Hoddle megbecsüli Rebrovot

Izsányi SzabolcsIzsányi Szabolcs
Vágólapra másolva!
2002.08.09. 19:52
Címkék
A játékosok többsége támogatja azt az ötletet, hogy az angol bajnokságban is tartsanak téli szünetet, hasonlóan a többi európai élligához. Michael Owen szerint a 2006-os vb szempontjából is fontos lenne a pihenő, ő és társai nagyobb eséllyel készülhetnének a németországi megméretésre, ha beiktatnák a pauzát.
Michael Owen is a téli szünet bevezetése mellett kardoskodik
Michael Owen is a téli szünet bevezetése mellett kardoskodik
Michael Owen is a téli szünet bevezetése mellett kardoskodik
Michael Owen is a téli szünet bevezetése mellett kardoskodik
Michael Owen is a téli szünet bevezetése mellett kardoskodik
Michael Owen is a téli szünet bevezetése mellett kardoskodik
Owennek három liverpooli csapattársa, Steven Gerrard, Danny Murphy és Jamie Carragher maradt ki sérülés miatt a távol-keleti vb-re utazó angol válogatott keretéből. "Hasznos lenne a téli szünet, mert a világbajnokságra sokkal frissebben tudnánk felkészülni. Ezen a nyáron látszott, hogy a rengeteg mérkőzés és edzés sérüléseket eredményez, így a válogatott nem a legerősebb összeállításban utazhatott Ázsiába. Az idény hoszszú és megterhelő, ha utána még egy vébé is következik, minden erő elfogy a végére” – nyilatkozta Owen. A nagy klubok és az angol szövetség (FA) vezetői szeptemberben tanácskoznak a szünet kivitelezéséről, ám lehet, hogy semmi sem lesz az egészből.
Richard Scudamore, a Premier League igazgatója ugyanis kijelentette, nincs mód az élvonalbeli csapatok, illetve a mérkőzések számának csökkentésére. "Szeretnénk, ha lenne télen néhány hét pihenő, de fogalmunk sincs, hogyan lehetne ezt praktikusan megoldani” – nyilatkozta Scudamore, aki másik témában is felemelte a hangját. Az igazgató szerint nyilvánosságra kellene hozni a játékosok fizetését. "A játékosok és a klubok bizalmas szerződéseket kötnek egymással, de ezek anyagi részét nyilvánosságra lehetne hozni. Ennek eredménye lenne a fizetések emelkedésének megállítása, hiszen minden játékos légből kapott információkkal jön, hogy a másik többet keres nála, és ő is annyit akar. A másik, hogy a klubok fele ajánl egy összeget arra az esetre, ha teljesíti a célkitűzéseit, és egy sokkal kedvezőtlenebbet, ha nem” –fogalmazott Scudamore.
Michael Ricketts, a Bolton Wanderers válogatott csatára Belgiumba utazott, hogy egy specialistával megnézesse sérült combját. "Egyszer és mindenkorra meg kell oldani Michael gondjait a lábával. Belgiumban olyan orvos vizsgálja ki, aki mindenkinél jobban ért az ilyesfajta sérülésekhez. Néhány napig távol lesz, de az idény kezdetére visszatérhet” –nyilatkozta Sam Allardyce, a Bolton menedzsere, akinek csapata 2–0-ra legyőzte a Veronát. A gólokat Youri Djorkaeff és Jonathan Walters szerezte, de remekül játszott a nyáron igazolt Jay Jay Okocha, Bernard Mendy duó is.
Peter Reid csapata, a Sunderland 1–0-ra kikapott a Sevillától Spanyolországban, de ami a vereségnél is jobban izgatja a menedzsert, az Kevin Phillips egészségi állapota. A csatár a mérkőzés elején összefejelt valakivel, és hordágyon kellett levinni a pályáról. Öt öltéssel varrták össze a fejét, de szerencsére nem súlyos a sérülése. A mérkőzés egyetlen gólját Antonito szerezte.
A Blackburn örömfocit mutatott be Németországban, ahol 10–0-ra legyőzte az Amberg és az Ammerthal közös csapatát. Az első gólt a 27. percben Dwight Yorke szerezte, és ugyancsak a trinidadi állította be a végeredményt. Az olasz Corrado Grabbi mesterhármast ért el, továbbá egy-egy gólt szerzett Damien Duff, David Dunn, Martin Taylor, Andy Cole és Keith Gillespie is.
Úgy tűnik tehát, hogy Graeme Sounessnek nincsenek gondjai csatárposzton. Glenn Hoddle, a Tottenham menedzsere azonban még nem oldotta meg támadósora erősítését, Robbie Keane, Phillips és Rivaldo után Fernando Morientesért is hiába igyekezett az egykori szövetségi kapitány. A Real spanyoljáról még nem mondott le, és érdeklődik az olasz Enrico Chiesa iránt is. A megszűnő Fiorentina szabadügynökké váló csatára szívesen menne a londoniakhoz, de olasz klubok is sorban állnak érte.
Hoddle csatárai közül Les Ferdinand sérült, Teddy Sheringham hamarosan nyugdíjba megy, így nem kizárt, hogy végül az ukrán Szerhij Rebrov lesz a csapat egyik kezdőcsatára. A támadó már jó ideje távozni akar, de Hoddle szerint van esély arra, hogy a Spursnél virágozzon ki. "Szerhij tudja, hogy ha elmegy, ha marad, az élet megy tovább a Tottenhamnél. Profi játékos, a körülményektől függetlenül tudott készülni, nagyra becsülöm ezt a mentalitást. Aki ilyenre képes, annak nagyon jó idénye lehet” – fogalmazott Hoddle.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik