Waltner Róbert első gólja

HEGYI ANDRÁSHEGYI ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2002.09.02. 20:45
Címkék
Waltner Róbert végigszenvedte az elmúlt hetet. Az egykori zalaegerszegi támadó az edzéseken leginkább sántikált, hiszen folyamatosan fájt a két hete megsérült bokája. A csatárt ennek ellenére folyamatosan méltatta Oscar Tabárez edző, igaz, nem is tehetett mást: Waltner az edzőmecscseken rendre gólokat rúgott. Honfitársunk a tartalékbajnokságban is folytatta kiváló produkcióját, lévén az egyik főszereplője volt a Lanús elleni fölényes 5–0-s Boca Juniors győzelemnek: ő lőtte a mérkőzés ötödik gólját, azaz végre hivatalos mecscsen is betalált Argentínában!
Waltner Róbert tizenegyesbôl volt eredményes a Lanús elleni meccsen
Waltner Róbert tizenegyesbôl volt eredményes a Lanús elleni meccsen
Waltner Róbert tizenegyesbôl volt eredményes a Lanús elleni meccsen
Waltner Róbert tizenegyesbôl volt eredményes a Lanús elleni meccsen
Waltner Róbert tizenegyesbôl volt eredményes a Lanús elleni meccsen
Waltner Róbert tizenegyesbôl volt eredményes a Lanús elleni meccsen
Ez a találat pedig nagyon sokat lendíthet a csapaton belüli megbecsülésén, márcsak azért is, mert a Boca-csatárok jelenleg csak önmaguk árnyékai. Ezért egyáltalán nem meglepő, hogy a "genovaiak” csúnyán leégtek a bajnokság utolsó helyezettje, a Lanús ellen. A Boca-szurkolók mellett a River Plate rajongói is sírtak vasárnap, miután a "milliomosok” hazai pályán, a Monumental-stadionban kaptak óriási pofont az Huracántól. A hatodik játéknap további érdekességei közé tartozik, hogy az Independiente idegenben győzte le a Vélez Sársfieldet, míg a rosariói városi rangadón a Rosario Central 22 év elteltével tudta ismét nyertesként elhagyni a Newell’s Old Boys otthonát, és ennek köszönhetően César Luis Menotti tanítványai visszavették a vezetést is a tabellán.

A rosariói Parque-stadionban 144. alkalommal rendezték meg a Newell’s–Rosario örökrangadót, amelyen a vendégek legutóbb 1980. június 6-án tudtak diadalmaskodni. A több mint két évtizedes átok azonban megtört vasárnap, bár egyből hozzá kell tenni, hogy a "Leprának” becézett hazai gárda 43 percen át emberhátrányban játszott. "A játékosaim egyszerűen jobban akarták a győzelmet, mint ellenfelünk” – nyilatkozta a lefújás után Menotti.

Apertura (Nyitány)

6. forduló: San Lorenzo–Estudiantes La Plata 3–1 (Saja 47. – 11-esbôl, Acosta 57., Frutos 77., ill. Zurita 68. – öngól), Gimnasia La Plata–Banfield 0–1 (Moreno y Fabianesi 32.), Newell’s Old Boys– Rosario Central 0–2 (Figueroa 40., Arriola 86.), River Plate–Huracán 1–2 (Domínguez 81., ill. Ortíz 26., Padra 79.), Olimpo–Unión 2–3 (Carraro 42., González 83. – öngól, ill. Silva 40., 59., Fernández 73.), Colón– Talleres 0–0, Chacarita Juniors– Arsenal 0–1 (Morales 13.), Vélez Sársfield–Independiente 1–2 (Nanni 54., ill. Silvera 2., Franco 83.), Lanús–Boca Juniors 1–0 (Rodríguez 23. – 11-esbôl). A Racing Club–Nueva Chicago mérkôzés elmaradt.
Az élcsoport: 1. Rosario Central 15 pont, 2. Independiente 14, 3. River Plate 13, 4. Boca Juniors 11 (9–4), 5. Newell’s Old Boys 11 (8–5), 6. Unión 11 (8–7)
A Rivernél az elmúlt napokban nagyon nagy volt a feszültség, váratlanul eligazolt a piros-fehérek egyik legjobbja, az irányító középpályás Eduardo Coudet. "Coudet nemcsak a River, hanem az Apertura legjobb játékosa is volt” – mondta a spanyol Celtába igazolt játékosról Manuel Pellegrini edző, aki azt is hozzátette, hogy nagyon nehéz lesz pótolni a karmestert. A chilei trénernek tökéletesen igaza lett, a River, amelyben sérülés miatt Comizzo és D’Alessandro sem léphetett pályára, alig alakított ki helyzetet, míg a védelme átjáróház volt. Ezt az Huracán remekül kihasználta, és meglepetésre három ponttal gazdagabban indulhatott haza.
A Bocánál is ideges volt a hangulat a 6. forduló előtt, miután a legjobbaknak tartott játékosok az edzéseken nagyon enerváltak voltak. Tabárez azonban kockáztatott, és a megszokott csapatát küldte csatába a Lanús ellen. A döntés megbosszulta magát: az edzésekhez hasonlóan a Boca ászai a meccsen is képtelenek voltak a góllövésre. A Boca-hívők fájdalmát az sem csökkentheti, hogy jogtalan tizenegyesből lőtt gólt a Lanús, míg Claudio Flores kapus karrierje talán legjobb napját fogta ki.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik