Meglepetések a homokon

SZABÓ GÁBORSZABÓ GÁBOR
Vágólapra másolva!
2002.07.13. 20:59
Címkék
Remekel Hajdúszoboszlón a Szauter Péter (képünkön), Zirigh Balázs kettôs
Remekel Hajdúszoboszlón a Szauter Péter (képünkön), Zirigh Balázs kettôs
Remekel Hajdúszoboszlón a Szauter Péter (képünkön), Zirigh Balázs kettôs
Remekel Hajdúszoboszlón a Szauter Péter (képünkön), Zirigh Balázs kettôs
Remekel Hajdúszoboszlón a Szauter Péter (képünkön), Zirigh Balázs kettôs
Remekel Hajdúszoboszlón a Szauter Péter (képünkön), Zirigh Balázs kettôs
A hajdúszoboszlói gyógyfürdő és strand előtt található parkoló bejáratánál ott díszelgett egy nagy táblán: "Megtelt!” Bizony, bent az a bizonyos konzervszindróma uralkodott, a város és a környék apraja-nagyja (no és a külföldiek) a medencék és a vízipark adta élvezeteknek hódolt. Mások pedig a strandröplabdának, viszont ők nem csupán passzióból. Tétre ment a játék, az országos bajnokság második fordulóját rendezték meg Hajdúszoboszlón – egy héttel korábban a Gubik János, Forgó Nándor és a Mátrai Bea, Selmeczi Zsuzsa páros nyert Tiszaújvárosban.
Nos, Gubikék gyorsan vígaszágra kerültek az előző fordulóban betliző, négyszeres bajnok Rácz, Buday kettős "jóvoltából”.
,,Nándiék sokat hibáztak, akárcsak mi a múltkor. Ez a győzelem azonban még nem jelenthet elégedettséget, igazából csak akkor nyugodnék meg, ha augusztusban Siófokon bejelentik: Rácz és Buday ötödször lett bajnok” – elmélkedett Rácz László.
Forgóék később sem léptek a javulás útjára, és elvéreztek a Szauter Ferenc, Lakatos Gyula kettős által. És ha már Szauter, beszéljünk egy kicsit az öccsről, Péterről, aki az 1996-os bajnok Zirigh Balázzsal előbb a tiszaújvárosi harmadik helyezettet, a Koch fivéreket verte, a négy közé jutásért pedig az elmúlt heti ezüstérmest, Dávidot és Geigert terelte vigaszágra.
Rucanor országos bajnokság,
második forduló, Hajdúszoboszló

Férfiak. Érdekesebb eredmények: Rácz, Buday–Gubik, Forgó 25:19, Zirigh, Szauter P.–Koch R., Koch N. 25:21, Vejtey, Haltrich–Koch R., Koch N. 26:24, Szauter F., Lakatos–Gubik, Forgó 25:20, Vejtey, Haltrich–Szûcs, Nagy P. 25:22. Az elôdöntôbe jutásért. Egyeneság: Tóth G., Jánosi G.–Rácz, Buday 25:19, Zirigh, Szauter P.–Dávid, Geiger 25:23. Vígaszág: Dávid, Geiger–Szauter F., Lakatos 25:20, Rácz, Buday–Vejtey, Haltrich 25:21
Nôk. Az elôdöntôbe jutásért. Egyeneság: Mátrai B., Selmeczi–Grózer, Juhász G. 25:19, Mester, Gudmann–Nyári, Héjjas 25:20. Vígaszág: Nyári, Héjjas–Józsa, Jaczkó 25:15, Grózer, Juhász G.–Botos A., Balczó 25:21
,,Sokat jelentett, hogy 11:15-nél Balázs két fontos blokkot hozott, 16:16 után pedig egy kis szerencsénk is volt” – értékelt az ifjabb Szauter.
Kochék ráadásul ki is estek, miután a két igen súlyos térdműtét után is (az egészségét kockáztatva) röplabdázó Vejtey Miklós és Haltrich Ákos jobbnak bizonyult náluk.
"Bemutatom a királyt. Én csak statisztáltam, blokkolgattam, ő pedig játszott” – fényezte társát Haltrich.
Zirighék mellett a két Gábor, Tóth és Jánosi jutott be először a négy közé. Utóbbiak a címvédő Rácz, Buday duót állították meg. A találkozó már az elején feszültséget szült, egészen pontosan Rácz nem tudott megbékélni két bírói döntéssel.
"Gyere le, és játszd le te a meccset!” – szólította fel Rácz a játékvezetőt, aki sárga lappal honorálta a mondatot. A bajnok 15:19-nél még időt kért, ám ez nem zavarta meg Tóthékat. A vigaszágon aztán Ráczék az elődöntőbe értek, ehhez a nap utolsó meccsén Vejtey és Haltrichot kellett legyőzniük. Hozzájuk hasonlóan Dávid és Geiger sem tudott többet rontani, és vasárnap újra megkísérelhetik a fináléba kerülést.
A hölgyeknél ismét villámgyorsan a négy között találta magát a tiszaújvárosi torna két döntőse. Mátrai Bea és Selmeczi Zsuzsa azért is igyekezett, mert a harmadik, dombóvári forduló idején Rodoszon szerepelnek World Tour-versenyen, így nekik újra a maximumra kell törekedniük, hogy a siófoki nyolcas döntőn minél előnyösebb besorolást kapjanak.
"Olyan jó játszani Grózer Ancsáékkal, ők valóban strandröplabdáznak” – vallotta Selmeczi Zsuzsa. Persze könnyen mondhatta ezt azok után, hogy legyőzték a riválist.
Gudmann Csilla és Mester Orsolya ezúttal sem veszített Nyári Virág és Héjjas Valéria ellen: idén háromból háromszor nyertek az egymás elleni partikon.
"Most jobbak voltunk, mint egy hete, kevesebbet rontottunk, és ha kellett, kisegítettük egymást” – mondta Gudmann, miközben a teremröplabdabéli főnökétől, Széplaki Lászlótól kapott friss kürtőskalácsot falatozgatta.
A vigaszágon nem volt nehéz dolguk Nyáriéknak, ellenben Grózerék a csodával határos módon nyertek Botos Anita és Balczó Noémi ellen. Utóbbiak 20:15-re vezettek már, majd érthetetlen, ki nem kényszerített hibákkal segítették ki az ellenfelet. Így a nőknél a bajnokság előtt legerősebbnek tartott négy kettős jutott a vasárnapi elődöntőbe.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik