Kétgólos siker volt a divat

MONCZ ATTILAMONCZ ATTILA
Vágólapra másolva!
2002.08.18. 22:26
Címkék
A bajnokaspiránsok közül senki sem ragadt be a bajnoki rajton, azaz az Ajax, a PSV és a Feyenoord is három ponttal gazdagabban kezdte a bajnokságot. Az első fordulóra egyébként a kétgólos diadalok voltak a jellemzőek, lévén a nagy trió mellett a Willem II és az RKC Waalwijk is ilyen különbségű sikerrel nyitotta az évadot.
Van Bommel szerezte a PSV elsô gólját a 2002–2003-as idényben (Fotó: AFP)
Van Bommel szerezte a PSV elsô gólját a 2002–2003-as idényben (Fotó: AFP)
Van Bommel szerezte a PSV elsô gólját a 2002–2003-as idényben (Fotó: AFP)
Van Bommel szerezte a PSV elsô gólját a 2002–2003-as idényben (Fotó: AFP)
Van Bommel szerezte a PSV elsô gólját a 2002–2003-as idényben (Fotó: AFP)
Van Bommel szerezte a PSV elsô gólját a 2002–2003-as idényben (Fotó: AFP)
A favoritok közül időrendi sorrendben elsőként a PSV lépett pályára, amely szombat este a második számú rotterdami csapattá előlépő Excelsiornál vendégeskedett. A hazaiak Pinas révén az első percben majdnem meglepték az immár Guus Hiddink irányításával készülő vendégeket – a támadó ziccerét Waterreus üggyel-bajjal hárította –, röviddel később azonban már az eindhoveniek következtek. Ooijer hosszú átadását követően Buys felszabadító rúgás helyett éppen az üresen álló Van Bommel elé tette a labdát, a válogatott középpályás pedig ennél sokkal nehezebb feladatot is megoldott már. A 17. perc után pedig a bíró nyugodtan lefújhatta volna a találkozót: akkor Bruggink szabadrúgásból tekert a hálóba, és mint később kiderült, ezzel be is állította a végeredményt. "Elégedett vagyok, mert a PSV három év után tudott ismét nyerni a rajton. Ugyanakkor azt hiszem, még a szünet előtt be kellett volna rúgnunk a harmadik gólt is, három–nulla után pedig összeroppant volna az ellenfelünk” – vélte Hiddink.
Két ősi riválisa viszont csak a hajrában tudta kicsikarni a győzelmet. Az Ajax ugyan hatalmas iramban kezdett az Utrecht ellen, Galasek révén villámgyorsan a vezetést is megszerezte, a folytatás azonban elmaradt. A 31. percben ugyan újra amszterdami játékos volt eredményes, ám ennek csak a vendégszurkolók örültek, mivel Chivu a saját hálóját rezegtette meg. Ezek után az utrechtiek a 79. percig kiválóan
Holland Casino Eredivisie

1. forduló: NAC Breda–Roda JC 2–2 (Siot 24., Fehér Cs. 52., ill. Nygaard 56., Van Dessel 85.), Excelsior–PSV 0–2 (Van Bommel 3., Bruggink 17.), FC Twente–Willem II 0–2 (Szektiui 61., Szjukov 69.), AZ–Heerenveen 3–3 (Van Galen 26., el-Hattabi 48., Perez 69., ill. Denneboom 12., 54., Venema 28.), RBC Roosendaal–FC Zwolle 1–1 (Maseland 9., ill. Lim-Duan 75.), Groningen–Vitesse 1–2 (Drent 21., ill. Amoah 22., 67.), Ajax–FC Utrecht 3–1 (Galasek 5., Ahmed Hosszam 79., Pienaar 85., ill. Chivu 31. – öngól), Feyenoord–NEC 2–0 (Kalou 77., Emerton 81.), RKC Waalwijk–De Graafschap 4–2 (Hoogendorp 25., 60., Oost 63., Cornelisse 68., ill. Van Leerdam 48., Van der Haar 70.)
tartották magukat, akkor Ahmed Hosszam újra az Ajaxot hozta kedvezőbb helyzetbe, majd a csereként beállt Pienaar a megnyugtató harmadik gólról is gondoskodott.
A Feyenoord a 77. percig hagyta kétségek közt vergődni a híveit, aztán a meccset a kispadon kezdő Van Persie megrázta magát, adott egy remek passzt Kalounak, a csatár pedig nem hibázott. A gól után kénytelen volt kitámadni a NEC, és ennek kárát is látta, miután Emerton a második rotterdami "döfést” is bevitte.
Végül pedig szóljunk a kezdőcsapatában három magyar játékost, Babos Gábort, Fehér Csabát és Pető Tamást felvonultató NAC Bredáról. A brabant társulat kétgólos előnyt herdált el a Roda JC-vel szemben – a NAC második találatát az Engelaar lepattanó labdáját a hálóba helyező Fehér szerezte –, és kénytelen volt beérni egy ponttal. Rossz hír a bredai hívek számára, hogy Petőt az első félidő végén keresztszalag-szakadás gyanújával le kellett cserélni (erről a 2. oldalon olvashatnak részleteket).
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik