Zámbó Sándor: Ha lenne öt-hat Szoboszlaink, más felfogásban játszhatna a válogatott

PUSZTAI VIOLAPUSZTAI VIOLA
Vágólapra másolva!
2024.10.19. 09:40
Zámbó Sándor (balra) a válogatottról és az Újpestről is beszélt a Nemzeti Sportnak (Fotó: Árvai Károly)
Zámbó Sándor nyolcvan évesen is aktívan sportol, le is kellett mondani a lábteniszezést, hogy részt vegyen azon az eseményen, amelyen a születésnapja alkalmából köszöntötték. Az NSO Tv készített interjút az Újpesti Dózsa 33-szoros válogatott legendájával.

Mint elmondta, meghatotta Orbán Viktor Nemcsák Károly által felolvasott köszöntője, és egyáltalán nem bánja, hogy ezúttal nem lábteniszezéssel töltötte a péntek délelőttöt – pedig azt még nyolcvan évesen is nagyon élvezi. Ahogy a miniszterelnöki méltatásban is elhangzott, anno öt bőrlabdáért vette meg az Újpesti Dózsa, ezt a történetet is felidézte interjúnk során, ahogy a legkedvesebb emlékét is megosztotta velünk abból a tizennyolc évből, amikor 410 NB I-es mérkőzésen lépett pályára a lila-fehérek mezében. 

Emellett videónkban beszél arról is, mikor járna ki gyakrabban az Újpest mérkőzéseire, s szóba kerül a válogatott, amelynek rendszeresen a Puskás Ferenc Arénában szurkol, s amelyről markáns véleménye van. Külön kitért Marco Rossi munkájára, és Szoboszlai Dominikra is – utóbbival kapcsolatban úgy fogalmazott: „ha lenne még öt-hat Szoboszlaink, más felfogásban játszhatna a válogatott.”

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik