek van UEFA Pro Licence, három franciának, Gérard Houllier-nek (Liverpool), Arséne Wengernek (Arsenal), Jean Tiganának (Fulham), az olasz Claudio Ranierinek (Chelsea) és David Moyesnek (Everton), aki az egyetlen brit a kvintettből.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik