A Tottenham állt az élre

Izsányi SzabolcsIzsányi Szabolcs
Vágólapra másolva!
2002.08.31. 21:26
Címkék
Két bombameglepetés is született a Premiership szombati játéknapján, a Manchester United sunderlandi pontvesztésének és a Leeds United Birmingham City elleni vereségének köszönhetően a győzelmet a Southampton ellen az utolsó pillanatokban kiharcoló Tottenham Hotspur állt a tabella élére.
Teddy Sheringham a mérkôzés végén már örömében is vethetett cigánykereket
Teddy Sheringham a mérkôzés végén már örömében is vethetett cigánykereket
Teddy Sheringham a mérkôzés végén már örömében is vethetett cigánykereket
Teddy Sheringham a mérkôzés végén már örömében is vethetett cigánykereket
Teddy Sheringham a mérkôzés végén már örömében is vethetett cigánykereket
Teddy Sheringham a mérkôzés végén már örömében is vethetett cigánykereket
A Spurs számára remekül kezdődött a nap, Robbie Keane ugyanis hétmillió font ellenében elhagyta a Leedset, és a londoniakhoz igazolt. Ezután hab volt a tortán, ami délután történt: Glenn Hoddle együttese a Southampton elleni kötelező győzelmével ideiglenesen átvette a hatalmat Anglia labdarúgásában. A hős Teddy Sheringham volt, aki Michael Svensson kezezése után tizenegyesből megszerezte csapata győztes gólját. Svenssont kiállították Steffen Iversen lövésének hárításáért, így a Soton emberhátrányban fejezte be a mérkőzést, amelyen Les Ferdinand vezető gólját Mauricio Taricco öngóljával egyenlítették ki a vendégek.
A Birmingham Cityt a szerdai, Everton elleni idegenbeli bajnokin egy öngól fosztotta meg a győzelemtől, de a diadal nem váratott sokáig magára. Szombaton a Leeds United ellen sikerült három pontot szereznie Steve Bruce alakulatának, amely Paul Devlin és Damien Johnson góljának is örülhetett. Utóbbi csupán nyolc percig hagyta reménykedni a vendégeket, akik Lee Bowyer révén az 50. percben egyenlítettek. A Leeds ezen a héten másodszor szenvedett váratlan vereséget, a Sunderland szerdán az Elland Roadon fektette két vállra Terry Venables együttesét.
A Sunderland ezúttal a Manchester United orra alá tört borsot, Peter Reid alakulata ugyanis pontot mentett az ezúttal kék mezben játszó Old Trafford-iak ellen. A meccs úgy indult Sir Alex Ferguson együttese számára, mint kedden a Zalaegerszeg elleni, Ryan Giggs már a 7. percben vezetést szerzett. Azonban nem jött több manchesteri találat, ehelyett Tore Andre Flo angliai visszatérésének tapsoltak a Fény Stadionjában. Az exchelsea-s norvég a 70. percben került először nagy helyzetbe, és nem hibázott, Jason McAteer tálalása után öt méterről betalált Roy Carroll kapujába. A gólpasszt adó McAteert a hajrában lekönyökölte honfitársa, Roy Keane, akinek egyáltalán nem lett volna szüksége egy ilyen balhéra. A manchesteri írt kiállították, az eset előtt Keane és McAteer egyszer már kakaskodott egymással.
A Middlesbrough egy hete az utolsó percekben pazarolta el kétgólos előnyét a Fulham ellen, most pedig az utolsó pillanatokban szerzett góllal győzte le a Blackburn Roverst. A gólszerző Joseph Desiré Job annak a Massimo Maccaronénak a helyére állt be tíz perccel a lefújás előtt, aki kettőt lőtt a 3. fordulóban a Fulhamnek.
A Birmingham
Premier League
4. forduló: Birmingham City–Leeds United 2–1 (Devlin 32., D. Johnson 58., ill. Bowyer 50.), Manchester City–Everton 3–1 (Anelka 14., 16., 85., ill. Unsworth 29. – 11-esbôl),
Middlesbrough–Blackburn Rovers 1–0 (Job 90.), Sunderland–Manchester United 1–1 (Flo 70., ill. Giggs 7.), Tottenham Hotspur– Southampton 2–1 (L. Ferdinand 10., Sheringham 90. – 11-esbôl, ill. Taricco 30. – öngól), West Bromwich Albion–Fulham 1–0 (Moore 48.), West Ham United–Charlton Athletic 0–2 (Jensen 4., J. Fortune 44.). A Bolton Wanderers–Aston Villa és a Chelsea–Arsenal mérkôzést vasárnap, a Liverpool–Newcastle United találkozót hétfôn játsszák. A 3. fordulóból elhalasztott Manchester United–Middlesbrough összecsapást kedden pótolják.
Cityhez hasonlóan a West Bromwich Albion is megszerezte első győzelmét a Premier League-ben, a szintén Birmingham városát képviselő klub a Fulham ellen gyűjtötte be az első három pontját. A nagy diadalt jelentő gólt Darren Moore szerezte, a védő a második félidő elején fejelt Edwin van der Sar kapujába. Az első három fordulóban a Manchester United, a Leeds United és az Arsenal előtt fejet hajtó West Brom végig uralta a meccset, amelynek végeredménye akár 4–0 is lehetett volna.
A manchesteri Maine Road közönsége Nicolas Anelkát ünnepelte az Everton elleni mérkőzés közben és végén, a PSG-től megvásárolt francia az Arsenalban játszó önmagát idézve mesterhármassal bosszantotta a liverpooliakat, akik David Unsworth tizenegyesgóljával csak szépíteni tudtak.
Nehezen lehet kiismerni a West Ham Unitedot, amely Newcastle United elleni 0–4 után egy héttel ezelőtt kis híján megszakította az Arsenal 2002-es veretlenségi sorozatát. Glenn Roeder alakulata a Charltont fogadta, és simán kikapott. Claus Jensen a 4., John Fortune a 44. percben talált be, igaz, a "kalapácsosok” már az első góltól úgy elkábultak, hogy szinte esélyük sem volt a pontszerzésre.
Végül egy hír az Aston Villát vasárnap fogadó Boltonról: hosszas tárgyalássorozat után sikerült megszerezni Ivan Campót a Real Madridtól. A 28 éves védő egy évre kölcsönbe érkezik a spanyol fővárosból.

Tv: a Sport1 vasárnap két bajnokit is élőben közvetít, a Bolton Wanderers–Aston Villa derbit 15, a Chelsea–Arsenal rangadót 17 órától
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik