Mehetünk a mumushoz

S. G.S. G.
Vágólapra másolva!
2002.09.02. 20:30
Címkék
Rendhagyó módon előbb kezdjük a fiatalokkal. Egyébként is ők a szurkolók reménységei, de most nem is annyira a jövőről van szó, hanem a jelenről. Egészen pontosan a mai délutánról, amikor is az U21-es válogatott Róth Antal irányításával hosszú-hosszú idő után újra trófeát nyerhet (régi szép idők, 1974-ben utánpótlás Eb-t nyertünk, micsoda csapat volt az…), méghozzá a saját közönsége előtt. Ezúttal Győrött ingyen mehetnek be a szurkolók a 17 órakor kezdődő Alpok-Adria-kupa mérkőzésére, mondjuk úgy, hogy az eseménysorozat döntőjére, hiszen itt és most dől el, hogy ki szerzi meg a horvát, az olasz, a szlovén, a magyar és a stájer korosztályos válogatottak közül az első helyet. A mi fiainknak mindössze nyerniük kell Stájerország ellen, s máris kupagyőztesnek vallhatják magukat.
Lipcsei Péter nem adta fel, küzdött, és újra bekerült a magyar válogatott keretébe
Lipcsei Péter nem adta fel, küzdött, és újra bekerült a magyar válogatott keretébe
Lipcsei Péter nem adta fel, küzdött, és újra bekerült a magyar válogatott keretébe
Lipcsei Péter nem adta fel, küzdött, és újra bekerült a magyar válogatott keretébe
Lipcsei Péter nem adta fel, küzdött, és újra bekerült a magyar válogatott keretébe
Lipcsei Péter nem adta fel, küzdött, és újra bekerült a magyar válogatott keretébe
Nekünk pedig minden apró sikert meg kell becsülni.
Aztán irány Izland, hiszen nemcsak a fiatalok, hanem a nagyválogatott is útra kél, hogy szombaton pályára lépjen északon. Az utánpótláscsapat szombaton, magyar idő szerint 15 órakor Vilhjáimsvöllben szerepel, ott, ahol eddig még soha sem rendeztek nemzetközi találkozót, s így a település lakói ugyancsak rácsodálkozhatnak majd a "pusztáról érkezett” magyar betyárokra. Az A-válogatott ugyanazon a napon, magyar idő szerint 18 órakor Reykjavíkban, a Laugardalsvöllur-stadionban mutathatja meg a világnak, hogy Izland többé már nem a mumusa. Bizonyára sokan emlékeznek rá, hogy a legutóbbi két izlandi találkozón is a házigazdák nyertek, előbb 2–0-ra a vb-, majd 2–1-re Eb-selejtezőn.

Az argentin meghívó

Az MLSZ-ben már a svédek elleni Eb-selejtezôre készülnek, a labdarúgó-szövetség az IBUSZ Sportirodával közösen, szurkolói utat szervez október 12-re. Azok a magyar drukkerek, akik a helyszínen szeretnének drukkolni a mieinknek jelentkezhetnek a cég Oktogon téri irodájában.
És ha már utazás… Több mint megtisztelô levél érkezett az MLSZ címére Buenos Airesbôl. Az Argentin Labdarúgó-szövetség 2003. április 30-ra meghívta a magyar válogatottat egy barátságos mérkôzésre. A költségeket természetesen a dél-amerikaiak fizetnék, és nem akármilyen élmény lenne a több világsztárt felmutató argentinokkal megmérkôzni. Úgy tûnik azonban, hogy a barátságos találkozóból nem lesz semmi, hiszen azon a napon Izrael nemzeti csapata vendégeskedik Magyarországon.
Most "csupán” barátságos találkozóról van szó, ám a tét nem csekély. Gellei Imre szövetségi kapitány is erről beszélt a hétfőn a Puskás Ferenc-stadionban tartott sajtótájékoztatón, ahol rajta kívül jelen volt Magyar Zoltán menedzser, no meg az a Lipcsei Péter, aki legutóbb 1997-ben húzhatta magára a címeres mezt (ki ne emlékezne a jugoszlávok elleni 7–1-es és 5–0-s vereségekre…). Lipcsei, a Ferencváros csapatkapitánya azonban nem hátra, hanem előre néz, és azt mondta: "Büszke és boldog vagyok, hogy újra bizalmat kaptam, szeretném meghálálni, hogy a kapitány bízik bennem, és azt mondom, igenis van esélyünk az Európa-bajnoki selejtezőkön a továbbjutásra. Izlandon pedig győznünk kell.”
Megtudhattuk azt is, hogy az MTK elleni mérkőzésen kiállított ferencvárosi védő, Dragóner Attila az MLSZ elnökének, Bozóky Imrének a külön engedélyével szerepelhet a szombati válogatott találkozón. A keret tagjai Tatán készülnek, ám a cottbusi különítmény csütörtökön a frankfurti repülőtéren csatlakozik a többiekhez, és elméletileg ott lesz Miriuta Vasile is, aki kisebb sérüléssel bajlódik. A kapitány a beszélgetés végén elárulta, hogy egyik ismerőse három napja érkezett haza Izlandról, ahol bizony már igencsak ősz végi hangulat uralkodik, öt Celsius-fokkal, sok-sok csapadékkal. És ahogy ilyenkor mondani szokták: szombaton lehet eső, lehet sár…
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik