Nekilátott a Newcastle

Izsányi SzabolcsIzsányi Szabolcs
Vágólapra másolva!
2002.08.20. 21:03
Címkék
Hétfő este a Newcastle United 40-ra legyőzte a West Ham Unitedet, azaz a Premier League mind a húsz csapata számára megkezdődött a pontvadászat. Fölényes győzelmükkel a "szarkák a tabella élére kerültek, és ebből következik, hogy a West Ham sereghajtóként várhatja a második fordulót, amely pénteken kezdődik a Chelsea Manchester United mérkőzéssel.
Premier League

1. forduló, hétfôi mérkôzés: Newcastle United–West Ham United 4–0 (Lua Lua 61., 72., Shearer 76., Solano 86.)
Premier League

1. forduló, hétfôi mérkôzés: Newcastle United–West Ham United 4–0 (Lua Lua 61., 72., Shearer 76., Solano 86.)
Az első félidő nem hozott gólt a St. James’ Parkban, de egy óra elteltével beindult a fekete-fehér henger. A főszereplő Lomano Lua Lua volt, aki először egy szöglet után lábbal, majd egy Hugo Viana-beadás után fejjel volt eredményes. Két gólja után a tizenhatos vonalán parádés cselek után kiváló érzékkel ugratta ki Nolberto Solanót, aki Alan Shearert játszotta meg, a veterán pedig ugyancsak klasszis megoldással növelte az előnyt. A végeredményt Solano állította be Shearer passza után, Bobby Robson pedig elégedett lehetett csapatával.
"Végig kézben tartottuk a mérkőzést, úgy éreztem, Di Canio és Kanouté nélkül ellenfelünk döntetlenre törekedett. A szünetben sem ijedtünk meg, amiért még nem lőttünk gólt, éreztem, hogy előbb-utóbb találunk egyet, és nem lehet gond. Lua Lua élénk, erőteljes játékos, remek képességei vannak, senki sem tudja, mit fog művelni a következő pillanatban, még én sem, és talán ő maga sem. Örömöt szerez a közönségnek, amely imádja ezért” –fogalmazott Robson, akinek kollégája, Glenn Roeder a csapata utolsó félórában mutatott gyatra védekezése miatt volt csalódott.
A nyitó forduló után a menedzserek és a játékosok főképp a kiállítások miatt emelték fel a hangjukat, a Charlton Paul Konchesky, a Birmingham City Aliou Cissé piros lapját kifogásolta. Az Athletic középpályása a chelsea-s Enrique de Lucasszal ütközött, mielőtt Graham Barber játékvezető könyöklést jelezve felmutatta a büntető kártyát. "A videófelvételeken tisztán látszik, hogy véletlenül összefejeltek, és semmi könyöklés sem történt. A szövetséghez fogunk fordulni az észrevételünkkel” – nyilatkozta Alan Curbishley, a Charlton menedzsere.
Mike Riley, a vasárnapi Arsenal–Birmingham City összecsapás bírája már jelezte, újra elemezni fogja a Cissé és Ashley Cole között történteket. A televízióban úgy tűnt, nem volt jelentős érintkezés a két játékos között, Cole mégis hatalmasat esett, Cissé pedig megkapta második sárgáját. Birminghamben örülnek a bíró döntésének, Cole viszont felháborodva hajtogatja, rágalom, hogy feldobta magát az esetnél.
Az e heti fordulót pénteken és szombaton tartják, az első napon egyetlen mérkőzést játszanak, a Chelsea fogadja a Manchester Unitedet. A csata előre hozását az MU kérte a keddi, Zalaegerszeg elleni BL-selejtező-visszavágó miatt. Az MU-hoz tartozó hír, hogy Julien Escudé, a Rennes védője arra kérte klubja vezetőségét, ne álljon átigazolása útjába.
Az Arsenal mégsem tudta szerződtetni Fabián Carinit, a Juventus kapusát, akit kölcsönbe adott volna a torinói klub. Damien Duff ugyanakkor megígérte, hét napon belül aláírja új szerződését a Blackburn Roversszel, míg a Fulham megállapodott a másodosztályú Prestonnal, amely megvásárolja amerikai középpályását, Eddie Lewist.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik