Rudi Völler az ezüstfiúkra épít

MONCZ ATTILAMONCZ ATTILA
Vágólapra másolva!
2002.08.29. 20:46
Címkék
Alexander Zickler az egyik visszatérô
Alexander Zickler az egyik visszatérô
Alexander Zickler az egyik visszatérô
Alexander Zickler az egyik visszatérô
Alexander Zickler az egyik visszatérô
Alexander Zickler az egyik visszatérô
Tétmérkőzésről lévén szó, egyáltalán nem meglepő, hogy Rudi Völler csapatfőnök a Litvánia elleni, szeptember 7-i Eb-selejtezőn már nem kísérletezik. A szakember a húszfős keretébe nem kevesebb, mint 18 olyan játékost hívott meg, aki tagja volt a világbajnokságon ezüstérmet szerzett alakulatnak. "Ez lesz az év legfontosabb összecsapása, mert Németországban már mindenki elkönyvelte a győzelmünket. Ez hatalmas veszély” – indokolta meg Völler, hogy a Bulgária ellen látott kísérleti gárdával ellentétben most miért helyezte a hangsúlyt a bevált erőkre.
Ingo Hertzsch és Alex Zickler személyében mindössze két olyan futballista lehet ott Litvániában, aki lemaradt a távol-keleti túráról. A Bulgária ellen remekül debütáló Arne Friedrichnek és társainak egyelőre marad a Team 2006 névre hallgató alakulat, amely szeptember 6-án egy török csapattal méri össze az erejét Mönchengladbachban. Velük ellentétben a vb után visszavonulót fújó Thomas Linke pályára léphet a nyitányon, miután vészhelyzetnek minősítette az esetet (a védelemből olyan bevált erők hiányoznak, mint Rehmer, Wörns és Nowotny), és visszatért.
Mindeközben a Kaiserslautern továbbra is keresi a 3. forduló után menesztett Andreas Brehme utódát. Az egy ideje már emlegetett Christian Gross után újabb jelölt neve vetődött fel, méghozzá Eric Geretsé. A belga szakvezető jelenleg állás nélkül van (legutóbb a PSV-nél tevékenykedett, és két bajnoki címet is szerzett a csapattal), és hajlana az ajánlat elfogadására.

Német keret
Kapusok: Oliver Kahn (Bayern München), Jens Lehmann (Borussia Dortmund); védôk: Frank Baumann (Werder Bremen), Ingo Hertzsch (Hamburg), Sebastian Kehl, Christoph Metzelder (mindkettô Borussia Dortmund), Thomas Linke (Bayern München), Carsten Ramelow (Bayer Leverkusen), Christian Ziege (Tottenham); középpályások: Michael Ballack, Jens Jeremies (mindkettô Bayern München), Bernd Schneider (Bayer Leverkusen), Jörg Böhme (Schalke), Torsten Frings (Borussia Dortmund), Dietmar Hamann (Liverpool); csatárok: Gerald Asamoah (Schalke), Carsten Jancker (Udinese), Miroslav Klose (Kaiserslautern), Oliver Neuville (Bayer Leverkusen), Alexander Zickler (Bayern München)
Eközben természetesen az átigazolási piac is folyamatos mozgásban van, a legújabb fejleményekből következzen itt néhány! A Bayern München például megfelelő ajánlat – azaz legalább 1.5 millió euró készpénz – esetén hajlandó megválni Pablo Thiamtól. A védő egy évvel ezelőtt lelépési díj nélkül érkezett a Bayernhez, amelyben nem tudott állandó helyet kiharcolni magának. Az évad során 12 bajnokin és 4 Bajnokok Ligája-összecsapáson lépett pályára, a mérkőzések többségét ráadásul nem is játszotta végig.
Megfelelő ajánlat (itt csak 500 ezer euróról van szó) Benjamin Auer is azonnal mehet, mert a Mönchengladbachnál nem számítanak a további szolgálataira. Az U21-es válogatott csatára iránt a Hertha BSC, a Mainz és a Bayer Leverkusen érdeklődik, egyes források szerint utóbbi már előszerződést is kötött az ifjúval.
A Hannover egyelőre csak tájékozódik, a három vereséggel rajtoló újonc hétfőig szeretne három új játékost bemutatni. A hírek szerint a kiszemeltek között van Gilles Grimandi (Arsenal), Pawel Kryszalowicz (Eintracht Frankfurt), Maciej Zurawski (Wisla Kraków) és Thomas Brdaric (Bayer Leverkusen). Utóbbi szinte bizonyosan nem lesz Ralf Rangnick mester csapatának alkalmazottja, mert a "gyógyszergyári” klub nem engedélyezte a távozását.
Az Energie Cottbus viszont már vásárolt is: a gárda az idény végéig szóló szerződést kötött Gregg Berhalterrel, az amerikai válogatott és a Crystal Palace támadójával.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik