Johan Micoud a Werder Bremenhez szerződött

MONCZ ATTILAMONCZ ATTILA
Vágólapra másolva!
2002.08.30. 22:15
Címkék
Az ötlet nehezen volt hihető, kevesen tudták elképzelni, hogy a Werder Bremennek sikerül megszereznie a franciák Európa-bajnokát, Johan Micoud-t, a valóság azonban rácáfolt a kétkedőkre. Klaus Allofs, a zöld-fehér klub sportigazgatója pénteken bejelentette: a klub hároméves szerződést kötött a legutóbb a Parmát erősítő középpályással.
Jara adóbotránya

HAMBURG. Kurt Jara, a Hamburg osztrák vezetôedzôje és honfitársa, a gárda védôje, Michael Baur adóbotrányba keveredett hazájában. Bécsi lapértesülések szerint ôk ketten az FC Tirolnál eltöltött idôszakuk alatt nem minden jövedelmükkel számoltak el az adóhatóságoknak. Jara állítólag 21, míg Baur 64 ezer euróval „sáros” a hivatal felé.
Jara adóbotránya

HAMBURG. Kurt Jara, a Hamburg osztrák vezetôedzôje és honfitársa, a gárda védôje, Michael Baur adóbotrányba keveredett hazájában. Bécsi lapértesülések szerint ôk ketten az FC Tirolnál eltöltött idôszakuk alatt nem minden jövedelmükkel számoltak el az adóhatóságoknak. Jara állítólag 21, míg Baur 64 ezer euróval „sáros” a hivatal felé.
Az év elején még a Bayern Münchennel egyezkedő futballista lelépési díj nélkül lett Lisztes Krisztián csapattársa. "Micoud révén egy igazán nagy nevet sikerült Németországba csábítanunk. Nagyon labdabiztos, azt várom tőle, hogy szárnyakat adjon a támadásainknak” – mondta az új szerzeményről Thomas Schaaf, a Bréma edzője. Ezek a szavak nem sok jót ígérnek Lisztes számára, eddig ugyanis ő volt a Werder karmestere…
A 15-szörös válogatott futballista, aki a 2004. június 30-ig érvényes szerződését bontotta fel a parmaiakkal, hamarosan honfitársakat is kaphat Brémában. A legújabbb hírek szerint ugyanis a Werder az egy ideje már kerülgetett Gilles Grimandi (Arsenal) mellett Eric Rabesandratanával is tárgyalásokat kezdett.
Igazolt a Hertha is, méghozzá Hollandiából. Király Gábor és Dárdai Pál együttese 2006 nyaráig szóló megállapodást kötött Nando Rafaellel, az Ajax támadójával. A 18 éves csatárt sokan a németalföldi labdarúgás egyik legnagyobb reménységének tartják.
Eközben az 1860 München egy brazil védőt vásárolt, méghozzá Rafael da Silvát. Az Ipirangától érkező 23 esztendős, 18-szoros U21-es válogatott bekk egyéves kontraktus végére kanyarította oda a nevét.
A remekül rajtoló – három meccs, három győzelem – újonc VfL Bochum sem pihen a babérjain, és az átigazolási időszak hajrájában újabb futballistát kötött magához. Az érkező Toni Tapalovic, posztját tekintve kapus, és érdemes róla tudni, hogy a gárda védőjének, Filip Tapalovicnak a fivére. A Schalke volt hálóőre egyéves megállapodást szignált a Ruhr-vidéki egyletnél.
Az érkezők után essék szó egy távozóról is! Berthil ter Avest úgy döntött, hátat fordít a Mönchengladbachnak és a Bundesligának. A középpályás 2003 nyaráig kötelezte el magát a holland élvonalban szereplő De Graafschapnak.
Természetesen nem múlhat el nap úgy, hogy Kaiserslauternben ne történjen valami. A felügyelőbizottság tagjai például bejelentették, hogy az október közepére tervezett közgyűlésen egységesen lemondanak a mandátumukról, hogy ne álljanak az esetleges újjáalakulás útjába. Addigra viszont már biztosan lesz edzője a csapatnak, jóllehet egyelőre csak körvonalazódik, hogy ki lesz Andreas Brehme utóda. A jelek szerint erre Eric Geretsnek van a legtöbb esélye, miután a két másik kiszemelt, Christian Gross (FC Basel) és Werner Lorant (Fenerbahce) nemet mondott a felkérésre. A svájci csapat mestere szeretné a Bajnokok Ligájában is dirigálni az együttesét, míg Lorant – amíg teheti – csak az isztambuli alakulatra akar összpontosítani. Így kézenfekvő megoldásnak tűnik a jelenleg állás nélkül "tengődő” belga szakember szerződtetése.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik