Ünneprontó volt a Bayern

GYENGE BALÁZSGYENGE BALÁZS
Vágólapra másolva!
2002.08.05. 21:57
Címkék
Valahogy nem akar sikerülni a Real Madridnak, hogy méltóképpen ünnepelje meg fennállása századik évfordulóját. A királyi gárda az idén ugyan megnyerte a Bajnokok Ligáját (ez minden más egyesületnél több mint elegendő lenne, akár több tíz esztendeig is), azonban a Király Kupa döntőjét hazai pályán bukta el Vicente del Bosque csapata a Deportivóval szemben, és a legfontosabb megméretésen, a Primera División küzdelemsorozatában csak a dobogó harmadik fokára fért fel. Most itt volt a lehetőség a javításra, hiszen a Centenáriumi Kupán a Liverpool, a Milan és a Bayern München volt a meghívott, és szezon eleje ide vagy oda, ez a névsor jelentős rangot adott a minirendezvénynek.
Centenáriumi Kupa, Madrid
Döntô: Real Madrid (spanyol)–Bayern München (német) 1–2 (Figo 84. – 11-esbôl, ill. Ballack 27. – 11-esbôl, Szalihamidzsics 64.). Korábban játszották. A 3. helyért: Liverpool (angol)– Milan (olasz) 2–1 (Simic 32. – öngól, Baros 36., ill. Tomasson 57.)
Centenáriumi Kupa, Madrid
Döntô: Real Madrid (spanyol)–Bayern München (német) 1–2 (Figo 84. – 11-esbôl, ill. Ballack 27. – 11-esbôl, Szalihamidzsics 64.). Korábban játszották. A 3. helyért: Liverpool (angol)– Milan (olasz) 2–1 (Simic 32. – öngól, Baros 36., ill. Tomasson 57.)
A Real az első akadályt könnyen vette, hiszen a brit gárdát 2–0-ra verte az elődöntőben, viszont a döntőben a Milant verő Bayernnel már nem bírt. A fináléra mindkét gárda komoly erőket mozgatott meg, hiszen a hazaiak a César – Míchel Salgado (Minambres, 46.), Pavón, Helguera, Roberto Carlos – Cambiasso (Solari, 46.), Flávio (Celades, 75.) – Figo, Zidane, Guti (Raúl, 46.) – Portillo (Morientes, 61.) felállásban játszottak, míg a bajorok a Kahn – Sagnol, Linke, R. Kovac, Tarnat (Zickler, 75.) – Szalihamidzsics, Scholl, Hargreaves (Fink, 46.), Ballack, Zé Roberto (Feulner, 70.) – Pizarro csapatot szerepeltették.
A találkozót a német csapat kezdte jobban, Schollt a 20. percben például csak César kapus bravúrja fosztotta meg a gólörömtől, de így sem kellett sokat várni az első találatra. A 27. percben Ballack löketébe Míchel Salgado karral ért bele a tizenhatoson belül, amiért a játékvezető természetesen büntetőt ítélt. A végrehajtást Ballack vállalta magára, és sikerrel is járt.
A folytatásban is a vendégek voltak aktívabbak, és a második félidő derekán egy sakk-mattra kijátszott akció végén Szalihamidzsics lőtt a madridi kapu bal oldalába, gyakorlatilag eldöntve a találkozó sorsát. A hajrában Figo tizenegyesével ugyan szépített a Real, de egyenlítésről szó sem lehetett, így a Bayern vihette haza a Bernabéu-stadiont ábrázoló trófeát. "Erről a müncheni csapatról még rengeteget fognak beszélni, mert az amúgy is kiváló keretüket mesterien erősítették meg” – fogalmazott a találkozót követően Fernando Morientes.

A harmadik helyért vívott találkozón egyébként a sérült Michael Owen helyett Milan Barost szerepeltette Gérard Houllier, a Liverpool menedzsere, és mint utóbb kiderült, ez remek húzásnak bizonyult, ugyanis a cseh csatár, aki egyébként az egész meccsen rendre megtréfálta őrzőjét, Paolo Maldinit, egy szép góllal vette ki a részét csapata 2–1-es győzelméből. A Poolnál mellesleg játszhatott az előzőleg sérültnek hitt Steven Gerard, aki szintén kiváló teljesítményt nyújtott.
A Centenáriumi Kupa mellett az átigazolási pletykák tartották lázban a hét végén (is) a spanyol sportközvéleményt. A legújabb hír, hogy a Galatasaray bejelentkezett Roy Makaayért a Deportivónál, mégpedig egy hivatalos fax keretében, ugyanis a két egyesület legutóbbi üzlete pont egy ilyen értesítés hiányában hiúsúlt meg – akkor a brazil Djalminha volt a törökök kiszemeltje. A Galata egy évre szeretné kölcsönbe megszerezni a holland csatárt, viszont a galíciaiak csakis a játékos eladásáról lennének hajlandóak tárgyalásokat kezdeni, de még így sem biztos, hogy megegyezés születhet, egyrészt, mert Makaay a keret egyik legfontosabb tagja, másrészt a futballista nem igazán kívánkozik el a Riazor-stadionból.
Carles Puyol a múlt héten ideiglenes jelleggel felfüggesztette a szerződése meghosszabbításáról elkezdett tárgyalásait a Barcelonával, és természetesen azonnal lábra kaptak olyan híresztelések, hogy a válogatott védő máris más klubok felé (Real Madrid, Arsenal, Manchester United) kacsingat. Most ennek igyekeztek elejét venni a Camp Nouban, ahol bejelentették, hogy a tárgyaló felek egy úgynevezett "meg nem támadási szerződést” kötöttek, azaz Puyol az elkövetkező egy évben egyetlen más klubtól érkező ajánlatot sem vesz fontolóra.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik