Röber válthatja fel Brehmét

MONCZ ATTILAMONCZ ATTILA
Vágólapra másolva!
2002.08.23. 21:11
Címkék
Újabb eseménydús napon, helyesebben napokon jutottak túl Kaiserslauternben. A klub elnöksége, illetve felügyelő bizottsága csütörtök este kezdte el, és pénteken kora reggel fejezte be azt az ülését, amelyen személyi kérdések is terítékre kerültek. Az már eldőlt, hogy Jürgen Friedrich klubelnök, illetve Robert Wieschemann, a felügyelő bizottság első embere veszi a kalapját, egyes források szerint Andreas Brehme vezetőedző sem kerülheti el a kirúgást, mások szerint azonban egyelőre ő még maradhat.
A Kaiserslautern kiszemeltje, Jürgen Röber legutóbb a Hertha BSC kispadján ült
A Kaiserslautern kiszemeltje, Jürgen Röber legutóbb a Hertha BSC kispadján ült
A Kaiserslautern kiszemeltje, Jürgen Röber legutóbb a Hertha BSC kispadján ült
A Kaiserslautern kiszemeltje, Jürgen Röber legutóbb a Hertha BSC kispadján ült
A Kaiserslautern kiszemeltje, Jürgen Röber legutóbb a Hertha BSC kispadján ült
A Kaiserslautern kiszemeltje, Jürgen Röber legutóbb a Hertha BSC kispadján ült
A fentiek közül Friedrich távozása a legkevésbé váratlan, róla már a hét elején kiderült, hogy mennie kell. A mostani maratoni tárgyalássorozat végére az is eldőlt, hogy őt a pillanatnyilag még a svájci FC Baselnél tevékenykedő René C. Jäggi váltja fel. A sportvezető szóban már el is kötelezte magát, a tényleges munkába állására szeptemberben kerülhet sor. Wieschemann a hétvégi szerencsétlen televíziós szereplése miatt döntött a távozás mellett, az ő utódát szeptember 18-án választják meg.
Lapinformációk szerint Andreas Brehmének is hamarosan vennie kell a kalapját. A "vörös ördögök” a bajnokságban két forduló után egy ponttal állnak, ami nem életbiztosítás a már a felkészülési időszakban is bírált szakvezető számára. Az egyik helyi lap már az új trénert is megnevezte: a hírek szerint hamarosan Jürgen Röber veheti kézbe a teljesen széthullott gárdát. A legutóbb a berlini Herthát, előtte pedig a VfB Stuttgartot dirigáló szakember a Kaiserslautern vezérkarához hasonlóan tagadta a kapcsolatfelvétel tényét, ám az újságok biztosak benne, hogy a kulisszák mögött már több egyeztető tárgyalás is lezajlott.

Berlinben, a Hertha BSC táborában sincs éppen nyugalom, ott a közelmúltban végrehajtott Luizao-transzferrel adódtak problémák. A világbajnok támadó egykori klubja, a Gremio ugyanis bejelentkezett a berlini együttesnél, mondván még igényt tart 140 ezer euróra. "Luizao cserben hagyta a csapatunkat, és inkább elment a Herthához, ezért joggal tartunk igényt a kártérítésre” – vélekedett Homero Bellini, a Porto Alegre-i klub jogi részlegének vezetője. Luizaónak szeptember 30-án kell megjelennie egy kihallgatáson, amelyen az illetékes bíróság eldönti: joggal bontotta fel a szerződését a Gremióval, vagy igaza van a klubnak, és a csatár lépése önkényes, ráadásul jogellenes volt. (A Hertha egyébként kivetette a hálóját egy másik csatárra, az U21-es válogatott Benjamin Auerre, aki a következő évad elején szerződhet Mönchengladbachból Király Gábor és Dárdai Pál alakulatához.)

Újra van mezszponzora a Werder Bremennek

BRÉMA. Több mint egy év után újra van mezszponzora a Werder Bremennek. Lisztes Krisztián együttesét a Reno cipôforgalmazó cég támogatja az elkövetkezôkben, méghozzá évi 2.5 millió euróval.

Matthäus Moszkvában?

MOSZKVA. Elképzelhetô, hogy Lothar Matthäus lesz a CSZKA Moszkva vezetôedzôje. A 150 válogatottságával német csúcstartó 41 éves tréner, aki tagja volt az 1990-es olaszországi világbajnokságon gyôztes együttesnek, az orosz fôvárosba utazott, hogy találkozzon Jevgenyij Giner klubelnökkel. A moszkvai együttes szóvivôje, Gyenyisz Bogus nem cáfolta, de nem is erôsítette meg Matthäus esetleges szerzôdtetését. A magyar válogatott szövetségi kapitányi tisztségével is hírbe hozott hajdani világklasszis edzôként eddig csak a Rapid Wiennél dolgozott.
Münchenben is akad ok a bosszankodásra, a Bayern jobbhátvédje, Willy Sagnol a Tunézia–Franciaország barátságos mérkőzésen megsérült, így honfitársához, Bixente Lizarazuhoz hasonlóan kénytelen kihagyni a Hamburg elleni szombati összecsapást. A két franciával ellentétben Mehmet Scholl visszatérhet az együttesbe, miután kikúrálta a múlt vasárnapi edzésen szerzett combsérülését. (A Sport1 szombaton 15.30-tól élőben közvetíti a Hamburg–Bayern München mérkőzést.)

Részben a Bayernt, részben a nemzeti tizenegyet érintő hír, hogy Rudi Völler csapatfőnök rávette Thomas Linkét egy újabb fellépésre. A 32 éves bekk szeptember hetedikén ott lesz a litvánok elleni Európa-bajnoki selejtezőn, mert saját megítélése szerint "ez egy olyan vészhelyzet, amelyben szükség van kipróbált harcosokra.” Ugyanakkor a vb-ezüstérmes labdarúgó hangsúlyozta, ez csak egyszeri eset, ebből nem akar rendszert csinálni.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik