Orbán Viktor: Olyan válogatottunk van, amely bárkivel szemben a győzelem lehetőségével lép pályára

   Munkatársunktól Munkatársunktól
Vágólapra másolva!
2024.05.24. 12:42
A Blikknek adott nagyinterjút Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke. A kormányfő – aki a beszélgetés során újfent megjegyezte, hogy a Nemzeti Sport elolvasásával kezdi a napot – beszélt a magyar labdarúgó-válogatott esélyeiről a júniusban kezdődő Európa-bajnokságon, majd röviden szót ejtett a nyári olimpiáról is.

„Ma már olyan válogatottunk van, amely bárkivel szemben a győzelem lehetőségével lép pályára – fogalmazott a miniszterelnök, kiemelve, hogy szerinte a Rossi-féle csapat már nem utazhat »underdogként« a kontinenstornára. – Ha azt mondom, hogy mindhárom meccset nyerhetőnek látom, nem túlzok. A svájciak ellen ráadásul szeretnék egy erőteljes eredményt látni. Őket láttam Izrael ellen játszani Felcsúton, valamint láttam a mieinket is, és úgy érzem, hogy realista az az elvárás, hogy azon a meccsen a magyar válogatott egyértelmű fölényt alakítson ki.”

Orbán Viktor hozzátette, hogy az A-csoport együttesei hasonló szintet képviselnek, így nem várhatja el a magyar válogatottól, hogy minden meccsét megnyerje.

„A helyzet az, hogy a mai modern futballban nagyon kicsi a különbség a válogatottak között, e között a négy között pedig végképp. Ugyanúgy meg lehet nyerni mindhárom csoportmeccset, ahogyan el lehet veszíteni is. Éppen ezért nem tennék olyan felelősséget Rossi és a játékosok vállára, hogy »nektek mindenképpen tovább kell jutni, mindenképpen nyernetek kell«. Én csak annyit mondanék, hogy minden meccsen pariban kell lenni. (...) Nem lehetünk underdogok, azok a kisfiúk, akik most jutottak ki és igyekeznek rendesen viselkedni a pályán. Férfiak vagyunk és meg akarunk titeket verni, kedves fritzek, kedves svájciak és kedves szoknyás skótok, ezért jöttünk. Ezt szeretném látni az eredménytől függetlenül” – mondta a kormányfő a Blikknek.

Végül, de nem utolsósorban Orbán Viktor azt is elmondta, hogy – ellentétben az Eb-vel, ahol a helyszínen szeretné megtekinteni a magyar válogatott meccseit – bár volt korábban több olimpián is, nem tervez kimenni a párizsi játékokra, mert az „az államfő területe”. 

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik