„Így játszik egy csapat!”; „varázslábú Musiala” – német lapszemle

V. J.V. J.
Vágólapra másolva!
2024.06.20. 09:48
Így írnak a német lapok a Németország–Magyarország (2–0) Eb-csoportmérkőzésről.

A német újságok és hírportálok magabiztos német győzelemről írnak.

„A buli megy tovább” – írja címlapján a Süddeutsche Zeitung. Hasonlóan indít a Frankfurter Rundschau, amely a német válogatott új idegenbeli mezére utalva „Buli rózsaszínben”  – címmel vezeti be címlapján a mieink elleni győzelemről szóló anyagát. 

„Igen, Igen, Musiala varázslatos” – jelenti a Berliner Kurier. „Mire mennénk a varázslábú játékosunk nélkül?” – teszik fel a kérdést az első gól szerzője kapcsán.

„A német csapat rugalmassága lehetővé teszi, hogy valóvá válhassanak az aranyéremről szóló álmok” – értékelnek a Kicker sportlapban.

„Már a 70. perctől hallható volt a szurkolóktól a Berlinbe, Berlinbe, Berlinbe megyünk rigmus” – utalva a július 14-i fináléra.

Az eddigieknél sokkal nehezebb akadályok megugrásához javulni kell. A kezdeti lépések megtörténtek.”

„Így játszik egy csapat!” – jelenti ki a Frankfurter Allgemeine Zeitung szerzője. A patinás német napilap azt írja, a német csapat élesebb volt a magyarnál és nem véletlen a sikere.

A Bild Ilkay Gündogant dicsérte, aki góllal és gólpasszal vette ki a részét a sikerből.

„Az látható volt, hogy hogy védekezésben sebezhetőek vagyunk Kimmich, Tah, Rüdiger és Mittelstädt mellett” – jegyzi meg a bulvárlap szerzője. A lap hozzáteszi, Manuel Neuer érdeme, hogy a németek gól nélkül hozták le a mérkőzést, hiszen a magyar válogatottnak több lehetősége volt.

EURÓPA-BAJNOKSÁG, NÉMETORSZÁG 
CSOPORTKÖR
A-CSOPORT, 2. FORDULÓ
NÉMETORSZÁG–MAGYARORSZÁG 2–0 (1–0)
Stuttgart, 54 000 néző. Vezette: Danny Makkelie (Hessel Steegstra, Jan de Vries) – hollandok
NÉMETORSZÁG: Neuer − Kimmich, Rüdiger, Tah, Mittelstädt − Andrich (Can, 72.), Kroos − Musiala (Führich, 72.), Gündogan (Undav, 84.), Wirtz (Sané, 58.) − Havertz (Füllkrug, 58.). Szövetségi kapitány: Julian Nagelsmann
MAGYARORSZÁG: Gulácsi – Fiola, Orbán, Dárdai M. – Bolla (Ádám, 75.), Nagy Á. (Kleinheisler, 64.), Schäfer, Kerkez (Nagy Zs., 75.) – Sallai (Csoboth, 87.), Szoboszlai – Varga B. (Gazdag, 87.). Szövetségi kapitány: Marco Rossi
Gólszerző: Musiala (22.), Gündogan (67.)
Sárga lap: Varga B. (23.), Rüdiger (27.), Mittelstädt (89.), Szoboszlai (90+3.), Rossi (90+3.) (Az első félidő hajrájában a magyar kispad előtt is felmutatta a játékvezető a sárga lapot, Tömő Attila csapatmenedzser kapta.)

AZ ÁLLÁS     

 

 

1. Németország227–1

+6

6

2. Svájc2114–2

+2

4

3. Skócia2112–6

–4

1

4. MAGYARORSZÁG221–5

–4

0

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik