Újra Király áll a kapuban

MONCZ ATTILAMONCZ ATTILA
Vágólapra másolva!
2002.07.31. 23:17
Címkék
Egy éve Alex Alves (balról), Dárdai Pál és Michael Preetz örülhetett a döntô után
Egy éve Alex Alves (balról), Dárdai Pál és Michael Preetz örülhetett a döntô után
Egy éve Alex Alves (balról), Dárdai Pál és Michael Preetz örülhetett a döntô után
Egy éve Alex Alves (balról), Dárdai Pál és Michael Preetz örülhetett a döntô után
Egy éve Alex Alves (balról), Dárdai Pál és Michael Preetz örülhetett a döntô után
Egy éve Alex Alves (balról), Dárdai Pál és Michael Preetz örülhetett a döntô után
A sorozat eleje nyugodtan indult, minden továbbjutónak volt ideje kipihennie az első meccs fáradalmait, a végére azonban felgyorsultak az események. A Schalke két, a Hertha egy nap pauzát kapott az elődöntőbeli sikere után, és csütörtökön máris jelenése lesz a Német Ligakupa bochumi fináléjában. Egy éve ugyanez a páros meccselt a trófeáért, akkor a berlini együttes fölényes, 4–1-es győzelmet aratott, és hetven év (az 1931-es bajnoki cím) után szerzett újra jelentős trófeát.
Ami különös érdekességet kölcsönöz a találkozónak, hogy Huub Stevens régi és jelenlegi alakulata randevúzik Bochumban. Az edzőnek az előzetes elképzelések szerint csak a Bundesliga 3. fordulójában, augusztus 25-én kellett volna "szembesülnie” a múltjával, a sors azonban korábbra hozta ezt a találkozást. "Természetesen meg akarjuk védeni a kupát, címvédőként nem is lehet más célunk” – fogalmazott a holland szakember.

Német Ligakupa
Döntô: Schalke–Hertha BSC (Bochum, 20.30; Tv: ZDF)
Stevensszel ellentétben Király Gábor és Dárdai Pál egy éve szerepet kapott a győztes csapatban, és a két magyar játékos ma is a Hertha keretének tagja. A középpályás ugyan nem valószínű, hogy pályára lép – fivére, Balázs tragikus halála miatt több edzést is kihagyott, és csak hétfőn tért vissza a berliniekhez –, ám honfitársa visszafoglalja a helyét a gólvonalon. Az edző ugyanis tartja magát ahhoz az elvéhez, hogy az egyik mérkőzésen Királynak, a másikon pedig vetélytársának, Christian Fiedlernek ad bizonyítási lehetőséget.
"A többségnek tényleg nem volt ideje pihenni, de a döntő után sem lesz ez másképp – árulta el a magyar kapus. – Két nappal a bochumi csata után utazunk Genovába, ahol a Sampdoria és az Internazionale társaságában egy villámtornán lépünk pályára. Nincs mese, ez a felkészülés, itt kell megszerezni a jó bajnoki szerepléshez szükséges alapokat.”

Linke nem tér vissza

MÜNCHEN. Thomas Linkére mégsem számíthat a jövôben Rudi Völler, a német válogatott csapatfônöke. A védô a világbajnokság alatt úgy nyilatkozott, csak akkor folytatja a szereplését a Nationalelfben, ha aranyéremmel tér haza Ázsiából. Az ezüsttel zárult torna után többen – például klubedzôje, Ottmar Hitzfeld – is szerették volna rábeszélni a Bayern München védôjét a folytatásra, ô egy ideig hajlott is erre, mára azonban meghozta a végleges, elutasító választ. „Maradok a régi gondolatomnál, a visszavonulásnál. Csak akkor állok készen, ha valamelyik Eb-selejtezô elôtt gondba kerül a csapat” – nyilatkozta a futballista.

Reuter megsérült

DORTMUND. Matthias Sammer, a Borussia Dortmund vezetôedzôje tíz napig kénytelen nélkülözni Stefan Reutert. A csapatkapitány az egyik edzésen szenvedett izomszakadást.
Király szerint most már egyre frissebben mozognak a mezőnyjátékosok, a gárda egyre jobban pörög, és a múlttal ellentétben ma már szép játékra is képes. "Játszóbb csapat lettünk, sok mozgással, rövid passzokkal operálunk, úgy tűnik, elindult egy folyamat – elemezte a hálóőr. – Elmozdultunk a szebb futball felé. Még nem vagyunk igazán szépen játszó csapat, de jó úton járunk, már arrafelé tartunk. Nemcsak a rakkolós, német stílus jellemez bennünket, hanem van valami szín is a játékunkban, és ez szerintem nagyon jó.”
A kapus saját bevallása szerint az egy évvel ezelőtt lejátszott találkozó rengeteg részletére emlékszik, és szerinte akkori sikerük jogosságához kétség sem férhetett. "A meccs után együtt futottunk a gelsenkircheniekkel, és ők azt mondták, Stevens a mérkőzés előtti héten »megszakította« őket. Persze nem ezért nyertünk. Szerintem tudatosan futballoztunk, azt sem tagadom, hogy a szerencse is a mi oldalunkon állt, de egyértelműen jobbak voltunk” – fogalmazott Király, majd sietve leszögezte: senkinek sincs oka aggódnia, érzése szerint Stevens velük szemben nem volt könyörtelen.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik