Nick Barmby a Leedsé lehet

Izsányi SzabolcsIzsányi Szabolcs
Vágólapra másolva!
2002.08.07. 22:13
Címkék
A Leeds United és a Liverpool megegyezett Nick Barmby 2.75 millió fontos vételáráról, így a Tottenhamet, a Middlesbrough-t és az Evertont is megjárt középpályás várhatóan az Elland Roadon folytatja pályafutását. A 28 éves Barmby az előző idényben sérülés miatt csupán hétszer szerepelt a Liverpool kezdőcsapatában, és kiesett a Gérard Houllier, Phil Thompson edzőpáros kegyeiből.
Barmby (jobbra) eladásáról megegyeztek
Barmby (jobbra) eladásáról megegyeztek
Barmby (jobbra) eladásáról megegyeztek
Barmby (jobbra) eladásáról megegyeztek
Barmby (jobbra) eladásáról megegyeztek
Barmby (jobbra) eladásáról megegyeztek
Terry Venables azonban jól ismeri a játékost a Tottenhamnél közösen eltöltött időkből, és szeretné, ha Barmby nála futballozna. Az egykori szövetségi kapitánynak a liverpooli lehet az első leedsi igazolása, méghozzá igen jutányos áron. A világbajnokságról sérülése miatt lemaradó futballista anfieldi sorsát Bruno Cheyrou és Salif Diao nyári szerződtetése pecsételte meg.
Barmby remek vétel lehet, hiszen két éve hatmillióért került az Evertontól a Poolhoz, és nagy szerepet játszott annak bámulatos menetelésében. A válogatottban kezdőként szerepelt a müncheni világbajnoki selejtezőn, amelyen Anglia 5–1-re verte a későbbi ezüstérmes Németországot. Barmbynak a Leedsben Harry Kewell-lel kell megvívnia a bal oldali középpályás posztjáért, ám a szakemberek már tudni vélik, hogy mindketten tagjai lesznek a kezdő csapatnak, Barmby a bal szélen, míg Kewell a két ék mögött középen.
Blackburnben Andy Cole-nak és Dwight Yorke-nak muszáj együtt játszania, az egykori manchesteri sikerduó mindkét tagja betalált a csapat kedd esti előkészületi mérkőzésén, amelyet a Rovers 4–2-re megnyert a Blackpool ellen. Cole két, Yorke egy gólt szerzett, Graeme Souness menedzser pedig elégedetten nyilatkozott a lefújás után. "Most már tudjuk, mire számíthatunk az idény során a párostól, nem hiszem, hogy a látottakon meglepődtek a szurkolóink. A második félidőben volt egy olyan húszperces időszak, amikor megállíthatatlanok voltunk, a játékunk már-már tökéletes volt” – nyilatkozta Souness, igaz, az ellenfél ezúttal harmadosztályú csapat volt – pénteken viszont a Lazio jön.
Yorke-ék egykori csapata, az MU 5–0-ra elintézte a dán Aarhust, Sir Alex Ferguson mégsem elégedett együttesével. A "vörös ördögök” a 42. percig nem szereztek gólt, és hármat az utolsó tíz percben gyötörtek be a dánok kapujába. A találatokon Ruud van Nistelrooy (2), Ryan Giggs, Ole Gunnar Solskjaer és Diego Forlán osztozott, az uruguayival rendkívül elégedett a menedzser. Ferguson David Beckham teljesítményéről is elismerően beszélt, ugyanakkor hozzátette, többet vár a csapattól a BL-selejtezőn és a bajnokikon.
Az MU a hét végén különítményt indít Rennes-be, hogy tárgyaljon a 22 éves Julien Escudéről. A francia U21-es válogatott egyik alapembere három honfitársához csatlakozhat az MU védelmében, Fabien Barthez, Laurent Blanc és Mickael Silvestre már az előző idényben is az Old Traffordon játszott.
A manchesteriek két sztárja is felhívta magára a figyelmet a napokban: Beckham egy televíziós közleményben két eltűnt kislányhoz szólt, térjenek haza szüleikhez, míg Juan Sebastian Verón a nyári depressziójáról beszélt a Daily Mailnek. Az Elton John legújabb videoklipjében is szereplő Beckham két Manchester-szurkoló lányt – akiket MU-mezben láttak utoljára – győzködött az éteren keresztül, menjenek vissza Cambridge melletti otthonukba.
Verón elárulta, mélypontra jutott az előző idény során, a Manchesterrel ugyanis nem nyert semmilyen trófeát, és az argentin válogatott is lebőgött a világbajnokságon. "A világbajnokság után úgy nézhettem ki, mint aki megőrült, egész éjszaka megszállottként jártam az utcákat. Ezek alatt a nagy séták alatt átgondoltam, mi is történt a szezon során, kik álltak mellém, kik támogattak engem. Nehéz elfeledni ezeket a dolgokat, nem tudom, mikor kezdenek kísérteni ismét. Nem tudtam ezeket senkivel sem megbeszélni, szerencsére a gyerekeim még túl kicsik ahhoz, hogy felfogják, mi is történt velem. Keveset beszéltem a barátaimhoz és a barátnőmhöz, elkülönültem a társaságtól. Nehéz időszak volt, de tudom, másoknak sokkal súlyosabb problémáik vannak” – nyilatkozta Verón, aki elárulta, Argentína Angliától elszenvedett világbajnoki veresége után átsírta az egész éjszakát.
A Manchester United városi riválisa, a Premiershipbe az idén feljutó City is nagy különbségű győzelmet aratott kedden, Kevin Keegan tanítványai 7–1-re verték az egyelőre edző nélkül készülő Tranmere Roverst. A szintén újonc West Bromwich Albion a Valenciában játszó norvég John Carew iránt érdeklődik, és Spanyolországban nézett körül Jean Tigana, a Fulham menedzsere is, aki Jordi Cruyffot szemelte ki az Alavésből. A keddi felkészülési mérkőzések legnagyobb csalódását az Everton okozta, amely 2–0-ra kikapott az Anderlechttől Belgiumban.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik