A Depor kiütéssel győzött

GYENGE BALÁZSGYENGE BALÁZS
Vágólapra másolva!
2002.08.09. 22:39
Címkék
La Corunában ünnepélyes keretek között megkezdődött az egyik legnagyobb presztízsű nemzetközi nyári felkészülési torna, az 57. Teresa Herrera-kupa. A spanyolországi megméretés sohasem a csapatok nagy számától volt híres, sokkal inkább a minőségre adtak a szervezők, így nem véletlen, hogy az idén a házigazda Deportivo (nem kell bemutatni) mellett a kétéves másodosztályú vegetálás után az élvonalba visszatérő, és egyből "harapni készülő Atlético Madrid, valamint a latin-amerikai futballkultúra két markáns képviselője, a mexikói Cruz Azul (a Libertadores-kupa döntőse volt 2001-ben), illetve az uruguayi Nacional (háromszoros Libertadores-kupa-győztes, sokszoros országos bajnok) kapott meghívást.
Teresa Herrera-kupa
Elôdöntô: Deportivo La Coruna (spanyol)–Nacional (uruguayi) 4–0 (Makaay 6., Víctor 45., 58., Djalminha 83.)
Az Atlético Madrid (spanyol)–Cruz Azul mérkôzés lapzártánk után ért véget.
Teresa Herrera-kupa
Elôdöntô: Deportivo La Coruna (spanyol)–Nacional (uruguayi) 4–0 (Makaay 6., Víctor 45., 58., Djalminha 83.)
Az Atlético Madrid (spanyol)–Cruz Azul mérkôzés lapzártánk után ért véget.
Nos, az első mérkőzésen – amely egyben az első elődöntő is volt – a Molina – Scaloni, César (Jorge Andrade, 46.), Najbet, Capdevilla (Romero, 46.) – Duscher, Mauro Silva (Sergio, 46.) – Víctor, Valerón (Djalminha, 68.), Fran – Makaay (Pandiani, 46.) felállású házigazdák a Nacionallal játszottak, de talán jobb kifejezés a játszadoztak, ugyanis Javier Irureta fiai gyakorlatilag akkor törték fel a közelmúltban az alapjaitól újjáépített vendégek védelmét amikor akarták. A 4–0-s végeredmény nem is tükrözi híven a két csapat közti különbséget, a mindössze négygólos diadal a Depor-támadók flegmaságának volt "köszönhető”. A montevideóiak részéről a súlyos vereség azzal is magyarázható, hogy a gárda világbajnoki különítménye (Múnua, Lembo, Gustavo Méndez, Morales, Varela) még fényévekre van korábbi önmagától, és az amúgy is szétesett benyomást keltő újakat képtelen volt bármennyire is felrázni.
A galíciaiak a lapzártánk után befejeződött Atlético Madrid–Cruz Azul mérkőzés győztesével játszanak a vasárnapi fináléban. Érdekesség, hogy a mexikóiak keretében szerepel az az uruguayi Sebastian Abreu, aki korábban a La Corunát erősítette, és most szó esett a visszatéréséről. "Augusto César Lendoiro, a Deportivo elnöke azt mondta, hogy eszembe se jusson eladni a La Coruna-i házamat” – jegyezte meg sokat sejtetően a Loco (Ôrült) becenévre hallgató csatár.
A Real Madrid háza tájáról érkezett a hír, hogy a New York-i edzőtáborozásra el sem vitt Iván Campo hétfőn adja meg a végleges választ az érte intenzíven érdeklődő Boltonnak. A korábban lázálmokkal küszködő védőnek láthatóan nincsen helye a királyi gárdában, de nem szívesen hagyná el jelenlegi egyesületét, éppen ezért a brit klub vezetői meghívták őt egy csapatlátogatásra, amelyen megismerkedhetett Jay Jay Okochával és Youri Djorkaeff-fel is.
Mindeközben Barcelonában gőzerővel dolgoznak Louis van Gaal legújabb óhajainak teljesítésén. A holland szakember kívánságlistáján egy csatár (eddig Jardel volt a kiszemelt) és egy balhátvéd (konkrétumok még nem szivárogtak ki) szerepel, de a pénz a jelek szerint elfogyott, ugyanis a vezetőség átadólistára tette Philippe Christanvalt – aki aligha számíthat a kezdőbe kerülésre –, igaz, a francia bekket nem feltétlenül szeretné eladni a Barcelona, mindössze a kölcsönadáson gondolkoznak a vezetők.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik