Keserves manchesteri rajt

GYENGE BALÁZSGYENGE BALÁZS
Vágólapra másolva!
2002.08.17. 21:09
Címkék
Így örültek a játékostársak Ole Gunnar Solskjaer (elöl) századik MU-góljának (Fotó: afp)
Így örültek a játékostársak Ole Gunnar Solskjaer (elöl) századik MU-góljának (Fotó: afp)
Így örültek a játékostársak Ole Gunnar Solskjaer (elöl) századik MU-góljának (Fotó: afp)
Így örültek a játékostársak Ole Gunnar Solskjaer (elöl) századik MU-góljának (Fotó: afp)
Így örültek a játékostársak Ole Gunnar Solskjaer (elöl) századik MU-góljának (Fotó: afp)
Így örültek a játékostársak Ole Gunnar Solskjaer (elöl) századik MU-góljának (Fotó: afp)
Minimális különbségű győzelmet aratott a Manchester United a Premier League első fordulójában az újonc és mintegy félórán át tíz emberrel játszó West Bromwich Albion ellen az Old Traffordon. A mindent eldöntő találatot a norvég Ole Gunnar Solskjaer szerezte a találkozó vége felé, akkor, amikor a "vörös ördögök” hívei már-már egymás haját tépték a számtalan kimaradt lehetőség láttán.
A végeredmény tudatában azonban így is hatalmas kő eshetett le Sir Alex Ferguson, az MU menedzserének szívéről, hiszen amellett hogy tanítványai az új évad első két tétmérkőzésén 168 percen át gólképtelenek voltak, rengeteg sérült játékos – Barthez, Rio Ferdinand, Gary Neville és a Budapesten "lesántult” Wes Brown– foglalt helyet a lelátón, és ne feledjük, a ZTE elleni vereséget követően egyszerűen nem engedhette meg magának a gárda, hogy pontot veszítsen a Birmingham környéki kiscsapattal szemben. A szakvezető pár változtatást eszközölt a szerdai BL-selejtezőn látottakhoz képest, főleg a támadó szektorban: a kispadon hagyta a Puskás Ferenc-stadionban kapufázó Solskjaert, és a középpályán – ahol Verón és Beckham a széleken, míg a Butt, Keane duó a pálya belsőbb részein tevékenykedett – Giggsnek teljes szabadságot adott, így Van Nistelrooy volt az egyetlen előretolt ék. A hátsó alakzatban, beleértve a kapusposztot is, nem volt meglepetés, igaz, a sok hiányzó miatt Ferguson nem is nagyon variálhatott.
Ezt a valamelyest új felállást mintegy tíz percig kellett szoknia a manchesterieknek, ekkor Roy Keane lökete, amelyet Hoult hárított, megadta a jelet a támadásra. Újabb tíz perc elteltével Giggs maradt le centiméterekkel egy kitűnő átadásról, majd Phil Neville tört ki a védők közül és lőtt kapura, de beleléptek a labda útjába. A vendégek sem voltak restek: félórányi játékot követően Roberts kígyózott át a manchesteri védelmen, az ötös jobb sarkáról, éles szögből kapura küldte a labdát, amelyet Carroll paskolt ki szögletre. A szünet előtt Keane egy fejessel, Butt egy szóló után, illetve Giggs egy a tizenhatos szívéből leadott lövéssel szerezhetett volna vezetést a házigazdáknak, de egyikük sem járt sikerrel.
A fordulást követően is gőzerővel hajtott az United, de a tömérdek lehetőség még akkor is kihasználatlanul maradt, amikor már újabb két csatár – Solskjaer és Forlán –, valamint egy vérbeli támadó középpályás – Scholes – is a pályán volt. Aztán a 64. percben a vendégek is az MU segítségére siettek, ugyanis McInnes, amikor semmi sem indokolta, durván beleszállt Buttba, és természetesen mehetett zuhanyozni. A létszámfölényben lévő házigazdák végül a 78. percben törték meg a jeget: Keane passzolt laposan a tizenhatoson belüli tumultusban "verekedő” Scholeshoz, aki azonnal kitette a labdát a bal szélen érkező Solskjaernak, a norvég játékos pedig egy kis állítgatást követően jobbal kilőtte a bal alsó sarkot. Solskjaernek ez volt a századik gólja a Manchester Unitedben! A hátralévő percekben a hazaiak már jóval felszabadultabban játszottak, de Hoult kapus eszén többször már nem tudtak túljárni – pedig lett volna rá módjuk.
"A bajnokság első fordulójában mindig a három pont begyűjtése a legfőbb feladat, főleg, ha otthon kezd a csapat. A West Bromot nem izgatta a játék szépsége, ellenfeleink azzal a céllal jöttek hozzánk, hogy túléljék a mérkőzést. Tisztességesen helytálltak, nehéz volt őket legyűrni. Rengeteg helyzetünk volt, de amikor nem tudsz a meccs elején betalálni, az esélytelenebb ellenfél felbátorodik, és a remény erőt ad neki. A szerdai BL-meccs után létfontosságú volt, hogy nyerjünk. Meg kellett mutatnunk saját magunknak, hogy még mindig a mi csapatunk a harcos szelleméről híres Manchester United – úgy érzem, ez sikerült is” – vélekedett a találkozó után Ferguson mester.

Manchester United–
West Bromwich Albion
1–0 (0–0)
Manchester, 67 645 néző
V: Bennett. G: Solskjaer (78.). K: McInnes (64.)
MANCHESTER UTD: Carroll – P. Neville (Scholes, 71.), O'Shea, Blanc, M: Silvestre (Forlán, 76.) – Beckham, Butt, Keane, Verón (Solskjaer, 59.)– Giggs – Van Nistelrooy
WEST BROMWICH: Hoult – Gilchrist, Moore, Sigurdsson, Clement – Johnson, Gregan (Taylor, 83.) – McInnes, Balis, Roberts (Marshall, 69.) –Dichio (Dobie, 60.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik