Harmadszor szuper a Depor

GALAMBOS PÉTERGALAMBOS PÉTER
Vágólapra másolva!
2002.08.26. 22:05
Címkék
A "lehetetlen küldetés  értsd: az idegenben összeszedett háromgólos hátrány ledolgozása  ellenére harmincezer ember ment ki a Mestalla-stadionba, hogy megtekintse a bajnok Valencia és a kupagyőztes Deportivo második összezörrenését a Szuperkupában. A publikum nem csak hogy bravúrt nem látott, de hazai gólt sem, a vendégek ellenben az utolsó pillanatban betaláltak, így kettős győzelemmel seperték be a 200203-as szezon első trófeáját.
Fran a kupa után a Szuperkupát is átvette
Fran a kupa után a Szuperkupát is átvette
Fran a kupa után a Szuperkupát is átvette
Fran a kupa után a Szuperkupát is átvette
Fran a kupa után a Szuperkupát is átvette
Fran a kupa után a Szuperkupát is átvette
Tulajdonképpen a nézők már a 3. percben felhagyhattak a csodavárással, mert Roberto Ayala egy pálya közepi párharc hevében olyat odasózott könyökkel a holland Roy Makaaynak, hogy a bíró csak piros lappal büntethette az argentin durvaságát. Ettől fogva tehát tíz emberrel küzdött a Valencia, eleinte a gól elkerüléséért, a Depor játékosainak ugyanis a kiállítás meghozta a kedvet a támadáshoz. Sajnos, a felbuzdulás nem volt tartós: Makaay jól ugrott ki Juan Carlos Valerón átadásával, majd Fran tekert kapura egy szabadrúgást, ám mivel előbbit Santiago Canizares, utóbbit a kapufa hárította, hamar elkedvetlenedtek a La Coruna-iak.
Fél óra sem telt el, és a létszámfölényben játszó csapat "szégyenszemre”átengedte a kezdeményezést riválisának. Vicente kétszer is közel járt a vezetés megszerzéséhez, és Salva Ballesta is megszállottan kevergetett, de a galíciai védelem szilárdan állt a lábán. A második félidőben egyre több kontralehetőség adódott a Depor, illetve konkrétan Makaay és Víctor előtt, és a spanyol középpályásnak a hosszabbításban egy szép emeléssel sikerült is mattolnia Canizarest.
Mindkét találkozót figyelembe véve a Deportivo egyértelműen megérdemelten nyerte el a serleget, immár harmadik alkalommal. Ennél többször csak a Barcelona (5) és a Real Madrid (6) lett Szuperkupa-győztes. A lefújás után Javier Irureta elismerte, hogy Ayala kiállítása nagyban megkönnyítette együttese dolgát, míg Rafa Benítez, a vesztes fél szakvezetője kijelentette: "Nagy balszerencsénk volt, pedig nem játszottunk rosszul, de később lesz ez még ennél sokkal jobb is”.
A Celta Vigo négyéves szerződést kötött José Ignációval, a Real Zaragoza labdarúgójával. A 28 éves középpályás – aki korábban játszott a Valenciában is – távozása biztosra vehető volt azok után, hogy a Zaragoza az előző szezon végén gyászos teljesítménnyel kiesett a spanyol első osztályból.
Erősítene a Betis is, a sevillaiak a Real Madrid fiatal támadóját, Totét szemelték ki maguknak. Tote a legutóbbi idényt Valladolidban töltötte kölcsönben, és jól is szerepelt, de arra továbbra sincs esélye, hogy a Bernabéuban akár csak mellékszerephez jusson. Ezt felismerve az Espanyol is kivetette rá hálóját, mindazonáltal jelenleg a Betis tűnik befutónak.

Spanyol Szuperkupa-mérkőzés, viszszavágó
Valencia–Deportivo
0–1 (0–0)
Valencia, 32 000 néző
V: González G: Víctor (91.) K: Ayala (3.)
VALENCIA: Canizares – Curro Torres, Ayala, Pellegrino, Fabio Aurelio, Angulo, Marchena (Rufete, 46.), Baraja, Vicente (Carboni, 70.), Aimar (Sánchez, 75.), Salva
DEPORTIVO: Molina – Scaloni, Naybet, César, Romero, Víctor, Mauro Silva, Sergio, Fran (Capdevila, 70.), Valerón (Duscher, 73.), Makaay (Pandiani, 85.)

A Deportivo kettős győzelemmel, 4–0-s összesítéssel hódította el a Szuperkupát.
A legutóbbi tíz év Szuperkupa-győztesei:
1993Real Madrid (k)
1994Barcelona (b)
1995Deportivo (k)
1996Barcelona (kd)
1997Real Madrid (b)
1998Mallorca (kd)
1999Valencia (k)
2000Deportivo (b)
2001Real Madrid (b)
2002Deportivo (k)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik